Probeer 6 ontbijtgebakjes die geen croissants zijn

We hebben allemaal gehoord van de croissant en zijn rijke kleine broertje pain au chocolat, maar dat zijn niet de enige ontbijtproducten die verkrijgbaar zijn bij de bakker. Parijzenaars duiken niet in een éclair of een romige millefeuille als ontbijt, maar ze hebben wel andere opties.

Sla het ontbijt in het hotel over om een ​​paar euro te besparen en geef in plaats daarvan uit aan vers gebakken koolhydraten. In combinatie met een kopje koffie in je plaatselijke coffeeshop (wees voorzichtig) of zelfs afhaalmaaltijden terwijl je in het park zit (mogelijk), zal elk van deze gebakjes een welkome afwisseling zijn van de perfect heerlijke maar misschien alledaagse croissants.

Ze zijn ook erg goedkoop, variërend van €1,80 tot €3.

1. Pain au lait (met chocolade!)

Voor iets minder boterachtig maar net zo bevredigend, kies je voor een van deze kleine broden. Gebakken met een beetje melk en boter, wordt deze briocheschotel het best geserveerd met chocoladeschilfers. Het is als een ontbijtbaguette, perfect om in koffie te dippen.

2. Chausson aux pommes

Het is als een croissant, maar dan met appelmoes erin. In de VS staat dit bekend als appelflap. Je krijgt nog steeds de botersmaak van andere bakwaren, maar door de zoete appelvulling voelt het helemaal gezond aan. Zoek ze samen met croissants. Dit is (waarschijnlijk) een van je dagelijkse fruitbehoeften.

3. Escargots

Nee, geen slakken, hoewel deze pin-vormige gebakjes hun naam ontlenen aan een van de andere culinaire schatten van Frankrijk. Deze laagcakes kunnen worden opgerold en gevuld met zo ongeveer alles, van roze snoep of kaneel tot rozijnen of, mijn favoriet, chocolade en pistachenoten. Elke bakkerij die ze verkoopt, maakt ze anders, dus probeer ze allemaal uit.

4. Pain Suisse (of “druppels”)

Dit is iets wat bij andere bakkerijen niet thuis lijkt te horen. Lange en druipende kleverige gele banketbakkersroom, ik had het misschien nooit besteld als het niet bezaaid was met stukjes chocolade. Maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. De brioche is goed bestand tegen al die room, maar zeker niet voor het lichte ontbijtpubliek.

5. Amandelcroissant

Stel je een croissant voor gevuld met amandelspijs en gesneden amandelen. Of neem een ​​gewone croissant van de batch van gisteren en vul deze met amandelspijs en bestrijk hem met zoete siroop voordat je hem opnieuw bakt, waardoor hij een nieuw leven krijgt. Hoe dan ook, je krijgt amandelcroissants. De herbruikbare zijn mijn favorieten, zwaar met een frangipane (vulling met amandelsmaak).

6. Mouna

Het is technisch niet Frans, maar het heeft zijn wortels in Algerije. Toch is gezoet parelsuikerbrood een gemakkelijke oplossing voor degenen die het simpel willen houden. Het deeg, dat vaak niet alleen als bolbroodje maar ook als brood wordt verkocht, is populair met Pasen, maar is het hele jaar door in Parijs te vinden.