Vakantie in Parijs: tips voor een bezoek aan de Jardin du Luxembourg

Op de rechteroever liggen de Tuilerieën, terwijl op de linkeroever twee grote groene zones zijn: de Jardin des Plantes en de Jardin du Luxembourg. De laatste is het meest bezocht en essentieel voor degenen die de beheersing van het Franse snoeien willen voelen. Het Marie de Medici-huis in Parijs, een prachtig paleis bij de ingang van de tuin, was ooit de residentie van royalty’s en is nu, na verschillende revoluties, de thuisbasis van de Franse Senaat. Toen, net als nu, kunnen wij gewone mensen het paleis niet bezoeken, maar de tuinen zijn voor iedereen toegankelijk. Het is de moeite waard om een ​​ochtend of middag te plannen om hier tijd te besteden aan het verkennen en ontspannen tijdens het verkennen van de rivier de Rive Gauche.

Er geraken is gemakkelijk

RER-lijn B brengt u recht voor de tuinen. Anders is metrolijn 10 Cluny-La Sorbonne een korte wandeling naar de Boulevard St-Michel. De 10e en 4e bij het Odeon is ook een korte wandeling naar de winkelstraat rue de Seine (als je onderweg moet stoppen bij een bakker of chocolatier).

Wat te doen: spelen, ontspannen en wandelen

Op het eerste gezicht zijn tuinen tuinen. Er zijn bomen. Bloemen. Fonteinen. Miniatuurversies van het Vrijheidsbeeld. Je weet wel, dingen die je meestal aantreft in Franse groene ruimtes.

Maar als je een beetje verder gaat, kun je gemakkelijk een middag rondhangen in de verschillende delen. Het Westen zit vol met jeu de boules (Frans voor jeu de boules) spelers, vooral in het weekend. Zodra je gaat zitten en begint te kijken, ben je verslaafd aan je favoriete Franse senior of nieuwkomer.

Vergeet het museum niet, dat elke dag open is voor 11 euro. Roterende exposities houden de kunst fris. Ook is er altijd een gratis fototentoonstelling van een of andere soort op de poorten rond de tuin.

En als je zin hebt om niets te doen, is dat nog beter. De tuinen zijn ook een geweldige plek om te ontspannen en mensen te kijken, dus wees niet bang om een ​​stoel bij de fontein te nemen, je voeten omhoog te trappen en te genieten van de zon.

Kinderparadijs: speeltuinen, ponyrijden en zeilboten

Misschien wel de grootste trekpleister voor de tuin zijn kleine bezoekers die zich vervelen door kunst en geschiedenis. Ponyrijden en speeltuinen zijn de dagelijkse kost voor kinderen in Luxemburg. Er is een kleine vergoeding (€ 2) om de omheinde speeltuin te betreden, maar het is de moeite waard om ouders een pauze te geven. Er zijn ook poppenshows en een draaimolen ontworpen door Charles Garnier van de opera, dus de kinderen doen tenminste iets historisch.

Een favoriete activiteit is het huren van zeilboten voor de kinderen om rond de centrale fontein te duwen. Ze zijn snel uitverkocht, maar zouden binnen 30 minuten terug moeten zijn, dus kom regelmatig terug om te controleren of ze allemaal bezet zijn.

Cafés en chocoladewinkels in de buurt

Al die frisse lucht moet de eetlust hebben opgewekt, en gelukkig zijn het Quartier Latin en het naburige St-Germain vol met cafés, bakkerijen, chocoladewinkels en boetieks. Daarnaast is het nabijgelegen Pantheon, St. De kerk van Sulpice en het Cluny Museum zijn perfect voor een middag in de tuinen. Ga naar de rue de Seine aan de noordkant van het park voor eten bij Pierre Marcolini (chocolade) of Gerard Mulot (brood en gebak).