7 over het hoofd gezien Europese bestemmingen die grote waarde bieden

Voor Amerikanen ziet Europa er dit jaar bijzonder budgetvriendelijk uit. Dat is niet erg, want het zomerseizoen staat voor de deur. Maar gunstige wisselkoersen gaan maar zo ver; de doelen van de meeste reizigers blijven waardevol en goedkoop.

Hieronder staan ​​enkele betaalbare plaatsen om te bezoeken in Europa. Ik bedacht er zelf drie en vroeg enkele experts – beroemde reisbloggers en schrijvers – om een ​​bijdrage te leveren. Deze schrijvers maakten tijd vrij in hun drukke schema’s om hun keuzes in Europa te delen.

Van het platteland (een klein Grieks eiland, Noord-Cyprus en het prachtige landschap van Umbrië) tot de stad (Graz, Oostenrijk en Plovdiv, Bulgarije), deze eigenzinnige plukkers leveren de goederen met een beperkt budget.

Osijek, Kroatië: veel oude charme voor weinig geld

Afgelopen voorjaar bezocht ik Osijek in Slavonië, aan de lange noordoostelijke rand van Kroatië. De attracties zijn prachtige secessionistische gebouwen, een enorme 18e-eeuwse citadel Tvrda, dat ook de oude stad van Osijek is, de weidse schoonheid van de rivier de Drava en vele parken.

Ik kwam met de trein vanaf de grens met Bosnië en ging met de bus verder naar Hongarije, maar er zijn andere routes naar Osijek – Croatian Airlines directe vluchten vanuit Zagreb, Split en Dubrovnik en Ryanair rechtstreeks vanuit London Stansted; Het Kroatische treinnetwerk verbindt Zagreb en Osijek in iets meer dan vier uur.

Ik verbleef in een gezellige kleine B&B in Tvrda, Maksimilian genaamd, waar tweepersoonskamers beginnen bij 344 kuna inclusief belasting (€ 48,50). Zoek naar meer hotels in Osijek.

Plovdiv, Bulgarije: Verbazingwekkende Romeinse geschiedenis voor minder

Plovdiv, een andere plaats waar ik vorig jaar het geluk had om te bezoeken, heeft een buitengewoon Romeins erfgoed, waaronder een glorieus Romeins amfitheater en een aantal goed bewaarde ruïnes. Het duurt ongeveer twee uur om Plovdiv te bereiken met de bus vanuit Sofia, en bijna drie uur met de trein. Ga voor meer informatie over bedrijven en prijzen naar de handige Rome2Rio vergelijkingssite.

Een tweepersoonskamer met eigen badkamer in Ulpia House in Plovdiv kost minder dan € 27. Bekijk meer budgethotels in Plovdiv.

Noord-Cyprus: een budgetvakantie op het schiereiland Karpaz

Mijn favoriete hoek van Europa met een beperkt budget is misschien wel het schiereiland Karpazo in Noord-Cyprus, een wereld apart van de markt voor pakketreizen die andere delen van het eiland heeft overgenomen. Er zijn maar weinig van zulke populaire kleine casino’s op het schiereiland Karpaz, zelfs niet elders in Noord-Cyprus.

De landelijke herbergen en strandaccommodaties op het schiereiland Karpaz zullen je budget zeker niet breken. Karpaz Arch Houses, een prachtig gerestaureerd pand in het dorp Dipkarpaz (Rizokarpaso in het Grieks), vanaf ongeveer € 50, is een charmante, maar kale dubbele stenen huizen. Dubbele bungalows aan Burhans Golden Beach, langs de zalig onontwikkelde zuidelijke kust van Karpaz, beginnen bij ongeveer € 55.

Azoren, Portugal: goedkoop eilandhoppen

Van Emma Lundin:

De dramatische landschappen van de Azoren – vulkanen, steile kliffen, groene heuvels en eindeloze zee – geven deze mid-Atlantische eilandenketen een buitenaards gevoel. Goede verbindingen met vluchten vanuit Lissabon (TAP, SATA en easyJet) en vanuit Londen (Ryanair en SATA), degelijke budgethotels en een zeer Portugese prijsindex. Zoek naar hotels in Ponta Delgado.

Er zijn boten naar de eilanden, walvissen spotten tegen lage prijzen (Futurismo-tours zijn erg goed) en geweldige plaatsen om te bezoeken. Koffie kost minder dan een euro en pastéis de nata zijn goedkoop en lekker.

Je favoriete over-the-top reisbestemmingen?

Heb je een bestemming buiten de radar die geweldige waarde biedt? Deel met ons in de comments hieronder!