4 meest over het hoofd geziene Romeinse schatten

Rome – De naam alleen al roept beelden op van het Colosseum, de iconische Spaanse Trappen en de Sixtijnse Kapel. Deze beroemde historische monumenten moeten zeker op je bucketlist staan ​​als je door de Eeuwige Stad reist, vooral als je er voor het eerst komt.

Maar soms kunnen beroemde bezienswaardigheden volledig overweldigend zijn. Lange rijen en enorme drukte kunnen na een paar dagen vermoeiend worden.

Als je genoeg hebt gehad van de must-sees van Rome, stop dan bij deze vier geweldige bezienswaardigheden die zowel historisch als mooi zijn, maar maar al te vaak over het hoofd worden gezien. Je zult ontsnappen aan de drukte en een beter gevoel krijgen voor de stad en waarschijnlijk een aantal van de beste herinneringen aan je reis creëren!

Villa Doria Pamphili

Deze 17e-eeuwse villa maakt deel uit van het grootste aangelegde openbare park in Rome en is absoluut adembenemend. De lokale bevolking weet dat Villa Pamphili de place to be is in de zomer en ze zullen hun dagen doorbrengen op het gras rond de villa, snacken op picknicks en wijn drinken terwijl de kinderen spelen in de fonteinen en tuinen.

Het park ligt in Monteverde, aan de rand van Rome (vlakbij het Vaticaan), dus toeristen missen het vaak. Toch is het de reis waard voor de vijvers vol eenden, de uitgebreide tuinen en de indrukwekkende villa zelf.

San Clemente-basiliek

Met meer dan 900 kerken in Rome is het begrijpelijk dat toeristen de meeste van hen missen. Een van de meest sierlijke maar vaak over het hoofd geziene kerken is de meer dan 2000 jaar oude basiliek van San Clemente, vol betoverende mozaïeken. Op een heuvel op ongeveer 300 meter van het Colosseum, is de basiliek vernoemd naar paus St. Klemens, die stierf in 100 AD, namens

Er is veel historische informatie voor bezoekers, en architectuurliefhebbers zullen gek worden van de hoge plafonds en de enorme binnenplaats. Binnen wedijveren de mozaïeken en fresco’s zelfs met die van St. Pieter Basiliek!

Piramide van Cestius

Je hoeft niet naar Egypte te gaan om de piramide te zien. Rome heeft zijn eigen, gebouwd rond 18-12. Ave. Kr. als het graf van Gaius Cestius, een lid van de Septemviri Epulonum, een van de vier religieuze corporaties van Rome in die tijd.

De Piramide van Cestius ligt in de buurt van Ostiense, dat iets buiten het centrum ligt en niet vaak door toeristen wordt bezocht. Degenen die de piramide zien, verwonderen zich meestal over de buitenkant, maar wat erin zit, maakt het nog fascinerender. Overblijfselen van fresco’s en inwijdingsinscripties zijn opgesteld op de grafkamer.

Naast de piramide is ook een stop waard bij de Protestantse Begraafplaats, de laatste rustplaats van John Keats en vele anderen.

Giardino degli Aranci

De Orangerie is een van de beste plekken om te bezoeken in Rome en biedt een prachtig uitzicht over de stad in een ontspannen omgeving. Hoewel de Gianicolo-heuvel aan de andere kant van Rome beroemd is om zijn prachtige uitzichten die huwelijksaanzoeken inspireren, is het meestal druk en lawaaierig. Maar deze kleine stedelijke oase biedt adembenemende uitzichten, maar in een meer intieme setting. Het is een van de meest romantische plekken in Rome.

Breng een fles wijn mee en bezoek tijdens het gouden uur voor de beste foto’s. Soms wordt er zelfs livemuziek gespeeld voor een klein publiek van de lokale bevolking.

Je favoriete geheime plekjes?

Hebben we een van je favoriete attracties onder de radar in Rome gemist? Laat het ons weten in de comments hieronder!