Venetië: 3 gebakjes voor het ontbijt

Toen mij werd gevraagd waar ik goed kon ontbijten? VenetiëIk was een beetje in de war.

Waarom? Nou, in Italië ontbijten we niet, of in ieder geval niet zoals anderen dat gewoonlijk doen. Een Venetiaan verbruikt zijn ochtendcalorieën meestal in de vorm van snoep: een shot espresso of cappuccino en misschien (maar heel misschien) een kleine croissant (een brioche genoemd) of een kleine donut (een krafen of bombolone genoemd, afhankelijk van welk deel van Italië waar je bent) en wat fruit.

Ontbijt in de bar

Als uw hotel geen ontbijt biedt, moet u naar een lokale bar gaan (ze zijn in elke hoek van Venetië) en een espresso of cappuccino bestellen en een versgebakken croissant of craffon.

Belangrijk: zorg voor koffie en gebak aan de balie, want dat is veel goedkoper dan zitten. Als u een tafel neemt, moet u extra betalen voor bediening aan tafel. In de bar kunt u genieten van een zeer snel Italiaans ontbijt.

Ontbijt pasticceria

Als je liever een langer en meer ontspannen ontbijt hebt, ga dan naar een lokale pasticceria (banketbakkerij) met kleine tafels en drink een kopje koffie of thee (zorg ervoor dat je melk bestelt, anders komt het mee). citroen) en een prachtige versgebakken cake. Kies in Venetië voor een bignè al cioccolato (chocoladetaart gevuld met chocoladeroom) of een plakje strudel. Het zal iets duurder zijn, maar de taarten zijn het proberen waard.

Hier zijn drie van mijn favoriete brownies:

1. Pasticceria Rosa Salva

Campo SS Giovanni e Paolo
Telefoon: +39 (0)41 5227949
Website

Het is een van de oudste bakkerijen in Venetië en dateert uit de 19e eeuw. Hier kunt u een grote selectie van typisch Venetiaans gebak, koekjes, brioche, broodjes, sandwiches, tramezzini (een typisch Venetiaans driehoekig broodje zacht brood), gehaktballen, meringues, millefeuilles en nog veel meer proeven.

2. Pasticceria Tonolo

Campo San Pantalon, net buiten Chiesa di San Rocco bij Frari
Telefoon: +39 (0)41 5237209
Openingstijden: dinsdag-zaterdag 7:45 a.m.-8 p.m., zondag 7:45 a.m.-1 p.m.

Pasticceria Tonolo wordt meestal op zondagochtend overvallen door klanten. (Italianen kopen vaak taarten op zondag om weg te geven tijdens de lunch.) Verwacht lange rijen, maar wees geduldig: het is het waard!

Als je rond Kerstmis in Venetië bent, probeer dan focaccia (een speciaal Venetiaans zoet brood). Probeer de frittelle tijdens carnaval. Bignè alla crema (roomsoesjes) is het hele jaar door een goede keuze.

3. Café Florian

Piazza San Marco 56-59
+39 (0) 41 5205641
Website

Caffè Florian St. Het San Marcoplein heeft het oudste café van Italië en een van de oudste van Europa. Het is een geweldige plek voor een chique brunch of brunch. Goedkoop zal het niet zijn, hoewel locatie en omgeving nergens anders ter wereld ongeëvenaard zullen zijn. Het café biedt ook een uitgebreid ontbijtmenu met een verscheidenheid aan gerechten en drankjes. Probeer hun selectie thee en gebak: u zult niet teleurgesteld worden.

Opmerking: Dit artikel is in 2014 bijgewerkt. 24 juli met nieuwe informatie, links en foto’s.