Reizen met goedkope buslijnen in Duitsland met tickets vanaf 5 EUR

Toen Duitsland vorig jaar de wetten versoepelde om te concurreren met treinlijnen, ontstonden er een groot aantal langeafstandsbusmaatschappijen om een ​​leemte op te vullen die de budgetreizigers van het land jarenlang verbijsterd had. Traditionele transportbedrijven ontwikkelen nieuwe routes, maar zelfs het postkantoor en een landelijke supermarktketen stappen in de busbusiness. Deze buslijnen reizen over een uitstekend snelwegsysteem en bieden moderne voorzieningen zoals wifi. Ze vervoeren reizigers door het hele land voor een fractie van de prijs van een gelijkwaardig treinkaartje. Hier is een overzicht van de opties die u kunt overwegen.

De ouden

Berlijn Linien-bus

Vanwege de unieke status van Berlijn als westerse enclave, werd een langeafstandsbusdienst vanuit de stad opgenomen in de bovengenoemde wet, waardoor busreizen van of naar Berlijn met de Berlin Linien Bus de enige dergelijke optie in het land was. Met banden met Deutsche Bahn en een gevestigd netwerk zal BLB zeker overleven ondanks een scherpe daling van het marktaandeel. Hij biedt regelmatig beperkte Tarieven van € 9 op de routes naar Hamburg of Dresden. Om de paar maanden biedt BLB een Berlin Groupon-deal voor dezelfde lage prijs, geldig op vrijwel elke bus op elke dag.

Eurolines

Na het beëindigen van de relatie met de Duitse boeker Gullivers, verkoopt de transcontinentale busdienst Eurolines nu rechtstreeks tickets naar internationale bestemmingen van Parijs naar Riga. Hoewel dit zeker een plek is om naar uit te kijken als je buiten Duitsland reist, vergeet dan niet het uitgebreide lokale aanbod, vooral als je in het westelijke deel van het land reist. Hoewel de nieuwe concurrenten zich alleen hebben gericht op het bouwen van interne netwerken in Duitsland, kun je als gevolg hiervan groei verwachten meer concurrerende prijs in de internationale busmarkt;— vooral in de gebieden die grenzen aan Frankrijk, Denemarken, Polen, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië — in de komende jaren.

nieuwelingen

FlixBus

Het in München gevestigde FlixBus, dat het hele land bestrijkt, is de populairste nieuwe concurrent. Verkoopprijzen vanuit Berlijn beginnen bij €5 voor Rostock, Leipzig en Dresden, en 15 euro voor Braunschweig, Osnabrück, Münster, Würzburg, Amberg, Neurenberg of München. Let ook op de internationale lijnen die de luchthavens van Bremen, Memmingen en München verbinden met Nederland, Zwitserland, Oostenrijk en Tsjechië.

MeinFernBus.

De belangrijkste noord-zuid verkeersaders lopen van Berlijn naar München of Frankfurt en verder, dus MeinFernBus biedt vele unieke reizen door het hele land tegen lage prijzen. Berlijn – Dresden of Rostock – vanaf 6 euro, naar Leipzig €8, naar Hamburg €14 of naar München €16. Internationale verbindingen zijn momenteel beschikbaar naar Zürich, Innsbruck en Luxemburg.

ADAC-mailbus

Deze gele bussen zijn het meest geschikt voor het varen op de versleten westelijke corridor tussen Dortmund en Frankfurt. in 2014 Februari. de nieuwe routes die van start gaan, zullen de oostelijke en centrale regio’s van het land beter verbinden met het bestaande netwerk. Tickets vanaf €8 tussen Berlijn en Leipzig, 15 euro voor Berlijn-Hamburg. Koop online of bij een postkantoor of postkantoor in Duitsland.

City2City

Overweeg vanwege het beperkte netwerk City2City alleen als u in het voormalige West-Duitsland reist.

DeinBus

Dit bedrijf biedt routes aan op vier verschillende locaties in Duitsland zonder onderlinge verbindingen (momenteel). Het is de moeite van het bekijken waard, vooral als je in het regionale zuidwesten reist. Ze bieden ook internationale verbindingen naar Praag en Maastricht.

ALDI/Universum

De Duitse discountketen werkt samen met busbedrijf Univers om buskaartjes tegen een vaste prijs aan te bieden op populaire verbindingen door het hele land. Bestel online op de website van ALDI Reisen.