11 duidelijke tekenen dat je in het buitenland in Frankrijk hebt gestudeerd

Nostalgie naar je dagen in het buitenland? Je weet wel, dat semester of twee waarin je woonde (en een tijdje studeerde) in een land ver weg van je geboorteplaats, ouders en mogelijk belangrijke anderen. Het is een tijd van zelfontdekking, nieuwe smaken, nieuwe talen en nieuwe kansen.

Als je het geluk hebt om jezelf te rekenen tot de meer dan 17.000 Amerikaanse studenten die elk jaar in Frankrijk in het buitenland studeren, ben je misschien teruggekomen met enkele van deze tekenen dat een semester of twee in het buitenland …

1. Je bent beter gekleed dan op enig ander moment in je college.

Het is de schuld van Celio. Noem het het Franse effect. Wat de reden ook was, u verliet uw tijd in het buitenland stijlvoller dan u binnenkwam, en voerde bij uw terugkeer gelukkig (misschien met zorgvuldig ingestudeerde verrassing) gesprekken over “hoe anders u eruitziet”.

Bonus punten: Je bent terug met een accent. (Nou, iedereen heeft het gehoord, maar jij…)

2. Het woord “Monoprix” roept nostalgie op.

De glorieuze Kmart-meets-Macy’s-meets-Shop Rite-hybride die Monoprix is, trekt altijd aan je hart. Van bestek tot die altijd vertrouwde fles belachelijk goedkope maar niet te armoedige rode wijn, Monoprix heeft vrijwel alles gedekt.

3. Je hebt een teken- of schildercursus gevolgd die niets met je hoofdvak te maken had. En het was HARD.

Wat is er meer “Frans” dan live-acts schilderen? Waarschijnlijk door ze vakkundig te tekenen en het respect van je klasgenoten te verdienen. Halleluja voor pass/fail!

4. Je hebt een diepe liefde ontwikkeld voor Clairefontaine-notitieboekjes.

Natuurlijk was ruitjespapier even wennen, maar toen je dat eenmaal deed, was er geen weg meer terug. Jammer dat ze thuis zo duur zijn.

5. Je hebt nog een exemplaar van L’Etranger.

Camus was bijna een James Dean die in Frankrijk in het buitenland studeerde. Van cola tot Sartre’s Pepsi.

6. Je rookt al een tijdje. En je gaf de voorkeur aan Gauloises Blondes boven Gitanes.

Wacht, rook je? Nou ja, een beetje. Het is voldoende om te weten hoe u Gauloises Ultra Lights tabac bestelt. (Wacht, was dat “ley-jay” of “ley-gere”?) We hopen dat je ook hebt geleerd om te stoppen met roken!

7. Je hebt je nooit op je gemak gevoeld bij het kijken naar die Franse tv-talkshows waar beroemde acteurs, schrijvers, intellectuelen en politici rond een tafel zitten en cultuur bespreken voor een live publiek.

Wat zeiden ze? En waarom lachte het publiek? Zelfs toen je Frans verbeterde en je beter begreep wat er werd gezegd, was hun formaliteit en beleefdheid mysterieus.

8. Je schepte op over de transitstaking.

Mam, pap, vrienden thuis… ze hoorden (maar begrepen waarschijnlijk niet) hoe hinder je had van de transitstaking. Ik bedoel, je had naar de les moeten gaan! Je reis naar Nice is uitgesteld! En toch heb je geleerd om het van je af te schudden. a m’est égal!

9. Je hebt een voorliefde voor Lonely Planet of Rough Guides ontwikkeld.

De Montagues en Capulet’s van de Guide-wereld bestonden zelden in particuliere buitenlandse bibliotheken. Bonuspunten voor Let’s Go-gidsen. Extra bonuspunten voor Berkeley Guides.

10. Je hebt nog steeds nachtmerries over de Franse les.

Net als je denkt dat ze gaan eindigen… Wat bedoel je, ik moet een paper over Maupassant presenteren aan deze serieus kijkende Franse studenten? BAM! – Je wordt wakker in het koude zweet van een ander.

11. Je hebt niets veranderd aan je ervaring.

Schmaltzy? Ja. En natuurlijk ging niet alles precies zoals gepland. Je tijd in het buitenland heeft je echter sterk gevormd en heeft je een aantal stappen dichterbij gebracht waar je nu bent. Super legeres en zo.

Meer signalen dat je in het buitenland hebt gestudeerd?

Welke andere tekens duiden op een student die in Frankrijk in het buitenland heeft gestudeerd? Deel uw “tekens” in de opmerkingen hieronder.