5 tips voor een budgetvriendelijk uitje naar Gran Canaria

Gran Canaria is een van Europa’s topbestemmingen voor massatoerisme, een van de weinige plaatsen binnen een paar uur vliegen die bijna de hele winter warm weer kunnen garanderen. (Sharm el-Sheikh, dat dit najaar een scherpe daling van het toeristenverkeer zag, is een andere.) Meer dan 50 luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Gran Canaria vanuit verschillende delen van Europa en Noord-Afrika.

Voor veel Europeanen, vooral uit het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië, is Gran Canaria een afkorting voor winterzon.

En dit is een monster van een toeristisch eiland. Vooral de zuidkust is zwaar bebouwd. Straten in Maspalomas zijn vernoemd naar touroperators, en er zijn stukken waar je voorbijgangers eerder in het Noors, Duits of Engels dan in het Spaans begroet. De stranden zijn fantastisch; Maspalomas is uitgestrekt en goed georganiseerd en richt zich op zowel naturistische als homoseksuele subculturen. Enkele prachtige duinen, majestueus en vaak leeg, scheiden het van de menselijke ontwikkeling.

Gran Canaria is leuk en betrouwbaar. Het belangrijkste is om eerlijk te zijn over wat het is. En voor wie massatoerisme onaantrekkelijk vindt, het eiland zit vol mooie plekjes, ver van de toeristische trekpleister.

Hier zijn enkele tips, budgettair en anderszins.

1. Mis Las Palmas niet, een prachtige stad met stranden

U zult waarschijnlijk Gran Canaria bezoeken vanwege de stranden, maar mis Las Palmas niet. De grootste en commercieel belangrijkste stad van de Canarische Eilanden heeft ongeveer 400.000 inwoners en het grootstedelijk gebied is veel groter. Met andere woorden, het is een echte stad. Hoogtepunten zijn onder meer de kathedraal van Las Palmas, de kathedraal van Santa Ana, Casa de Colón, gedeeltelijk gewijd aan Christopher Columbus, en het Atlantic Center for Modern Art (CAAM). De stad heeft ook prachtige stranden.

2. Zoek naar betaalbaar eten in supermarkten

De kwaliteit van de meeste restaurants in de toeristische gebieden van Gran Canaria is niet geweldig. Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Ik had het geluk om een ​​restaurant aan de rand van Maspalomas te ontdekken dat uitstekende geitenstoofpot serveerde, en Las Palmas heeft ook een handvol goede restaurants. De meeste restaurants laten echter echt te wensen over.

Dit betekent dat de supermarkt je beste vriend is. De algemene supermarktprijzen op Gran Canaria zijn zeer redelijk en er zijn veel grote supermarkten in Las Palmas en de toeristische steden. Houd grote namen als Eurospar, Hiperdino, Lidl en Mercadona in de gaten. Profiteer van het feit dat veel hotels kamers of huisjes met kitchenette aanbieden.

3. Maak een bergwandeling en voel de natuur van het eiland

Gran Canaria is een vulkanisch eiland met enorme topografische variaties. Hoewel het bekend staat om zijn stranden, heeft het ook een fantastische natuur in het binnenland. Een goede bron in het Engels is de grondig bijgewerkte Rambling Roger-website, die gedeeltelijk is ontworpen om de wandelgidsen van Rambling Roger op het eiland te verkopen. (Merk op dat de site links naar PDF’s van verschillende gratis wandelgidsen bevat.)

4. Bus en taxi zijn erg goedkoop

Het huren van een auto is handig als u besluit om te gaan wandelen in de bergen of verschillende delen van het eiland te verkennen, maar de meeste bezoekers zullen het zonder kunnen. Gelukkig is het eiland goed bereikbaar met bussen. Guaguas Municipales bedient Las Palmas; langeafstandsdiensten vertrekken vanaf het busstation van San Telmo. Ook zijn taxi’s in toeristische centra ongelooflijk goedkoop. In Maspalomas nemen veel bezoekers taxi’s voor zeer korte afstanden voor 2 of 3 euro per rit, en het nachttarief is slechts 55 cent per rit.

5. Besparingen in hotels

Gran Canaria staat vol met grote hotels, ketens en andere. Veel toeristen zorgen voor goede deals, maar we neigen naar het kleine, vrolijke Bora Bora The Hotel met 14 kamers in Las Palmas, waar in de winter tweepersoonskamers beginnen bij € 40 per nacht.

Zoek meer dan 100 hotels in Las Palmas.