Parijs: 5 dingen die toeristen nodig hebben om te ontspannen

Sommige mensen komen naar Parijs en proberen erbij te horen door hun beste zwarte outfits te dragen, in een obscuur deel van de stad te verblijven en zoveel mogelijk Engels te vermijden. Natuurlijk is het leuk om lokaal te zijn, maar uiteindelijk betekent lokaal zijn ook werken, je eigen badkamer schoonmaken en mogelijk uren in de rij staan ​​bij het belastingkantoor. Sterker nog, je kunt beter je status als toerist accepteren.

We hebben het al eerder genoemd, maar het is de moeite waard om te herhalen dat Parijs de moeite waard is om een ​​toerist te zijn. Boek dit charmante hotel in het centrum van de stad, geniet van een buitentafel in het café en maak desgewenst een wandeling langs de Champs-Élysées. In de loop der jaren als reisleider en correspondent heb ik veel mensen meegemaakt die tevergeefs proberen door te gaan als een local. Het is gewoon niet nodig.

Het is normaal dat toeristen zich willen aanpassen, maar al te vaak leg je teveel druk op de reisplanning en de reis zelf. Hier zijn vijf manieren waarop toeristen volgens mij kunnen ontspannen tijdens hun reis naar Parijs:

1. Maak je geen zorgen over het dragen van de juiste schoenen.

Ik zeg altijd tegen mensen dat ik een toerist aan hun schoenen kan zien, maar aangezien ze zich meestal op een toeristische plek als de Eiffeltoren bevinden, denk ik niet dat ik zo helderziend ben.

Het punt over schoeisel? Als je echt denkt dat iemand in Parijs geeft om wat je aan je voeten draagt, en als je liever meer tijd besteedt aan het winkelen voor schoenen dan aan het plannen van de rest van je reis, dan is dat jouw probleem. Parijzenaars dragen laarzen, sneakers, hoge hakken, laarzen, schoenen en alles daartussenin. En hoewel ze niet altijd praktisch zijn, verschijnen slippers af en toe in de zomer.

4. Ontspan in uw zoektocht naar het “perfecte” restaurant.

Wil je alleen eten waar de lokale bevolking eet? Sorry, ik ben erg kieskeurig over wie er mag komen eten. Wil je doen wat Parijzenaars doen, zo niet thuis eten? Heb je de rijen bij McDonald’s gezien?

Denken dat Parijzenaars elke avond naar een of andere rare bistro gaan, is een goede training voor je verbeeldingskracht. Er zijn talloze geweldige “lokale” plekken, maar verwacht niet iets te ontdekken dat nog niet duizend keer is opgegraven. Probeer gewoon te genieten van je eten waar je ook gaat en plaats het niet op Instagram, want echte locals hoeven geen foto’s te maken van elke geitenkaassalade en elk glas wijn.

5. Blijf alert en blijf veilig.

Geldgordel, reischeques, afgesloten kist in het hotel – check, check, check. Ben je een toerist en te bang om slachtoffer te worden van zakkenrollers? Hoewel ik het eens ben met je voorzichtigheid, vraag ik me af of je je telefoon op tafel laat liggen terwijl je naar het toilet gaat bij Starbucks. Neem je vaak snoep aan van vreemden? Laat je de deur ’s nachts open?

Voor sommigen betekent reizen naar Parijs alle noties van persoonlijke veiligheid thuislaten, maar Parijs is geen Disneyland. (Hoewel men een paar kilometer van de stad verwijderd is.) Het is een echte stad met dezelfde misdaden als andere delen van de wereld, inclusief Amerika (zonder de angst om neergeschoten te worden). Rondlopen met een zak geld in Parijs is net zo veel gedoe als rondlopen in Chicago, Londen of Sydney – het is nergens een goed idee, dus doe het niet.

Ja, wees alert en voorbereid, maar overdrijf het niet. Houd je hoofd erbij, zoals ik hoop dat je ergens anders in de wereld doet, en het komt goed met je. Bekijk ons ​​artikel over populaire “oplichting in Parijs”, zodat je weet wat je kunt verwachten, maar eerlijk gezegd, als je een stel sjofel uitziende tieners in Kansas City om je heen zou hebben die je vroegen een vuile petitie te ondertekenen en ze geld te geven, zou je echt stoppen en ze erbij betrekken?

Andere dingen waar toeristen over moeten ontspannen?

Heeft u nog iets toe te voegen aan de lijst met dingen die toeristen moeten ontspannen tijdens een bezoek aan Parijs? Ben je het eens of oneens met een van de bovenstaande punten? Deel met ons in onze opmerkingen hieronder.