Vijf gerechten om te proberen voordat je de stad verlaat

Ik haat schrijven over eten. Iemand een restaurant of coffeeshop voorstellen is als iemands favoriete kleur proberen voor te stellen. Alleen omdat ik van een plek hou, wil nog niet zeggen dat ik dat ook zal doen, zelfs als het eten geweldig is of de service boven de maat is. Ik laat jullie allemaal achter om met TripAdvisor te vechten.

Laten we in plaats daarvan bespreken welke gerechten het proberen waard zijn in Parijs, welk restaurant je ook kiest. Parijs staat vol met sushi, pizza en hamburgers, maar hier zijn vijf gerechten die je misschien niet zo gemakkelijk terug naar huis kunt krijgen. Zoek in hun menu en probeer deze klassiekers!

1. Geconfijte eend

Een eendenbout gekookt in zijn eigen vet? Gedaan. Je kunt het vetminnende zuidwesten van Frankrijk bedanken voor dit gerecht. Meestal geserveerd met gebakken aardappelen, het is een nietje in veel Parijse bistro’s en cafés, en het is moeilijk om er niet van te houden. Zelfs de goedkoopste zijn best goed. Kijk voor confit de canard op het menu.

2. Escargots

Deze kleverige kleine muffins zijn heerlijk gemaakt met boter en misschien wat knoflook en peterselie. Ze zijn een stuk makkelijker te eten dan Julia Roberts in Pretty Woman je zou doen denken. Hoewel schijnbaar kitsch, zijn slakken nog steeds het proberen waard als snack in Parijs om te zien waar het allemaal om draait.

3. Biefstuk bourguignon

Misschien heeft je moeder Julia Child’s versie van deze iconische runderstoofpot gemaakt. Hoewel Amy Adams zo wanhopig probeerde het gerecht in The Kid na te maken, is het maken van het echte werk niet zo moeilijk. Je vindt er versies van op menu’s in de stad, dus laat eventuele vooroordelen thuis.

4. Steak tartaar

Waarom ga je niet voor de verse versie in plaats van gekookt rundvlees? Steak tartaar is rauw rundergehakt gemengd met verschillende kruiden en een rauw ei. Het klinkt vies, maar dat weerhoudt mensen er niet van om het te bestellen, hoewel ik niet zou aanraden om het in een café te krijgen, omdat hoogwaardige ingrediënten belangrijk zijn voor een rauw gerecht als dit. Veel toeristen klagen dat ze vlees niet goed kunnen koken, dus waarom zou je je druk maken? Ga gewoon met de stroom mee in deze.

5. Foie gras

Als je uit Californië komt, lijkt het misschien alsof je de wet overtreedt, maar foie gras staat nog steeds hoog aangeschreven in Parijs. Vette eenden- of ganzenlever mag dan niet op de meest humane manier worden grootgebracht (wat is dwangvoederen precies?), maar het resultaat is goddelijk. Geserveerd met toast, misschien een beetje jam en grof zout, is het een geweldige manier om een ​​maaltijd te beginnen of jezelf te trakteren op een glas wijn. Denk er gewoon niet te veel over na.