Wenen bezoeken: gratis concerten, coole hotels en een nieuwe toeristenkaart

2014 wordt een spannend jaar voor Cheapos in Wenen met veel spannende nieuwe evenementen en betrouwbare jaarlijkse tradities.

Van een onvergetelijk (en gratis!) zomeravondconcert in de tuinen van Paleis Schönbrunn tot een gloednieuwe 48-uurs toeristenkaart die ongelooflijke waarde biedt, het is tijd om na te denken over 2014. het toevoegen van reisplannen naar Oostenrijk, Wenen. En lees zeker eens over een betaalbaar hotel dat iets heel anders te bieden heeft!

De nieuwe 48-uurs toeristenkaart is beschikbaar op 1 april

In voorgaande jaren konden bezoekers van Wenen alleen een 72-uurs toeristenkaart krijgen, maar in 2014 gaat alles veranderen. 1 april Perfect voor degenen die in de stad zijn voor een snelle tweedaagse trip. de uitgegeven 48-uurs Vienna Card biedt dezelfde privileges als voorheen, maar tegen een lagere prijs (€ 18,90). Als u van plan bent om tijdens uw verblijf met het openbaar vervoer te reizen, betaalt u zichzelf bijna terug, aangezien de tarieven iets meer dan € 2 per enkele reis bedragen. Geniet van onbeperkt reizen met al het openbaar vervoer in de stad, inclusief bussen, trams en metro binnen de stadsgrenzen (Zone 100). Je kunt in- en uitstappen wanneer je wilt zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je geen extra kaartje op zak hebt.

De Vienna Card biedt ook kortingen bij 210 attracties en musea in de stad. Veel succes met het proberen om ze allemaal in een periode van 48 uur te passen, maar zelfs als het je lukt om er een handvol te krijgen, zul je veel besparen, met kortingen variërend van 10% tot 40% op de reguliere toegangsprijzen.

En als je honger of dorst hebt, kun je zelfs je kaart laten zien en tot 25% besparen op authentieke Oostenrijkse maaltijden in lokale cafés, restaurants en wijntavernes. We houden altijd van een goedkope maaltijd in Wenen, maar met deze kaart kun je een beetje uitgeven zonder je budget te overschrijden. We drinken tot dan.

Zomeravondconcert op 29 mei

Dit jaarlijkse evenement, een echt hoogtepunt van het zomerseizoen, trekt duizenden muziekfans naar Paleis Schönbrunn voor een avond met livegeluiden van de wereldberoemde Wiener Philharmoniker, onder leiding van Christoph Eschenbach. Het Zomernachtconcert van dit jaar vindt plaats in 2014. op 29 mei, met pianosuperster Lang Lang.

Het beste gedeelte? Het is helemaal gratis. Het zien van een onvergetelijk concert voor een UNESCO-werelderfgoed kost u niets, waardoor u na de show extra euro’s overhoudt om te besteden aan een Oostenrijks biertje of een glas wijn. En dit is niet het enige geschenk dat de hele zomer op het podium in Wenen staat. Bekijk het rapport van EuroCheap van vorig jaar.

Slaap lekker: Urbanauts Street Lofts

Dit boetiekhotel is niet nieuw (het werd geopend in 2011), maar het innovatieve concept verrast nog steeds veel veeleisende reizigers aangenaam. Leegstaande winkelruimte op de begane grond is omgebouwd tot trendy hotelkamers bij Urbanauts Street Lofts. Er is geen centrale lobby, maar het is leuk – je loopt zo je kamer in vanaf de stadsstraat. Het lokale blok is letterlijk uw gang, het café verderop is uw ontbijtzaal en de elegante bar een paar deuren verderop is uw hotellounge.

Prijzen beginnen bij een verrassend redelijke € 120 voor het hogere segment van typische budgetaccommodaties, maar dit is een geweldige prijs voor Wenen. Als u op een unieke manier de stad wilt leren kennen, dan is dit hotel iets voor u. Natuurlijk, als dat een beetje buiten je prijsklasse (of comfortzone) is, heeft EuroCheapo tal van andere geweldige plekken om te verblijven in Wenen vanaf € 55 per nacht.