Parijs: een gids om de drukte op de belangrijkste toeristische plekken te verslaan

Wanneer je een beroemde weg in Parijs bewandelt, is het het beste om te weten wanneer je die kunt raken terwijl het het minst druk is. Maximaliseer uw sightseeingtijd met een paar eenvoudige tips over wanneer u de topattracties van de stad moet bezoeken.

Bezoek laat op woensdag of vrijdag

Ga zo nodig verder woensdag- of vrijdagavond, bij voorkeur tussen 18u en 21u45. We zeggen dit als een gebroken record, maar het is waar. En op vrijdagavond, iedereen onder de 26. – iedereen – mag gratis naar binnen. Het is de beste tijd om door de gangen te dwalen, vrij van schoolkinderen, families en reisgroepen die de galerijen overdag verstoppen. Daarna is er nog tijd voor een drankje of diner in noordelijke richting rond de rue Montorgueil. Probeer de drukte niet te verslaan en kom vroeg aan. Accepteer het nachtelijke. (dinsdag gesloten)

Neem de liften tijdens het diner

Oh, je wilde naar dit ding gaan? Oké, laten we het doen, maar bereid je voor op de menigte, wat dan ook. Zolang de liften werken, zou het wachten niet verschrikkelijk moeten zijn, maar waarom zou je zelfs een uur verspillen aan wachten in de rij als er zo weinig kostbare dagen in Parijs zijn? Probeer opnieuw voor het diner of zelfs later in de zomer wanneer de zon schijnt tot 9, 11, zelfs 23:00 uur. Van juni tot september is de laatste beklimming om 23.00 uur. (10:30 uur de rest van het jaar), dus plan dienovereenkomstig. Nogmaals, groepen kinderen en kibbelende gezinnen zullen rond 8 of 9 dineren, dus nu is het tijd om toe te slaan. Het voordeel is dat in de zomer gaat rond 8 of 9 p.m betekent dat je Parijs zult zien als de zon ondergaat, en wanneer je de top bereikt, zou de nacht moeten vallen en de lichten fonkelen. (dagelijks open)

Streef ernaar om er tegen de middag te zijn

Deze levendige buurt kan in het weekend een beetje overweldigend aanvoelen, wanneer toeristen en de lokale bevolking door de straten slenteren die door de oude kunstenaarswijk slingeren. Om de omgeving en de basiliek te bezoeken, probeer er maar te komen voor de middag om de kerk binnen te sluipen voor de enorme rij, vooral tijdens het hoogseizoen. ’s Middags, vooral in het weekend, vinden families en groepen hun weg de berg op en ’s avonds sluit de kerk voor bezoekers. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat je ooit een rij van 300 treden zult vinden om naar de koepel van de basiliek te klimmen – misschien is het voor de meeste mensen genoeg om de berg te beklimmen. (open tot 20:00 uur mei-september, 17:30 uur oktober-april)

In het hoogseizoen voor 10.00 uur in de rij staan

De Kathedraal van de Moeder Gods bestaat uit twee componenten – de kerk (gratis) en de klokkentorens (€ 8,50). Als je de torens wilt beklimmen, moet je vroeg opstaan ​​(wees er rond 8.30 uur voor de opening van 10.00 uur tijdens het seizoen). Als je met iemand reist, kan de een aan de lijn blijven terwijl de ander naar het nabijgelegen Huré (1 rue d’Arcrole) gaat voor gebak.

Als je de kerk wilt bezoeken (gratis) arriveer voor 10.00 uur is meestal de beste keuze, omdat de groepen meestal pas wat later binnenkomen. De kerk sponsort de bezoeken om 14.00 uur. in meerdere talen, wat betekent dat u zich, indien mogelijk, geen zorgen hoeft te maken! De rij om binnen te komen, zelfs als deze rond het plein voor de kerk gaat, beweegt echter meestal snel omdat het niet nodig is om kaartjes te kopen. (dagelijks open)

Wees niet te laat, want de laatste toegangstijd is 16.00 uur

Hetzelfde advies als voor de Notre Dame Towers – vroeg is de sleutel. Hoewel de miljoenen Parijzenaars die in de oude mijnschachten zijn gevestigd, er niet echt om geven wanneer je aankomt. Hoe later je er bent, hoe groter het risico dat je de laatste snit niet haalt als de laatste klanten om 16.00 uur worden binnengelaten. Kom alsjeblieft om 8.30 uur als je kunt, en we hopen dat je bij de eerste 200 mensen zult zijn die landen. (€8, maandag gesloten)