Waar te eten en winkelen in de omgeving van Karo & Schanze

Als u, net als wij, de winkels en restaurants wilt vermijden bij een bezoek aan Hamburg, Karolinen en Schanzenvierteln, of zoals de lokale bevolking ze kent, Karo en Schanze, dan is de stad het antwoord op uw gebeden. Bijna elke winkel, café en restaurant wordt door de eigenaar beheerd; Hier ontmoet je de ontwerpers en chefs van de producten zelf.

Hier vind je een breed en kleurrijk assortiment, van mode-, design- en kringloopwinkels, maar ook alledaagse benodigdheden en luxe artikelen die je nergens anders vindt.

Om een ​​idee te krijgen van dit opkomende gebied, vroegen we drie inwoners van Hamburg om hun tips te delen voor een bezoek aan deze zeer coole buurt.

Lekker lunchen, koffie drinken en shoppen bij Schanze

Annette Rufeger sinds 1997 Schanze verkoopt kledingontwerpen onder zijn eigen label. Veel van haar kleding wordt gemaakt in Hamburg, in haar atelier; als ze er niet is, kun je de ontwerpster zelf spreken op haar winkellocatie aan de Bartelstrasse 2.

Annettes geheimen:

• Heerlijke lunch: Polokantine is mijn lieve buurman aan de Bartelstrasse en serveert de lekkerste lunch van de hele Schanze. Katja Ledebrink maakt alles van de meest verse ingrediënten: stoofschotels, elke dag een ander pastagerecht en slow food met seizoensgroenten die zowel vegetariërs als vleeseters zullen aanspreken. Haar salades zijn ongelooflijk divers en creatief samengesteld. Gewoon fantastisch! (Bartelsstraße 26)

• Espressobar: Juwelier er is een handige speciaalzaak en een café. Ik hou vooral van hun espressobar, die zelfgemaakte schnitas (broodjes), heerlijke koffie en zelfgemaakte lekkernijen serveert die kunnen worden meegenomen of zelfs als cadeau kunnen worden verpakt. Het restaurant, ’s avonds geopend, is even heerlijk, maar vanwege de kleine omvang is reserveren aan te raden. (Weidenallee 27/29)

• Retro monturen: zes miljoen glazen is mijn hete tip voor een bril! Deze retrowinkel nodigt je uit om stijlvolle en goed gemaakte monturen te passen. Men kan de tijd uit het oog verliezen bij het passen van verschillende brillen uit verschillende decennia. De eigenaren zijn broers met een echte passie voor hun bedrijf. Ik leen regelmatig een bril mijn mode fotoshoots van hen! (Schulterblatt 3)

Italiaans eten, biologische koffie en unieke cadeaus aan de Marktstrasse

Anna Jakob loopt Anna Golightly, een design- en accessoireswinkel met handgemaakte en unieke producten. Bijzonder in het oog springend zijn bijvoorbeeld kussens van kleurrijk textiel, waaronder veel vintage prints. Haar winkel aan de Marktstrasse 147 vierde net haar achtste verjaardag.

Anna’s tip:

• Italiaans eten: Gasten bij Cento Lira ze worden hartelijk ontvangen door de gastheer Antonio. Heerlijk, vers Italiaans eten geserveerd in een perfecte mediterrane sfeer zowel binnen als buiten. Reserveren voor weekendnachten en conferentieweken is aan te raden, en plan altijd contant te betalen! (Karolinenstrae 12)

• Biologisch café: De zmarten Panter is een populair buurtcafé waar snacks, gebak, sandwiches en goede koffie worden geserveerd. Hun hele menu is biologisch en het personeel is supervriendelijk. Alle bestellingen worden aan het loket geplaatst en van het loket opgehaald – kom vroeg op zonnige dagen voor een plek om mensen te kijken op de geliefde houten banken voor de deur. (Marktstrae 3)

• Unieke geschenken: Gisela Aguirre Kunsthaltestelle Wij bieden een brede selectie geschenken en artikelen voor dagelijks gebruik, van kunst tot kitsch, van sieraden tot huishoudartikelen en decoraties. Haar winkel toont een breed scala aan unieke prints en elke laatste vrijdag van de maand is er een tentoonstelling van verschillende lokale kunstenaars. (Marktstrae 147)

Rommelmarkten, bakkerijen en fashionista’s in Karo City

Dannie Quilitzsch is adviseur duurzaamheid en communicatie en organisator van de maandelijkse nieuwsbrief Hallo Frau Nachbar-markt. De markt brengt lokale kunstenaars, producenten en onafhankelijke marketeers samen en biedt regionale zelfgemaakte en handgemaakte producten en heerlijke gastronomische aanbiedingen van lokale culinaire specialisten. Op de eerste zondag van elke maand komen buren graag samen in de Schanze-Höfe voor livemuziek en speciale programma’s voor kinderen, zodat jong en oud zichzelf kunnen vergeten en gewoon kunnen genieten van de sfeer. (Lagerstrae 30a)

Danny’s tips:

• Pas op voor zondag: De wijk Karo is mijn favoriete deel van Hamburg. Er zijn zoveel kleine boetiekjes, leuke cafés en gezellige bars om binnen te wippen! Houd er echter rekening mee dat de meeste winkels op zondag gesloten zijn, dus plan dienovereenkomstig.

• Eenvoudige gerechten en gebak: Zelfs als ik even een snelle boodschap doe in de Marktstrasse, kan ik niet stoppen voor een heerlijke taart. De villa van Gretchen. Tijdens de lunch serveert Gretchen een kleine selectie van heerlijke, vers bereide gerechten, waardoor het een geweldige plek is om af te spreken voor een zakelijke of informele lunch. Het is niet ongebruikelijk dat ik hier in het weekend ben, terwijl ik de dag doorbreng met mijn vriendinnen tijdens een fantastisch ontbijt. (Marktstrae 142)

• Meesters in de mode: Naast de deur stopt elke trendjager: Anna Angelina Wolfers houdt je op de hoogte van de mode, gevuld met de populairste kleding en accessoires van GOLDIG. Dit schattige winkeltje zit vol met vondsten – als het niet voor jou is, dan zeker voor je beste vriend, maar pas op dat populaire maten snel uitverkocht zijn, dus het is het soort plek waar je regelmatig langs wilt komen om te bladeren (en te klikken) . omhoog!) nieuwe keuze. Anna organiseert hier om de paar weken een vlooienmarkt voor meisjeskleding en de jaarlijkse feesten in de winkel zijn legendarisch. Neem een ​​kijkje om te zien wat er tijdens je bezoek gebeurt op de GOLDIG Facebook-pagina. (Marktstrae 143)