Parijs, hier komen we: 14 redenen om te gaan in 2014

We weten dat je echt geen excuus meer nodig hebt om Parijs te bezoeken, maar als je je ticket nog niet hebt geboekt, kan het idee om deze zomer te drinken op de nieuwe plekken aan de Seine of te zwemmen onder de spectaculaire Art Deco-plafonds jou inspireren. . Of wat dacht je van de 125e verjaardag van dat kleine torentje waarvan je misschien hebt gehoord? Terwijl jaarlijkse evenementen zoals Nuit Blanche, de Marathon van Parijs en de Dag van de Bastille altijd veel mensen naar de Lichtstad trekken, 2014 als alles goed gaat, zijn er enkele innovaties te verwachten. Hier zijn 14 dingen om naar uit te kijken in het nieuwe jaar met de hulp van Paris.fr.

1. Een gloednieuwe dierentuinervaring

Parc de Vincennes Zoo gaat dit voorjaar weer open en biedt moderne faciliteiten en een unieke manier om wilde dieren te leren kennen. Niet ver van het Chateau de Vincennes, is de dierentuin de perfecte aanvulling op een dag in het Bois de Vincennes voor zowel kinderen als volwassenen.

2. Picasso komt tot leven

Het Picasso Museum gaat inderdaad in juni weer open. Dit werd vorig jaar voorspeld, zoals we zo trots aankondigden in de nieuwjaarsbijeenkomst van vorig jaar. Maar dit jaar menen we het. Wij hopen.

3. Kunst in de hele stad

Andere tentoonstellingen zijn dit jaar zeker, van het Louvre tot kleinere galerijen in de stad. Frank Gehry en Jeff Koons zullen aan de beurt zijn in het Pompidou, terwijl Robert Mapplethorpe zal verschijnen in het Grand Palais. Een deel van de collectie voor het Louvre Abu Dhabi wordt tentoongesteld op een vlaggenschiplocatie, waar ook de Winged Victory na restauratie terugkeert. Welkom thuis!

4. Spring op de bus

Vergeet de bus niet! Misschien wordt 2014 het jaar van goedkope weekendtrips met budgetbus IdBus. Voor een paar euro kun je kiezen voor grote bestemmingen als Lyon, Milaan, Amsterdam en Londen, of plekken waar zelfs de goedkope TGV Ouigo niet komt!

5. Een nieuw gezicht in Hotel de Ville.

Net als in New York in 2013 wordt dit jaar bij gemeenteraadsverkiezingen een nieuwe burgemeester gekozen. Onze lieve Betrand Delanoe zal niet meer rennen, aangezien hij deze stoel sinds 2001 bekleedde. Het wordt een spannende tijd voor Parijs dit voorjaar, aangezien Hotel de Ville de nieuwe leider wordt.

6. Het deskundig advies van de gids

Als we niet overtuigend genoeg zijn, kan een Lonely Planet-goedkeuring misschien helpen. Parijs is in de populaire gids gekozen als de nummer één stadsbestemming van dit jaar. Verrast?

7. Les Halles opknappen

Eindelijk krijgen al die gruwelijke bouwwerken in het stadscentrum rond de historische wijk Les Halles vorm. De oplevering van de groene overkapping, het hoogtepunt van het nieuwbouwproject, staat gepland voor dit jaar. Of het zo eng is als het op de beelden lijkt, valt nog te bezien. Maar de buurt zal de komende jaren zeker drastisch veranderen, dus bekijk het nu terwijl het in transitie is.

8. Zwem in stijl

Piscine Molitor en Piscine Butte aux Cailles gaan na jaren van renovatie weer open, zodat je kunt zwemmen als in een 20e eeuw. Voor dames van de 20e eeuw onder de prachtige Art Deco plafonds en decor.

9. Nieuw evenementencomplex

Ook Carreau du Temple, op de plek van het oude Tempelierscomplex, gaat in april open. Wederom een ​​onsuccesvol jaar van 2013. voorspellen (Parijs kan soms langzaam bewegen) dat dit jaar de voormalige marktstructuur lokale sportevenementen, uitvoerende artiesten en verschillende evenementen zal organiseren in een volledig gerenoveerde structuur.

10. Coole souvenirs

Officiële Parijse boetiek, nu online, om winkel te openen in Hotel de Ville – alsof je meer souvenirs nodig hebt? Bekijk de deals op hun website en kom langs in de winkel wanneer deze later dit jaar wordt geopend.

11. Nippen in de Seine

Berges de Seine (vorig jaar geopend) krijgt deze zomer nog meer restaurants en bars. Het wordt de nieuwe “it”-plek voor Parijzenaars aan de Rive Gauche en anderen die de rivier durven over te steken. Loop langs de 2,3 km lange gerenoveerde rivieroever en meng je onder de lokale bevolking in een verscheidenheid aan bars en cafés, waaronder de buitenpost Rosa Bonheur.

12. Sainte Chapelle onthuld

Last van steigers? Wij ook. Gelukkig zijn de werken aan de Sainte Chapelle dit najaar (waarschijnlijk december) klaar, wat betekent dat die prachtige glas-in-loodramen waar mensen in de rij op hebben gewacht eindelijk te zien zullen zijn zoals koning Lodewijk IX het in de 20e eeuw bedoelde.

13. De opkomst van foodtrucks

Als al het andere faalt, kom dan eten. Natuurlijk, high-end eetgelegenheden hebben tonnen boerderijverse menu’s, maar heb je een gastronomische burger uit een kar geprobeerd? Parijs barst momenteel van de foodtrucks en 2014 is het jaar van streetfood. En als je denkt dat je alles hebt gegeten in Parijs, Burger King is terug in de Franse hoofdstad, dus waarom zou je de Whopper à la francaise niet proberen?

14. De Eiffeltoren verandert in een grote 125

De Notre Dame ging vorig jaar met 8-5-0. Dit jaar viert de Iron Lady van Parijs, de Eiffeltoren, haar 125e verjaardag. Na twee jaar bouwen zullen de renovaties van de begane grond worden voltooid, met glazen vloeren, nieuwe tentoonstellingen, bijgewerkte paviljoens en een groenere benadering van het beheer van een van ’s werelds beroemdste monumenten. Er is nog geen speciaal feest gepland, maar de lichtjes zullen elke avond fonkelen, en op 14 juli de beroemdheid zal worden verlicht door vuurwerk, alsof ze nog meer pracht en praal nodig heeft.

Heeft u iets speciaals voor uw 2014? Op de lijst voor Parijs? Tweet ons, vind ons op Facebook of laat hieronder een reactie achter.