Wil je in Parijs wonen? 10 tips om naar de Lichtstad te verhuizen

Dus je bezoekt Frankrijk elk jaar – misschien twee of drie keer per jaar – en je denkt dat je hier misschien een tijdje wilt verhuizen. Vliegtickets gaan immers omhoog.

Nou, er is geen gemakkelijke manier om legaal langer dan 90 dagen in Frankrijk te blijven, tenzij je een EU-burger bent, maar er zijn genoeg manieren om te overwegen om voor een tijdje naar Frankrijk te komen en te profiteren van al deze budgettips. een jaar of langer.

1. Behaal een diploma

Sorbonne University, Sciences Po, NYU Parijs, American University in Parijs, de lijst gaat maar door. Of je nu Frans of Engels spreekt, er zijn veel studieprogramma’s waarmee je minimaal een jaar in Parijs kunt blijven. Sommige zoals de Sorbonne zijn zeer toegankelijk, andere zoals NYU in Parijs zijn minder toegankelijk, maar sluit beurzen niet uit!

6. Start een bedrijf

U wilt geld verdienen en naar Frankrijk verhuizen, dus waarom zou u geen bedrijf beginnen in Parijs? Makkelijker gezegd dan gedaan, maar bekijk het nieuws over startups en nieuwe bedrijven Ruw stokbroodFranse startup-blog, en misschien word je geïnspireerd om aan de slag te gaan met je businessplan terwijl je je visumaanvraag ondertekent.

7. Studeer voor de lol

Als je niet om een ​​diploma geeft, biedt de Sorbonne Cursus Franse taal en beschaving dat je een visum krijgt. Het is niet goedkoop, maar het is een stuk makkelijker dan proberen een volwaardige student te worden in Parijs. En tegen het einde moet je een beetje Frans spreken…

8. Word Italiaans of Iers

Heb je een overgrootvader uit Italië of Ierland? Er zijn manieren om het staatsburgerschap in deze EU-landen aan te vragen als u alle documenten kunt verzamelen. Wanneer u een Italiaans of Iers staatsburger wordt (lees: EU-burger), is Frankrijk van u.

9. Onderzoek

Er is een visum speciaal ontworpen voor onderzoekers, dus als je een chemicus of bioloog bent, waarom vraag je dan niet of het mogelijk is om samen te werken met collega’s uit Frankrijk? Hiermee krijg je een visum en een aantal echt coole internationale verbindingen.

10. Word Frans

Ik bedoel, kom op, doe het gewoon al.