7 manieren om nu te besparen op je reis naar Europa volgend jaar

Ben je van plan om volgend jaar naar Europa te reizen? Natuurlijk, het lijkt misschien nog ver weg, maar slimme reizigers weten dat er enkele slimme stappen zijn die je nu – maanden van tevoren – kunt nemen om die reis betaalbaarder en leuker te maken.

Van vliegtickets tot treinkaartjes, auto’s en hotels, hier is een korte lijst van goedkope, eenvoudige dingen die je nu kunt doen om later echt te besparen.

Opmerking: Wil je niet alles zelf bestellen? Bekijk de huidige EuroCheapo-pakketdeals voor ongelooflijke besparingen voor Amerikaanse reizigers die naar Europa gaan. Wij boeken uw vliegtickets, hotel en huurauto tegelijkertijd en geven u kortingen.

1. Stel vliegticketwaarschuwingen in.

Weet u uw data en gewenste bestemmingen? Maak een vluchtwaarschuwing aan op sites zoals Kayak, Airfarewatchdog en Skyscanner voor uw reisroutes. Zij sturen u e-mailwaarschuwingen. per post wanneer uw routes in de verkoop gaan.

2. Schrijf u per e-mail in op de nieuwsbrieven van uw favoriete luchtvaartmaatschappij. per post

Zorg er ook voor dat u e-mail ontvangt. e-mails van uw favoriete luchtvaartmaatschappijen over ticketverkoop. Luchtvaartmaatschappijen zullen ze meestal sneller aan hun aanbiedingen toevoegen dan sites voor het melden van vliegtickets, en als het gaat om het verkopen van vliegtuigen, is timing alles.

Opmerking: Denk bij het instellen van waarschuwingen ook aan ‘consolideren’ – vliegen naar secundaire luchthavens van waaruit u goedkoop verbinding kunt maken met een van Europa’s goedkope luchtvaartmaatschappijen naar uw bestemming. Als uw route bijvoorbeeld Chicago naar Rome is, overweeg dan ook om van Chicago naar Dublin of Chicago naar Londen te vliegen en een goedkope aansluitende vlucht van Dublin of Londen naar Rome te boeken.

Luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair, easyJet en vele anderen bieden schrikbarend goedkope tickets. (Zoek goedkope vliegtickets op EuroCheapo)

3. Overweeg om van creditcard te wisselen om frequent flyer-beloningen te verdienen.

Tegenwoordig is de snelste manier voor veel mensen om hun creditcard te gebruiken om awardtickets te krijgen door middel van frequent flyer-beloningen.

Als uw inbox vol zit met creditcardaanbiedingen die grote mijlen (tot 50.000 mijlen) opleveren voor het aanmelden voor een nieuwe kaart, wilt u er misschien nu van profiteren. De meeste bonusmiles worden pas toegekend nadat u het minimumbedrag op uw nieuwe kaart hebt uitgegeven, dus dit is het moment om uw kaart te halen, die minimumdrempel te overschrijden en uw rewardmiles te verzilveren op een vlucht naar Europa.

4. Koop je treinkaartjes vier maanden van tevoren.

Je hebt misschien al onze artikelen gelezen over hoe je geld kunt besparen op Europese hogesnelheidstreinkaartjes door ze zelf te boeken op officiële spoorwegwebsites. (Zoals deze op Duitse treinen of deze op Franse treinen. Zie meer.)

Onthoud dat hoe eerder je ze koopt, hoe betere deals je krijgt. In de meeste gevallen kunt u deze hogesnelheidstreinkaartjes echter pas vier maanden voor de datum van uw treinreis kopen. U kunt nu op de sites zoeken naar tijden en routes, maar u kunt niet kopen.

Hier is een overzicht van de meest populaire nationale spoorwegwebsites:

Bahn (Duitsland): vier maanden geleden Eurostar – (Londen/Parijs/Brussel): zes maanden geleden Renfe (Spanje): vier maanden geleden SNCF (Frankrijk): vier maanden geleden Trenitalia (Italië): vier maanden geleden

Let op: dit geldt alleen voor langere afstanden en hogesnelheidstreinen. Voor langzamere regionale treinen is vooraf reserveren niet nodig.

5. Boek nu een auto. Breng later wijzigingen aan.

Boek uw huurauto ruim van tevoren. In tegenstelling tot de spoorwegen, kun je een auto voor een paar maanden uit elkaar boeken en veel besparen. (Ik heb net een wekelijkse autoverhuur gevonden in Parijs volgende zomer voor € 175!)

Kom dan terug naarmate u dichter bij uw reistijd komt. Als u zoekt via EuroCheap auto zoeken, kunt u uw reservering kosteloos annuleren of wijzigen. Later een betere deal vinden? Annuleer en boek opnieuw!

6. Wanneer moet je hotels boeken? Het hangt er van af.

Weten wanneer je een hotel moet boeken is iets ingewikkelder. Hier volgen enkele algemene tips:

• Heb je je data opgesloten en heb je een favoriet hotel? Boek nu, vooral als het een populair hotel is (zoals Esmeralda of Tiquetonne in Parijs of Celtic in Londen) en je reist tijdens het hoogseizoen (late lente tot nazomer). De prijzen zullen waarschijnlijk niet goedkoper zijn, maar de kamers zullen gevuld zijn.

• Is uw reisroute niet vergrendeld? Als je schema nog steeds verandert, kun je hotels boeken om goedkopere vervolgprijzen te krijgen, maar houd je aan de terugbetaalbare tarieven die je kunt annuleren als je plannen veranderen. U wilt geen stad bezoeken alleen omdat u niet-restitueerbare hoteltarieven heeft geboekt.

• Flexibel over uw hotel? Je kunt de last-minute game spelen en proberen een geweldige hoteldeal te krijgen. Dit kan worden beloond met een geweldige hoteldeal, of het kan worden bestraft voor een duur hotel in een verafgelegen gebied. Het hangt allemaal af van hoeveel andere mensen tegelijkertijd naar dezelfde bestemming reizen.

Lees voor meer informatie over dit onderwerp mijn artikel over de beste tijd om een ​​hotel te boeken. Klik hier om te zoeken naar hotels in Europa.

7. Hotelprijzen te hoog? Speel met je route.

Als je weer op zoek bent naar hotels met enge prijzen, probeer je misschien te boeken tijdens een congres of speciaal evenement. Dit gebeurde vorig jaar toen ik tijdens de stadsmarathon een hotel in Amsterdam probeerde te vinden. (Het was niet mooi – en ik sliep uiteindelijk in het nabijgelegen Utrecht.)

Als de prijzen vreemd lijken, doe dan een beetje onderzoek en kijk of er iets anders aan de hand is tijdens je geplande bezoek. Speel dan eens met je reisschema en kijk of je de stad in een goedkopere periode kunt bezoeken. Dit is het moment om je reis aan te passen.

Eindelijk…

Met al deze logistiek vergeet je gemakkelijk dat dit moment niet alleen gaat over geld besparen op je reis. Het is ook tijd om in de stemming te komen! Je reis begint nu! Enkele suggesties:

Kijk films en lees boeken over je bestemming. Pak een paar reisgidsen en kijk welke bestemmingen je echt interesseren. Oefen de taal. Leer de basis te zeggen. Zoek naar restaurants met gerechten uit de regio’s die je gaat bezoeken. Maak uzelf vertrouwd met de wijnen van het gebied dat u bezoekt. (Dit is een moeilijke studie, maar een die niet over het hoofd mag worden gezien!)

Jouw advies

Heb je tips voor ‘lange afstanden’ om toe te voegen aan de lijst met manieren om vooraf te sparen voor je reis naar Europa? Deel met ons in de comments hieronder.