Tips voor een bezoek aan de Notre Dame in Parijs

Opmerking van de uitgever: De Notre Dame is in 2019 gesloten. vuur Lees ons artikel over het vinden van hoop in het licht van schade.

Voor een 850 jaar oude kerk ziet dit monument in Parijs er nog steeds redelijk goed uit. Zo goed zelfs dat de Notre Dame steeds meer mensenmassa’s krijgt. Verbazingwekkend genoeg worden er nog steeds dagelijks religieuze missen gehouden met een gestage stroom toeristen, maar wie kan die rooskleurige glas-in-loodramen, klassieke gotische architectuur en luchtbogen weerstaan?

Om het meeste uit uw bezoek te halen, volgen hier enkele tips om u tijd en frustratie te besparen.

Er is geen toegangsprijs, maar ga vroeg als je kunt

De toegang tot de kerk zelf is gratis, maar rond 10.00 uur. de ochtenddrukte begint zich al te vormen. Probeer ’s ochtends vroeg in de rij te staan, zodat je door de kerk kunt lopen zonder bij elke stap iemand tegen het lijf te lopen. Je zult door het hele interieur willen lopen om alle glas-in-loodramen te zien (tip: mis het zuidelijke roosvenster niet). Misschien wilt u Onze-Lieve-Vrouw vermijden tijdens grote katholieke feestdagen zoals Pasen, wanneer elke katholiek in Europa uit het hout lijkt te komen. De officiële openingstijden zijn op zaterdag en zondag van 8.00 uur tot 18.45 uur en van 19.15 uur.

Beklim tegen een kleine vergoeding de klokkentorens en geniet van het uitzicht

De klokkentorens zijn een apart bezoek met toegang tot de kerksite. Voor volwassenen geldt een toeslag van € 8,50. Als je vroeg opstaat, moet je proberen vooraan in de rij te staan ​​voordat de deuren opengaan. Er mogen maar een beperkt aantal mensen tegelijk naar binnen, dus je wilt rond 9.00 uur arriveren. (deuren open om 10.00 uur). Begin de dag lekker vroeg met waterspuwers en historische uitzichten op de daken. Het is een geweldige manier om de kerk te ervaren als je de 387 treden kunt beklimmen. Dit is geen typfout – er zijn geen liften!

Let op je waarden

Hoewel er geen toegangsprijs is voor de kathedraal, moet je toch aan je portemonnee denken. Net als andere toeristische plekken zit het gebied rond de Notre Dame vol met zakkenrollers. Wees ook voorzichtig in de kerk. Aangezien er geen kosten zijn, kan een van die toeristen die tegen je aanbotsen een zakkenroller zijn die er net met een hoop euro’s vandoor is gegaan!

Badkamers

Er zijn geen badkamers in de kerk, maar er is een openbaar toilet net voor je en aan de linkerkant als je naar buiten gaat, dat meestal open is.

ik ga daar heen

Metrolijn 4 zet je af bij Cité Island, de thuisbasis van de Notre Dame. Anders ligt het lijn 1-station Hotel de Ville aan de andere kant van de rivier, waardoor het handig is voor iedereen op de rechteroever. Op de linkeroever, vanaf het station Maubert Mutualité op lijn 10, loop je snel en mooi naar de kathedraal.

Notre Dame vanuit een andere hoek

Terwijl de meeste cafés en restaurants in de omgeving bijna uitsluitend voor bezoekers bestemd zijn, neemt u een paar stappen voorbij de kerk en bevindt u zich op het Ile Saint-Louis, nog steeds toeristisch maar veel vreemder. Het is ook een geweldige manier om te zien waarom de kathedraal zo’n schat aan gotische architectuur is. De luchtbogen en details aan de achterkant zijn enkele van de meest opvallende kenmerken van het exterieur, dus breng niet al je tijd door bij de torens.