7 manieren om je reisdollar in het buitenland nog meer op te rekken

Voor Amerikaanse toeristen die naar landen in de eurozone gaan, wordt het nieuws alleen maar beter. Toen ik dit stuk in januari schreef, ter ere van de sterke dollar, was de euro gedaald tot € 1,17 voor de dollar, het laagste niveau sinds 2006.

Vanaf vandaag kost het je een euro slechts € 1,07. (Klik hier voor de laatste wisselkoers.) Dit is echt geweldig nieuws voor reizigers met een Amerikaans budget, aangezien de dagelijkse kosten die u tijdens uw reis moet betalen veel, veel lager (in dollars) zullen zijn dan vorig jaar. , toen de euro rond de € 1,30 schommelde. En vergeleken met 2008 zomer wanneer? euro bereikte 1,60 dollarEuropa is tegenwoordig een koopje voor Amerikanen.

Hoeveel ga je besparen?

Voor de meeste Amerikaanse reizigers die naar Europa gaan, zouden de dagelijkse kosten die u bij aankomst in Europa tegenkomt u veel besparen. Aangezien de werkelijke prijzen (in euro’s) niet veranderen, zult u al deze besparingen waarschijnlijk niet eens opmerken totdat u thuiskomt en uw creditcardbonnen bekijkt en de omrekening naar dollars ziet.

Uw dagelijkse reiskosten zullen zelfs goedkoper zijn (in dollars) dan ze in meer dan 10 jaar zijn geweest. Dit diagram illustreert mijn punt:

€ Prijs in 2008

€ Prijs in 2014

€ Prijs in 2015 Maart

€ 65 diner € 2 € 104 € 85 € 70 € 120 hotelkamer € 192 € 156 € 128 € 10 museumtoegang € 16 € 13 € 10,70

Natuurlijk moeten de kosten van de reis worden gecorrigeerd voor inflatie (misschien kost een diner van € 65 in 2008 vandaag eigenlijk € 75), maar het punt blijft: de kosten in dollars zijn tegenwoordig veel, veel lager.

Helaas is er niet veel bewijs dat een sterkere dollar vliegtickets naar Europa aanzienlijk goedkoper zal maken voor de legacy-luchtvaartmaatschappijen. Bekijk de nieuwe goedkope luchtvaartmaatschappijen die tussen de VS en Europa vliegen, waaronder Norwegian Air en Wow! Lucht (vanaf € 99). (Helaas heeft Ryanair gisteren de plannen om goedkope vluchten van de VS naar Europa te lanceren geschrapt – zucht.)

Hoe kunt u uw dollars nog harder laten werken? Hier zijn 7 tips om het meeste uit dit moment te halen:

1. Nu of later betalen? Maak je geen zorgen over de bestelling.

Dus, nu de dollar elke dag sterker wordt, zou u dan niet moeten wachten met grote lokale betalingen (hotels, auto’s, enz.) totdat u in Europa aankomt? Velen bieden de mogelijkheid om bij aankomst te betalen of de auto op te halen, en als je deze zomer reist, kan de dollar sterker zijn.

Of wacht… Moet u nu zoveel mogelijk belasting betalen om te besparen, tenzij de euro apprecieert ten opzichte van de dollar?

Nou, dat is de vraag van een miljard dollar (en de basis van valutahandel). Als je dit correct kunt voorspellen, kun je een fortuin verdienen op de markten omdat er veel factoren zijn die dit beïnvloeden. Gaat de VS de rente verhogen? Hoe zal de Griekse reddingsoperatie de Europese economie beïnvloeden? Analisten hebben hier verschillende theorieën over. Het is een goed idee om de geschiedenis te volgen en de wisselkoers van de dollar en de euro te volgen.

Maar houd het grote plaatje in gedachten: de dollar zal naar verwachting erg sterk blijven, en velen voorspellen nu dat “pariteit” (1 dollar = 1 euro) waarschijnlijk binnen het komende jaar zal plaatsvinden. Het zal echter waarschijnlijk met een paar procentpunten op en neer gaan.

Ik zou willen voorstellen om naar de wisselkoers te kijken, maar kalmeer dan. Verlies niet te veel slaap over het wel of niet vooruitbetalen. In het beste geval bespaart u waarschijnlijk maar een procent of twee, en in het slechtste geval kost het u flexibiliteit (omdat u misschien overweldigd raakt door die aankopen) en geld dat verloren gaat als gevolg van niet-restitueerbare annuleringen.

2. Koop direct tickets en betaal in euro’s.

Vooraf een kaartje voor vervoer of entertainment boeken? Zorg ervoor dat u rechtstreeks via de officiële sites boekt en in euro’s betaalt, niet via een Amerikaans bureau dat waarschijnlijk in Amerikaanse dollars zou rekenen (en extra winst zou maken met de sterke dollar!).

Of je nu Italiaanse treinkaartjes, Baltische veerboottransfers of Sound of Music diner-theaterarrangementen boekt in Salzburg, ga naar de bron tijdens het boeken.

Let op: Als u treinkaartjes boekt, lees dan tip 6 voordat u uw treinkaartje boekt. Koop tickets rechtstreeks bij het spoor, niet via een agent!

3. Plan uw vakantie.

Wat dat laatste betreft, maakt de sterke dollar dit een geweldige tijd voor Amerikaanse reizigers om van te profiteren bij het plannen van hun reizen. Het kopen van een reispakket kan zeker een deel van de hoofdpijn wegnemen bij het plannen van uw reis, maar er zullen waarschijnlijk kosten aan verbonden zijn. Aangezien veel reisbureaus hun reispakketten een jaar of twee van tevoren prijzen, is de kans dat ze besparingen krijgen van een sterke dollar klein.

Om er zeker van te zijn dat u profiteert van deze wisselkoers, moet u zelf uw reis plannen!

4. Laat ze niet omzetten in dollars aan de balie als je eenmaal in het buitenland bent.

“Dynamische valutaconversie” is waarschijnlijk mijn minst favoriete “valuta”-ontwikkeling van de afgelopen jaren. (Dit is natuurlijk een korte lijst.) Zo werkt het: Je gaat naar de kassa om een ​​nieuwe leren riem te kopen in Florence, je levert je creditcard in en de kassier toont je een optie op het toetsenbord: Heb je wil je in euro’s betalen of “zien wat er in dollars in rekening wordt gebracht”? Hoe hebben ze gedacht om voor u om te zetten in dollars en het mysterie weg te nemen van hoeveel u moet betalen!

Mis. Blijf bij de lokale valuta. Deze “dynamische valutaconversie” is eigenlijk gewoon een manier voor de lokale bank of het kaartverwerkingsbedrijf om een ​​kleine hap uit de transactie te halen. In dit geval zetten ze bijvoorbeeld vrijwel zeker de verkoopprijs van de riem om in dollars tegen een veel goedkoper tarief dan uw creditcard zou gebruiken, en betalen vervolgens het verschil.

Maar wacht, het wordt beter: dit is waarschijnlijk niet het uiteindelijke bedrag dat u betaalt, aangezien uw creditcard u waarschijnlijk toch buitenlandse transactiekosten in rekening brengt. Het “gemak” van het zien van het bedrag in dollars komt van een slechte wisselkoers en toch de transactiekosten betalen. Zeg gewoon neen!

Let op: U kunt hetzelfde aanbod zien bij geldautomaten in heel Europa. Ik heb dit onlangs in heel Griekenland meegemaakt met een bankpas om geld op te nemen. Blijf bij de euro’s!

5. Haal euro’s uit geldautomaten en begrijp creditcardkosten.

Dit punt moet worden herhaald, aangezien veel reizigers hun budget nog steeds opblazen door honderden euro’s te kopen voordat ze Europa verlaten, reischeques te betalen en dure wisselkantoren in het buitenland te gebruiken.

Om in het buitenland geld te verdienen, kun je het beste een pinpas gebruiken om geld op te nemen bij geldautomaten die verbonden zijn met Europese banken (in tegenstelling tot de rijdende geldautomaten bij strandsnackbars). U krijgt vrijwel zeker de beste wisselkoers die voor u beschikbaar is, en zelfs als de bank een beetje een kick van de transactie neemt, krijgt u zeker een betere koers dan u thuis of op een beurs zou kunnen krijgen. balie.

Belangrijk: bel voor je vertrekt je bank en vraag hoeveel het je gaat kosten om geld op te nemen. Zijn er opnamekosten? procent? Vraag naar vergoedingen en kosten voor het gebruik van debet- en creditcards. Als je meerdere kaarten hebt, is de kans groot dat er één goedkoper is. (Hier zijn enkele vragen om hen te stellen.)

Tot slot, als je je pinpas thuis niet eens gebruikt, maar liever naar de bank gaat om op de ouderwetse manier geld op te nemen (ik kijk naar jou, mam!), koop dan een pinautomaat voordat je vertrekt. Europa. Vraag het gewoon aan de bank en je zou het binnen een paar dagen moeten ontvangen. Dit maakt uw leven een stuk makkelijker en bespaart u geld. (Vergeet niet de viercijferige pincode te onthouden.)

6. Heroverweeg “te dure” plaatsen.

Jarenlang hebben we geschreven over hoe budgetreizigers “goedkope alternatieven” moeten overwegen voor de duurste bestemmingen van Europa. Wil je zonnig weer en schoonheid in Barcelona, ​​​​maar niet de prijs? Denk aan Lissabon, met zijn warme klimaat, vriendelijke bevolking en veel goedkopere prijzen.

Hoewel we nog steeds grote fans van Lissabon zijn, is het de moeite waard om op te merken dat Barcelona en andere dure bestemmingen (we kijken naar jou, Rome, Venetië, Parijs…) die de euro gebruiken, zojuist goedkoper zijn geworden en het waard zijn om te heroverwegen. Voer de cijfers uit. Misschien vallen ze net binnen je budget!

7. Blijf bij de landen van de eurozone.

Onthoud ten slotte, en het meest voor de hand liggende, dat deze besparingen voor Amerikaanse toeristen alleen gelden voor landen die de euro gebruiken. in 2015 De euro is de officiële munteenheid in de volgende 19 landen:

Oostenrijk, België, Cyprus, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Portugal, Slowakije, Slovenië en Spanje. Het wordt ook gebruikt als betaalmiddel in Andorra, Monaco, San Marino en het Vaticaan.

Hoewel de dollar sterker is ten opzichte van het Britse pond dan afgelopen zomer (€ 1,49 tot £ 1, vandaag, vergeleken met € 1,70 afgelopen zomer), is de verandering niet zo dramatisch. Toch is zelfs het dure Londen tegenwoordig een betere deal voor Amerikanen!

Jouw advies?

Welke ideeën heb je om de dollar verder te versterken als je naar het buitenland reist? Deel met ons in onze opmerkingen hieronder!