Rotterdam: vijf goedkope tips om dit Hollandse pareltje te ontdekken

Qua architectuur en schaal voelt Rotterdam bijna chirurgisch aan elkaar genaaid. Deze indruk weerspiegelt de stedelijke ervaring van de 20e eeuw. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd, is Rotterdam een ​​architectonisch nieuwe stad met enorme hypermoderne gebouwen en grote, goed geplande openbare ruimtes. Het is ook een echte havenstad, groen en verrijkt door immigranten.

Voor een voorproefje van de drukte van het Nederlandse modernisme van het merk, ga je naar de Westersingel, net ten zuiden van het treinstation. De ene oever is glooiend gras en de andere is ommuurd met strakke randen. Het is niet bepaald monumentaal, maar vergeleken met de glamour van de centrale grachten van Amsterdam of het alledaagse utilitarisme van landelijke grachten, maakt het een sterke indruk.

Oké, laten we beginnen met het verkennen van de op een na grootste stad van Nederland. Hier zijn vijf goedkope Rotterdam-tips: vervoer, Witte de Withstraat, enkele leuke plekken om te wandelen, goedkoop eten en een goedkoop bed.

1. Ga met de trein of het vliegtuig

U komt waarschijnlijk met de trein vanuit Amsterdam. Treinen tussen Amsterdam Centraal en het verbluffend scherpe nieuwe Rotterdam Centraal treinstation duren 35 minuten tot een uur en 15 minuten, geef of neem. Een enkeltje tegen vol tarief kost ongeveer € 14,50, terwijl kinderen tussen de 4 en 11 jaar met een Railrunner-ticket kunnen reizen voor € 2,50 per stuk. Houd er rekening mee dat het Railrunner-ticket niet geldig is in de Thalys-treinen. Kom je vanaf Rotterdam The Hague Airport, neem dan de bus (nummer 33) naar het centrum van Rotterdam voor €3. Deze bus duurt ongeveer 20 minuten.

2. Een wandeling door de Witte de Withstraat

Iedereen zal je vertellen dat je de Witte de Withstraat moet bezoeken, en dat zou je ook moeten doen. Het heeft schattige cafés, decoratieve neonreclames en het Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst (Witte de Withstraat 50), waar momenteel een indrukwekkende tentoonstelling wordt gehouden met de naam Dai Hanzhi: 5000 kunstenaars. Deze tentoonstelling richt zich op het leven van Hans van Dijk, een Nederlandse curator en galeriehouder die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van hedendaagse Chinese kunst.

3. Meer mooie plekken om te wandelen

Westkruiskade, Oude Binnenweg, Pannekoekstraat en Nieuwmarkt moeten op je lijstje staan. Ga ’s ochtends voordat het echt druk is naar de Westkruiskade, voordat de pakketten arriveren. Bekleed met Chinese en Surinaamse supermarkten, bakkerijen, slagers, restaurants en schoonheidssalons, heeft de straat een sterke smaak van het hedendaagse Rotterdam.

Voor een charmante, meer traditioneel Nederlandse sfeer, breng wat tijd door op de nabijgelegen Oude Binnenweg. Het Nederlandse fairtradenetwerk WAAR heeft een winkel aan de Oude Binnenweg 144a. WAAR is geweldig voor cadeaus en heeft een boekenruilbibliotheek. Vlakbij is Boekhandel v/h Van Gennep (131b Oude Binnenweg), een leuke onafhankelijke boekhandel met een behoorlijk Engels gedeelte.

De Pannekoekstraat is goed voor middelgrote cafés, terwijl de Nieuwmarkt veel vintage/curious-winkels en de elegante Urban Espresso-bar heeft.

4. Beste goedkope eten

Talloze kebab- en shoarmarestaurants bestrijken een groot deel van Rotterdam; hieraan kun je een aantal universele afhaalrestaurants toevoegen die vrij stromende Chinese, Indonesische en Surinaamse keukens verkopen, evenals Febo, de (in)beroemde Nederlandse voedselverkoopketen met muntjes en een assortiment kroketten, frikadel. en andere gefrituurde dingen (vanaf € 1,60).

Er is ook Angie’s Fast Fresh Food (Karel Doormanstraat 368-370) voor redelijk gezond eten, waaronder een verscheidenheid aan sandwiches (vanaf € 3,95) en tagines, salades en pasta (vanaf € 7,95).

5. Zeer goedkoop hostel

Stayokay Rotterdam is dé plek om te overnachten als je flink wilt besparen. Gelegen in de beroemde kubuswoningen van de stad, kan een gedeeld bed worden gereserveerd voor € 16,70 met ontbijt. Privé tweepersoonskamers beginnen vanaf € 50,40. Hostels ademen een goedkope en vrolijke sfeer uit.

Klik hier om alle hotels in Rotterdam te zien voor de door u opgegeven data.

Speciale dank aan voormalig Rotterdammer Shaney Hudson voor zijn waardevolle Rotterdamse tips.