New York is de thuisbasis van Times Square en 6 andere reismythes

In de afgelopen jaren hebben EuroCheapo-correspondenten veelvoorkomende mythen ontkracht Parijs (nee, niet iedereen is onbeleefd) Londen (niet iedereen is beleefd), Barcelona (niet iedereen is vriendelijk) en Amsterdam (niet allemaal lang) dus ik dacht dat het tijd was om wat werk te doen New York doorbreekt ook mythen.

Zoals elke mythische stad, is New York onderhevig aan veel ideeën die niet per se waar zijn.

Hier zijn enkele veelvoorkomende misvattingen over New York.

1. New York is Times Square

Felle lampen Times Square is vaak het eerste waar niet-New Yorkers aan denken als ze zich de Big Apple voorstellen, maar het bruisende, iconische gebied is eigenlijk maar een kleine microkosmos van een stad vol promenades langs de rivier, pittoreske met bomen omzoomde straten en rustieke baksteen. Hoewel Times Square inderdaad een lust voor het oog is, omzeilen de meeste New Yorkers het waar mogelijk – dankzij de mascotte Elmos en Spider-Man, de fonkelende lichtjes, restaurantketens en torenhoge reclameborden voelt het alsof Disneyland wordt omringd door ‘de echte wereld’. van de stad. .

Dus hoewel je zeker wat foto’s moet maken en een Broadway-show moet zien, en er zijn zelfs enkele budgethotels in de omgeving, zorg er dan voor dat je Midtown verlaat en geniet van de historische Lower East Side of het doolhof van pittoreske straatjes dat is West Village.

7. Iedereen neemt een taxi

Overal in Manhattan zijn gele taxi’s en taxibedrijven zoals Uber, maar ze zijn verre van de beste manier om je te verplaatsen. Ten eerste kan het vaak moeilijk zijn om ze te markeren of te bellen in je app, vooral tijdens de spitsuren, maar belangrijker nog, elke taxirit is maar zo goed als het verkeer op je route, dus een taxirit kan vaak langer duren. kost veel meer dan de metro nemen. Ook is al het starten en stoppen vaak misselijkmakend, om nog maar te zwijgen van lachwekkend.

Mijn favoriete manier omzeil New York (als het weer en de tijd het toelaten) is te voet omdat het veel meer ervaringen en manieren biedt om met de stad om te gaan. Bovendien is het openbaar vervoer in New York efficiënt, betaalbaar en zo gemakkelijk. De metro brengt je overal, en bussen zijn ook een goede optie.