Vlieg goedkoper naar Oost-Europa: gebruik de obscure bestemmingen van Ryanair in uw voordeel

Budget luchtvaartmaatschappij Ryanair staat bekend om het besparen van reizigers veel geld. Veel frequent flyers klagen echter dat Ryanair’s netwerk van afgelegen luchthavens u in de middle of nowhere kan laten stranden als u boekt zonder op te letten. Maar degenen met hun ogen open en een kaart bij de hand, zullen misschien merken dat een goedkope vlucht naar een van de obscure bases van de luchtvaartmaatschappij een voordeel kan zijn. Zelfs wanneer de kosten van een vlucht naar een afgelegen locatie worden gecombineerd met de kosten van extra grondreizen, kan Ryanair nog steeds een goedkoop alternatief bieden voor rechtstreekse vluchten van grote luchtvaartmaatschappijen.

Met dat in gedachten hebben we wat onderzoek gedaan om de goedkoopste manier te vinden om naar Oost-Europa te komen. Vaak vliegt Ryanair naar een ander land dan uw eindbestemming. Maar laat dat je niet tegenhouden. Dit lijkt misschien niet gepast, maar in dergelijke gevallen maakt grondtransport ze allemaal erg toegankelijk. Hier zijn enkele voorbeelden van op Ryanair geïnspireerde routes die verder naar het oosten gaan als je gaat:

Sint-Petersburg, Rusland

Alternatief: Lapeenranta, Finland
U kunt vanaf Düsseldorf Weeze, Barcelona Girona of Milaan Bergamo naar dit kleinere vliegveld in Finland vliegen.

Grondtransport
Neem vanuit Lapeenranta een trein of bus naar St. Petersburg.

Lviv, Oekraïne

Alternatief 1: Rzeszów, Polen
U kunt rechtstreeks naar Rzeszów vliegen vanuit Birmingham, Bristol, Dublin, East Midlands, Barcelona Girona, Glasgow, Luton, Londen Stansted, Manchester, Oslo Rygge of Trapani.

Alternatief 2: Lublin, Polen
U kunt naar Lublin vliegen vanuit Dublin, Liverpool of Londen Stansted.

Grondtransport
Je kunt Lviv overal met de trein of bus bereiken.

Moldavië of de Zwarte Zee

Alternatief: Constanta, Roemenië
Je kunt hier vliegen vanaf Milaan Bergamo of Pisa.

Grondtransport
Reizigers kunnen een bus, trein of zelfs veerboot nemen naar het noorden of zuiden naar hun eindbestemming.

Plaatsen op de Balkan

Alternatief 1: Osijek, Kroatië
U kunt dit kleine Kroatische stadje bereiken vanuit Londen Stansted. Dan kun je gemakkelijk verbinding maken met zuidelijke punten in Hongarije, Servië of Bosnië en Herzegovina.

Alternatief 2: Podgorica, Montenegro
U kunt vanaf Brussel Charleroi of Londen Stansted vliegen en vervolgens een bus nemen naar Montenegro, Albanië, Kosovo, Bosnië en Herzegovina, Macedonië of zelfs Zuid-Kroatië.

Tips voor budgetmaatschappijen

Heb je snelkoppelingen die je gebruikt als je met budgetmaatschappijen vliegt? Laat het ons weten! Voor meer informatie over goedkoop vliegreizen hebben we een aantal handige artikelen waaronder: kennismaking met goedkope luchtvaartmaatschappijen, Veelgestelde vragen over goedkope luchtvaartmaatschappijen en de voor- en nadelen van goedkope vluchten.