Spa’s, geschiedenis en architectuur in Bath: 5 goedkope tips

Bath, de aantrekkelijke stad in het zuidwesten van Engeland, is een van de weinige plaatsen in het VK die kan wedijveren met Londen op het gebied van de totale toeristische uitgavenindex. Het is geen voor de hand liggende plek om een ​​​​pauze te budgetteren, en in feite is het onwaarschijnlijk dat iemand met de volgende tips de bodem van het budgetvat kan schrapen. In plaats daarvan wijzen ze op manieren om dit toeristische centrum te ervaren zonder uw budget te breken.

Waarom Bad bezoeken?

De stad druipt van de geschiedenis, om te beginnen. De Romeinen bouwden baden om de warmwaterbronnen in het gebied te beheren en te huisvesten, hoewel wordt aangenomen dat de warmwaterbronnen honderden jaren vóór de Romeinse invasie door Keltische stammen werden bezocht. Meer recentelijk, in de 18e eeuw, beleefde Bath een bouwhausse. De kenmerkende Georgische architectuur van Bath is een hoogtepunt van elk bezoek. De meest bekende bezienswaardigheid is de Royal Crescent, een indrukwekkende verzameling halfronde herenhuizen.

Even aangenaam, maar minder dramatisch, is het materiaal zelf voor de meeste lokale gebouwen, een kenmerkende goudkleurige steen, nogal toepasselijk badsteen genoemd. Bath heeft ook een goede culturele scene, met veel theateraanbod en musea, waaronder het American Museum, het enige museum voor Amerikaanse decoratieve en volkskunst buiten de Verenigde Staten. (Het American Museum heeft een winterstop en gaat eind maart weer open.)

Hier zijn vijf tips om Bath betaalbaarder te maken.

1. Voed jezelf eerst – en voed jezelf goed

Bezoek de King William Pub voor een exclusieve ervaring tweegangenlunch voor £ 13,50 (€ 22,50) of drie gangen voor £ 15 (€ 25). Dit is een zeer goede gastropub voor een fractie van wat je zou betalen voor eten van deze kwaliteit in veel vergelijkbare restaurants in het VK. Het eten is eenvoudig en verfijnd, de sfeer is gezellig en de bediening is persoonlijk.

2. Overweeg een bezoek halverwege de week

Hoteldeals zijn meestal halverwege de week, dus als je het kunt ruilen voor een weekendje weg, bespaar je een paar extra Britse ponden.

3. Besparingen in hotels

Als je geen goede deal kunt vinden – en zelfs als je dat wel kunt – denk er dan over na overnachting in het nabijgelegen Bristol. Het is naast de deur, en dat is best aardig. Een echte stad, geregeerd en heuvelachtig, Bristol heeft een aantal charmante buurten; als fairtradestad heeft het ook een geweten. De stations Bristol Temple Meads en Bath Spa liggen op ongeveer 12 minuten rijden met de trein, met een standaard retourtarief van £ 7,20 (€ 12). Bezoek Visit Bristol voor meer informatie.


4. SPA-wassen is goedkoper

Als u besluit uzelf te verwennen in Thermae Bath, een van de belangrijkste attracties van de stad, selecteer een pakket. Hoewel Thermae Bath Spa geen kortingen of aanbiedingen biedt, zijn de pakketten goedkoper dan individuele behandelingen. Het goedkoopste pakket is het Twilight-pakket, dat een spa-sessie van drie uur, een gang en een glas wijn, bier of sap in het spa-restaurant omvat voor een zeer redelijke £ 42 (€ 70).

5. Omarm de lokale handel op Green Park Station

Green Park Station is het hele jaar door geopend en is de thuisbasis van de oudste boerenmarkt van Engeland, die op zaterdag van 9.00 tot 13.30 uur wordt gehouden. Van maandag tot en met zaterdag verkopen vaste handelaren decoratieve artikelen, antiek, lederwaren en andere artikelen. Bath Vintage & Antiques Market wordt gehouden op de laatste zondag van elke maand.