Traditioneel Parijs goedkoop dineren: klassiek Chez Chartier.

Gelegen in een sierlijke, met spiegel gevulde 19e-eeuwse in een hal met kilometers hoge plafonds en tegelvloeren, Le Boullion Chartier is echt een klassiek Parijse restaurant. Hoeveel restaurants kunnen zeggen dat hun geschiedenis teruggaat tot 1896? of zelfs die van jezelf Wikipedia-pagina? Hoewel deze bistro’s in Belle Epoque-stijl je meestal een aardige cent kosten, staat Chartier bekend om zijn betaalbare prijzen. Met traditionele Franse gerechten als confit de canard (geconfijte eend) en tartare de beouf (steak tartaar) variërend van € 8,50 tot € 13,50, zijn de prijzen hier erg laag.

Er zijn veel, veelal positieve reviews geschreven over deze goedkope connector. Anderen zijn niet zo overtuigd en beweren dat het prachtige interieur van Chartier de ingetogen keuken maskeert. Het is tijd voor EuroCheapo om zich in het debat te mengen.

Om er te komen en er te komen

Le Boullion Chartier ligt in het 9e arrondissement, in de wijk Grands Boulevards. U kunt de achtste en negende metrolijn nemen naar het naastgelegen station Grands Boulevards. Wanneer je aankomt, word je zeker begroet door een rij Parijzenaars en medereizigers (ken je nog iemand?). De rij beweegt verrassend snel en je wordt al snel verwelkomd door een antieke houten deur in een grote, bruisende eetkamer. Wees niet verbaasd als je aan een tafel naast andere gasten wordt geplaatst – dat soort mixen en vermengen is een deel van de charme.

Hoe bestel je een onvergetelijke maaltijd

We raden aan om te beginnen met de huiswijn, die goedkoop is en met de hand wordt geselecteerd door de koks.

Voorgerechten variëren van € 1,80 tot € 6,80 en je kunt kiezen uit klassiekers als Oeuf dur mayonaise (hardgekookte eieren met mayonaise), Salade frisée aux lardons (salade met spek) en zelfs escargots. Porties zullen klein zijn voor Amerikaanse normen, maar genereus voor Franse eetgewoonten.

De meeste hoofdgerechten kosten rond de €10, wat schrikbarend goedkoop is in Parijs. Je kunt kiezen uit alle klassieke gerechten waarvan je misschien hebt gedroomd om te proberen, zoals steak frites, Côte d’agneau grillée (gegrild lamsvlees) en zelfs Tête de veau (kalfskop). Kanttekening: Chartier is geen vegetarisch-vriendelijke plek, dus als je geen vlees eet, wil je misschien vooraf een hapje eten en gewoon genieten van de sfeer.

Werk af met zuurdesem als toetje. Een selectie kazen kost nog geen 3 euro. Als je nog steeds honger hebt, zijn er alle klassieke Franse zoetigheden zoals Baba au rhum (rumcake) en Pêche melba (perzikmelba) voor € 4 of minder.

Tip: Bestel al je eten in één keer, want het zal moeilijk zijn om de aandacht van je drukke server te krijgen na de eerste ontmoeting. Gekleed in zwarte vlinderdassen en witte overhemden, schrijven ze je bestelling recht op je papieren tafelkleed.

Eten en ervaring beoordelen

Chartier-tarief is eenvoudig en klassiek, zonder franje. Verwacht hier geen vijfsterrenmaaltijd of leuke presentatie. Je krijgt perfect acceptabele gerechten; ze zullen je niet verbazen of het lekkerste eten zijn dat je in Parijs zult proberen.

Dit restaurant is echter toegewijd aan het behouden van de eetervaring in Belle-Epoque-stijl, inclusief de gerechten. Dus kom voor de ervaring en de prachtige selectie van traditionele Franse gerechten, niet voor de originaliteit. Bij Chartier kunt u genieten van de Franse maaltijd die u altijd al heeft gewild – met wijn, voorgerecht, hoofdgerecht, kaas en dessert – en dat alles zonder de bank te verslaan.

Een laatste gedachte

We denken dat le Boullion Chartier de perfecte manier is om een ​​reis naar Parijs te beginnen. Hier dineren kan een geweldige introductie zijn tot Frans eten, Franse restaurants en Franse servers zonder de schijnbaar verplichte hoge prijzen. Probeer authentieke gerechten á l’ancienne en je bent klaar om buiten te dineren in Frankrijk.

Le Boullion Chartier
7 rue du Faubourg Montmartre|
9e arrondissement
01 47 70 86 29
Metro: Grands Boulevards (lijnen 8 en 9)
Bus: L74
www.bouillon-chartier.com

Bekijk meer restaurants in Parijs op EuroCheapo. voor de beste deals en eten in de stad.