9 dingen die ik wou dat ik wist voor mijn eerste reis

Stel je voor dat we terug in de tijd zouden kunnen reizen en Parijs voor de eerste keer zouden kunnen bezoeken. Opwinding, nieuwigheid, cultuurschok – het zou spannend zijn!

Maar als ik het helemaal opnieuw zou kunnen doen, zijn er een paar dingen die ik had willen weten en die mijn eerste ervaring in Parijs misschien een beetje rijker hadden gemaakt.

Dus als je voor het eerst naar Parijs gaat, luister dan naar mijn woorden. Mijn fouten zijn in jouw voordeel. Naast deze 50 do’s en don’ts en beginnersfouten, zijn hier enkele tips gebaseerd op mijn ervaring om in gedachten te houden bij een bezoek aan Parijs.

1. Parijzenaars zijn ook mensen

Parijzenaars zijn geen marsmannetjes: Voordat ik naar deze stad kwam, waren Parijzenaars altijd een soort mythische mensen voor mij. Ze waren modieus, elegant, gecultiveerd – niets zoals ik.

Nu realiseer ik me dat Parijzenaars in werkelijkheid net zo onhandig, rommelig en onwetend zijn als de rest van ons. Ik voel me veel meer op mijn gemak nu ik het weet.

8. Ken een beetje geschiedenis van Parijs

Ik zou graag wat geschiedenis willen weten voordat ik kom. Ik kwam naar Parijs wetende wat ik in de films had gezien, wat niet veel is. Waarom zijn al deze gebouwen belangrijk? Waarom werd Parijs zo’n belangrijke hoofdstad? Wie waren de beroemde mensen die hier woonden? Ik wist niets. Sindsdien ben ik overgecompenseerd en mijn vrienden haten me omdat ik winkels over koning Hendrik IV deel terwijl ik over straat loop. Maar nu kan ik de stad en haar bezienswaardigheden tenminste in een context plaatsen die me gelukkig maakt.

9. Het kan moeilijk zijn om thuis verhalen te delen

Anderen zullen niet begrijpen hoe het hier is als ze er nog nooit zijn geweest: ik herinner me dat ik terugkwam uit Parijs en dat ik mijn ervaring met niemand kon delen. Na een studie in het buitenland was het nog erger. Ik dacht dat mijn vrienden en familie gefascineerd zouden zijn door mijn verhalen.

Maar nee. Het kon niemand iets schelen, want niemand om me heen was ooit in Europa geweest. Reizen is iets heel persoonlijks en alleen anderen die hebben gereisd zouden dat begrijpen. Ik weet het nu. Ik zou niet zoveel tijd hebben besteed aan het proberen mensen te vertellen hoe cool Parijs was, en het voelde alsof ik gewoon mijn ervaring probeerde te rechtvaardigen. Stomme Bryan.

Jouw advies voor beginners?

Is er iets dat je wilt weten voordat je naar Parijs komt? Deel je verhalen in de reacties hieronder.