10 redenen om Londen te bezoeken in 2015

Londen is het hele jaar door een bruisende stad, met elk seizoen nieuwe openingen, evenementen en activiteiten.

2015 zal niet anders zijn, dus of je nu voor het eerst een bezoek plant of terugkeert naar een stad die je kent en waar je van houdt, hier zijn 10 redenen waarom je dit jaar een bezoek zou moeten plannen.

1. Bekijk de nieuwe V&A-galerijen

Victoria and Albert Museum, Cromwell Road SW7 2RL

Galerijen van Europa 1600-1800 heb net de deur geopend In het V&A Museum in Londen. Het project omvatte de transformatie van zeven galerijen tot een nieuwe ruimte met meer dan 1.000 kunstwerken en design uit de 17e en 18e eeuw. Bovendien is de toegang gratis, dus er is geen excuus om het niet te bekijken!

2. Maak kennis met Sherlock Holmes

Museum van Londen, 150 London Wall EC2Y 5HN

Het beroemdste personage van Baker Street en zijn leven in het Victoriaanse Londen komen uitgebreid aan bod in deze speciale tentoonstelling ‘Sherlock Holmes: The Man Who Never Lived and Never Die’. Open nu tot 2015 12 april.

3. De chique stad slaapt met een klein budget

Z Shoreditch, 136-144 City Road EC1V 2RL

De coole mix van modern design en betaalbare kamerprijzen van Z Hotels is een ideale combinatie voor budgetreizigers die niet willen bezuinigen op comfort en stijl. We zijn dan ook erg enthousiast over de opening van het nieuwe Z Hotel in Shoreditch in 2015 Maart, dat de budget-luxe-mantra van zijn drie andere Londense panden moet volgen, met 107 stijlvolle compacte kamers in een van de meest opwindende gebieden van de stad. Het hotel zal worden gevestigd in het nieuwe multifunctionele complex “The Bower Old Street”.

5. Sean the Sheep arriveert in Londen

Shaun in de stad, meerdere locaties

Fans van Wallace en Gromit zullen deelnemen aan de Shaun the Sheep Trail, waarbij meer dan 100 Shauns door het centrum van Londen lopen om de lancering van Shauns eigen film en het Chinese jaar van het schaap te vieren. 28 maart en 25 mei 2015. Als je de London Trail hebt gemist, kun je hem in de zomer in Bristol pakken.

6. Meeslepend theater op zijn best

Alice’s Adventures Underground, Leake Street SE1 7NN

Vooruitstrevend theatergezelschap Les Enfants Terribles keert dit jaar terug naar de hoofdstad met een meeslepende theaterproductie Alice’s Adventures Underground die zeker niet van deze wereld is. Gehouden in de gewelven onder Waterloo Station tussen 2 april en 31 mei, gasten maken aan het begin van de avond een simpele keuze; Eat Me or Drink Me en vanaf dat moment zal hun avond een andere richting uitgaan terwijl ze door Wonderland reizen.

7. Hampton Court Palace wordt 500 jaar

Hampton Court Palace, East Molesley, KT8 9AU

Ter ere van 500 jaar sinds de start van de bouw van dit geliefde paleis, zullen er veel spannende evenementen plaatsvinden, waaronder een overnachting 21 maart en een groot feest in het paasweekend (3 – 5 april) met live Tudor- en barokmuziek, traditionele gerechten en een spectaculaire son et lumiere-show.

8. Het Lyric Theatre heropent met een knal

Lyric Hammersmith, King Street, Lyric Square W6 0QL

De taarten zijn klaar – het Lyric Theatre in Hamersmith zal dit voorjaar zijn deuren heropenen nadat het is opgeknapt om de spannende Bugsy Malone op te voeren, de eerste professionele productie van deze gezinsvriendelijke klassieker in meer dan tien jaar. Optredens van in 2015 11 april tot 1 augustus.

9. Ode aan Damien Hirst

Newport Street, SE1 6AY (website moet nog worden gelanceerd)

Gepland om te openen in 2015 KunnenDe enorme Newport Street-galerij zal zijn enorme vijf gebouwen vullen met Damien Hirst’s privécollectie van hedendaagse kunst, in totaal meer dan 2.000 werken, waaronder originele werken van Banksy en Francis Bacon. Nog beter nieuws voor liefhebbers van hedendaagse kunst? De toegang tot deze spannende tentoonstelling is gratis.

10. De Rugby World Cup begint in Londen

Wembley, Twickenham en Olympisch Stadion Queen Elizabeth

Van in 2015 18 september – 31 oktober, kunnen rugbyfans zich verheugen als het WK nadert. De wedstrijden worden gespeeld op verschillende locaties in het Verenigd Koninkrijk, waarvan drie in Londen, waar ook de halve finales en de finale worden gespeeld. Als je geen kaartjes kunt bemachtigen, wanhoop dan niet, want de Londense pubs zullen op wedstrijddagen nog levendiger zijn dan normaal.