Portugal met een klein budget: een goedkope dag in Porto

Lissabon wordt vaak over het hoofd gezien door reizigers, maar Porto, de tweede stad van Portugal, rechtvaardigt zijn plaats op de reisroute meer dan. Hoewel het nog steeds een zeer industriële arbeidersstad is, heeft het meer dan genoeg uitzicht op de rivier, kronkelende straatjes en Portugese charme om er een ansichtkaartwaardig huis van te maken.

Het is ook een geweldige stad voor mensen die met een beperkt budget reizen: het is goedkoop, gastvrij, er is genoeg te ontdekken en er zijn genoeg goedkope hotels. Geen tijd en geld meer? Nou, je kunt Porto in een dag goed voelen.

Hier leest u hoe u de stad kunt verslaan als een echte goedkope schaatser.

Boeken na het ontbijt

Direct na het ontbijt naar de boekwinkel gaan lijkt misschien verleidelijk voor zelfs de grootste boekenwurm, maar het is meer dan gerechtvaardigd wanneer die boekwinkel Livraria Lello en Irmão (Rua das Carmelitas). Het wordt regelmatig vermeld als een van de meest prachtige boekwinkels ter wereld en met sierlijke gebeeldhouwde trappen en glazen boekenplanken, is het gemakkelijk te zien waarom. JK Rowling begon Harry Potter te schrijven toen hij in Port woonde, en deze boekwinkel heeft zeker meer dan een vleugje Hogwarts.

Maar het wordt zo druk dat fotografie verboden is, behalve een uur in de ochtend voordat de officiële winkel opengaat. Dus vroeg op pad: je moet om 9.00 uur aanwezig zijn. in de ochtend als u snapshots wilt maken.

Verken de stad tijdens een gratis wandeltocht

Tourbussen banen zich een weg door de stad, maar er is een veel betere en goedkopere manier om de stad te leren kennen Wilde wandeltocht. De rondleidingen zijn volledig gratis (hoewel tips welkom zijn) en duren maar liefst 2,5 uur. Een ochtendtour neemt je mee door honderden jaren geschiedenis en onthult de vele attracties van de stad, te beginnen met de blauwe tegels. Treinstation San Bento tot Se kathedraal en door kronkelende historische straatjes Ribeiraopgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst, plaatsen waar bussen simpelweg niet kunnen komen.

Probeer een lokaal gerecht

Je zult honger hebben na al dat lopen. Wat is een betere tijd om een ​​portspecialiteit te proberen? Francesinha? Dit betekent “klein Frans meisje”, dit is de interpretatie van croque monsieur. Met herinterpreteren bedoel ik het toevoegen van lagen van verschillende soorten vlees en een licht pikante saus met alcohol. Hier moet je niet op besparen: een goede Francesinha kost zo’n 8-12 euro.

Francesinha is Café Santiago (Rua Passos Manuel) zijn een echte aanrader (zo populair zelfs dat je waarschijnlijk op een tafel moet wachten) en kosten € 9 per portie. Een manier om geld te besparen is om te delen: een halve portie (zoals op de foto hier) is genoeg voor een gemiddelde eetlust.

Probeer meer specialiteiten

Maar als het om speciale gerechten gaat, is Port waarschijnlijk het meest bekend om zijn portwijnen: versterkte wijnen die in de 17e eeuw werden geëxporteerd. Wijn gemaakt van druiven uit de Douro-vallei wordt opgeslagen en gerijpt in Vila Nova de Gaia. Hoewel Gaia technisch gescheiden is van de stad Porto, is het slechts een korte wandeling over een van de indrukwekkende bruggen over de rivier vanaf de waterkant van Porto. Taylors huis is een van de oudste en meest bekende, en hun kennismaking met hun haven is een goede deal. Voor slechts €5 krijg je een rondleiding van 20 minuten door hun kelders. Sterker nog, de prijs is inclusief drie verschillende Port-monsters om op je gemak van te genieten in een rozentuin in Engelse stijl: hun paradepauwen maken het effect compleet.

Eet, drink en wees vrolijk

Ga terug naar Porto en geniet van de ontspannen drinkscene. De bars en restaurants langs de rivier zijn zowel te duur als teleurstellend, en betere deals zijn elders te vinden. Clerigos Vinhos en Petiscos (Rua das Carmelitas) is een geweldige eigentijdse tapasbar waar heerlijke Portugese klassiekers worden geserveerd. Als je je nog niet hebt aangepast aan de lokale eet- en drinktijden (je bent te laat!), kun je profiteren van hun happy hour met twee-voor-één huiswijn. U kunt ook gemakkelijk de bars langs Galeria de Paris en Rua Cândido dos Reis verkennen, die betaalbare cocktails, bier en natuurlijk port bieden voor een koel, ontspannen publiek.

En naar bed

Vanaf daar is het maar een korte trip naar bed Ja! Haven, een hostel met veel waar voor uw geld. Ja! De haven is schoon, veilig en vriendelijk: echt alles wat je zou willen in een hostel. Het behoeft geen betoog dat vooraf reserveren aan te raden is. En als een nacht hier niet genoeg is om ervoor te zorgen dat je nog minstens een dag in Porto wilt blijven, weet ik niet zeker wat het is….