Vijf goedkope en heerlijke restaurants

Als u rechtstreeks vanuit Londen bent gereisd, zult u aangenaam verrast zijn door de betaalbaarheid van lekker eten in Edinburgh. Het is een stad van gezellige cafés, waar je gemakkelijk je maag kunt vullen met soep en gebakken aardappelen. De avondopties zijn ook meer portemonneevriendelijk – maar als je echt iets supergoedkoops wilt, ga dan naar de frituur voor het beroemde zout en de ‘saus’ van de stad (de bruine saus past bij het azijnmengsel). Als je iets eleganters en meer arterieel wilt, zijn hier vijf opties die tot de beste goedkope eetgelegenheden in Edinburgh behoren.

Het huis van de olifant
21 George IV-brug

The Elephant House staat bekend om drie dingen. Allereerst de olifanten die de plaats zijn naam hebben gegeven: er zijn er genoeg rond dit charmante café. Dan is er Harry Potter. JK Rowling schreef blijkbaar enkele van de eerste Harry Potters zittend in de achterkamer van dit café, dat een adembenemend uitzicht op Edinburgh Castle heeft. En tot slot is er eten. Hoewel het ’s avonds opengaat, is het meestal sandwich en soep of koffie en cake. Het Elephant House trekt academici uit de National Library of Scotland aan de overkant aan, evenals Potter-toeristen en aspirant-schrijvers. Het is een geweldige plek om een ​​uur of zo te zitten kijken.

Moskee keuken
Nicolsonstraat 22

Een andere vaste studentenfavoriet is, zoals de naam al doet vermoeden, geassocieerd met de Edinburgh Moskee. Oorspronkelijk ten dienste van de gemeenschap, opende hij zijn keuken voor iedereen, waardoor curryliefhebbers in de hele stad verrukt waren. Je moet wel in de rij staan, en het is meer een kantine dan een restaurant (eten wordt geserveerd op papieren borden), maar als je voor minder dan een vijftiental een heerlijke kipcurry met twee kanten kunt krijgen, is het meer dan de moeite waard.

Nijlvallei Café
6 Koplyčios-straat

Gelegen net buiten de Universiteit van Edinburgh, is de invloed ervan voelbaar in de flyers en posters van studentenevenementen die de muren sieren en de goedkope prijzen in dit Noord-Afrikaanse eetcafé. Denk aan smaakvolle falafels, kebabs en flatbreads met geweldige sauzen en dipsauzen, perfect om kleur toe te voegen aan een koude Edinburgh-dag. Heerlijk vuile randen, u kunt genieten van een vaste lunch voor £ 5,99 of diner voor £ 15,50 en optimaal profiteren van hun ‘breng uw eigen drankbeleid’.

Kamer in West End & Teuchters Bar
26 William Street

Deze plek is perfect als je een Schotse ervaring wilt – het is eigenlijk een Highland-pub die in het centrum van Edinburgh is getransplanteerd. Dat betekent voetbal en rugby voor de tv’s en een ruim assortiment whisky’s achter de bar. Er is een barmenu – een verleidelijke reeks gerechten geserveerd in mokken – of ga naar de gezellige ‘kamer’ voor een meer formele eetervaring. Het eten is passend Schots, met een focus op zeevruchten, maar er zijn ook veel mooie woorden gezegd over hun Banoffee-taart. Een hoofdgerecht kost ongeveer £ 13, maar je kunt een goede deal krijgen voor de vaste lunch. Er is nog een vestiging in het Leith-gebied van de stad.

Honden
110 Hannover Straat

The Dogs is gemaakt om een ​​kwaliteitsvolle eetervaring te bieden. Het heeft een leuke, jonge en informele sfeer met niet bij elkaar passende borden en servies, donkerhouten tafels en een stevige maaltijd met waar mogelijk lokale gerechten. Je kunt overdag een hoofdmaaltijd krijgen voor minder dan £ 7 en verwennerijen zoals een royale portie gevulde varkensbuik voor ongeveer £ 13 ’s avonds. Op drukkere tijden in de stad, zoals Hogmanay of Edinburgh Festival, moet je waarschijnlijk van tevoren reserveren.