Stedelijke oase van € 2: de Berlijnse Britzer Garten bloeit het hele jaar door

Wanneer het trottoir en de drukte van Berlijn je beginnen te raken, spring dan gewoon op een M44-bus in zuidelijke richting vanaf de S-Hermannstrasse en je wordt naar een andere wereld vervoerd. Het is slechts 10 minuten rijden, maar het voelt als een eeuwigheid als je door deze pittoreske openbare ruimte dwaalt. Gelegen in de Berlijnse wijk Neukölln, is het een tuinparadijs dat zelfs veel inwoners niet kennen. Welkom bij Britzer Garten, een gigantische groene oase midden in de stad.

Toegang kost € 2 (kinderen € 1), maar het is de moeite waard om deze belangrijke stedelijke parel te helpen ondersteunen voor toekomstige generaties. Omdat honden en fietsen bij de poorten niet zijn toegestaan, kunt u tegen de vergoeding genieten van meer rust en stilte dan andere stadsparken.

Geschiedenis en achtergrond

Britzer Garten werd opgericht in 1985. voor het jaarlijkse nationale tuinevenement van Duitsland en wordt met de tijd alleen maar beter. Er zijn veel landschappen en verschillende tuinen met voor elk wat wils – geschoolde rozen, fonteinen, een centraal (door de mens gemaakt) meer, veel speeltuinen voor kinderen, een kleine kinderboerderij en zelfs ramen om in te klimmen! In het weekend is het park populair bij gezinnen, en attracties zoals midgetgolf of de eigen miniatuurspoorbaan van het park zitten bomvol.

drie seizoenen

Drie keer per jaar schittert het park met een ongeëvenaard aantal bloemen: in het vroege voorjaar zijn de velden en hellingen bedekt met verschillende soorten narcissen, en ongeveer een maand later explodeert het park in bijzondere tulpenaanplantingen; rododendrons zijn op hun hoogtepunt in de vroege zomer, gevolgd door rozen; en in de late herfst kleuren de bladeren rond het park verschillende tinten en staan ​​de speciale plantgebieden vol met dahlia’s, sommige zo groot als borden! Hoewel het de lente van bijvoorbeeld de Keukenhof in Nederland niet kan verslaan, is de tuin toch op elk moment van het jaar een hoogtepunt.

Lage toegangsprijs

De lage toegangsprijs (2€ / 3€ tijdens bloeiende evenementen) garandeert dat het park veilig, stil en goed onderhouden is. Er zijn een aantal kleine cafés in het park die alles bieden, van diepvriesijs tot een volledig dinermenu. Doordeweeks is het aantal bezoekers verfrissend laag, waardoor het een prima excursie is om die overbelaste toeristenbatterij weer op te laden.