Parijs: Q&A met Hotel du 7e Art – Budgetverblijf met een leuk filmthema in de Marais

Hotel du 7e Art is een gezinsvriendelijk etablissement in het hart van het oude Marais. Foto: EuroCheapo

Hotel du 7e art heeft zijn laatste functie gewijzigd en is helaas gesloten. Het wordt momenteel verbouwd tot het veel exclusiever Hotel Charles V.

Maar wanhoop niet. Er zijn nog steeds geweldige budgethotels in Parijs. Bekijk hier onze favorieten.

Uit de archieven:

Als je een filmliefhebber bent, een fan bent van onafhankelijke hotels en van plan bent om binnenkort Parijs te bezoeken, Hotel du 7e Art er is een plek voor jou. Dit hotel is versierd met vintage filmposters die doen denken aan Hollywood-musicals uit vervlogen tijden en heeft een heel speciaal thema. Gelegen in de trendy wijk Saint-Paul plagen, heeft het tot doel een eerbetoon te brengen aan de filmcultuur van het midden van de 20e eeuw door figuren als Marilyn Monroe en Gene Kelly te herdenken. Overal waar je kijkt, vind je een soort filmmotief, van de buiteningang tot zelfs de douchetegels.

Het thema van de film is misschien voor sommigen te veel, maar ik vond de kitsch om karakter toe te voegen aan een toch al mooi, betaalbaar hotel. Een minuut lopen van de rivier de Seine in het hart van de Marais, de locatie is echt onverslaanbaar. De kamers zijn comfortabel, met houten lambrisering en grote ramen. De badkamers zijn brandschoon, betegeld in zwart en wit. Wat is er niet leuk als de prijzen variëren van € 85-180 per nacht?

We zijn onlangs gaan zitten met Yolene, die in het hotel werkt, om meer te weten te komen over dit eigenzinnige juweeltje.

Vraag: Dus hoe zit het met alle filmposters?

A: Nou, zoals je waarschijnlijk al geraden had, is de eigenaar een grote filmfan. Hij houdt vooral van de jaren 40 en 50 en zingt en danst nog meer. Zijn favorieten zijn Fred Astaire en Frank Sinatra.

Vraag: Maar waarom een ​​hotel bouwen voor films?

A: De eigenaar wilde een hotel openen en wilde dat het iets bijzonders zou worden. Een hotel met een filmthema is echt uniek! Dus in 1986 het 7eme Arts Hotel dat werd geopend, was ingericht als een eerbetoon aan al zijn favoriete films. En sindsdien is het min of meer hetzelfde gebleven!

V: Nou, het ziet er tot op de dag van vandaag geweldig uit. Ik weet zeker dat dit thema echt indruk op de gasten heeft gemaakt! Is er een bepaald type gast dat hier meestal verblijft?

een: Ja. De meeste mensen die hier verblijven, zijn zelf grote filmliefhebbers. Toen het werd geopend, waren de meeste gasten Amerikanen. Omdat het woord zich in de loop der jaren heeft verspreid, hebben we een trouwe aanhang opgebouwd van Amerikanen die jaar na jaar komen en het aanbevelen aan hun vrienden en familie. Natuurlijk hebben we gasten van over de hele wereld, maar ik zou zeggen dat de meerderheid filmfans, Amerikanen en vaak beide zijn.

V: Wat vind je van het gebied waar het 7eme Arts Hotel zich bevindt?

A: Toen het hotel in de jaren 80 werd geopend, was Saint Paul niet wat het nu is. We hebben het geluk gehad om de buurt te zien veranderen en uit te groeien tot een bruisend cultureel epicentrum. Marais is als het Greenwich Village van Parijs. Natuurlijk krijgen we veel gasten die onder de indruk zijn van de plek. We zijn minuten van het centrum van de Notre Dame, Seine en Marais. We hebben veel geluk!

Vraag: Echt geluk! Dus, heb je zelf een favoriete film?

A: Zingen in de regen!

Bedankt dat je contact met ons hebt opgenomen, Yolene. Wij wensen u en Hotel 7eme Arts veel succes!

20 rue St Paul
4e arrondissement
01 44 54 85 00
Metro: Saint-Paul (lijn 1)