9 manieren om dit jaar de lente in Parijs te vieren

Het is officieel een paar weken geleden voor ons, maar het is pas nu dat de lente echt begint te voelen in Parijs. Parijzenaars zijn terug van hun paasvakantie en wennen aan een nieuwe routine, blij met langere dagen en warmere temperaturen.

En niet alleen de lokale bevolking voelt het seizoen. Tijdens deze warmere lentemaanden kunnen bezoekers van Parijs ronduit duizelig worden (als het weer het toelaat).

Om jezelf te beschermen, zijn hier 9 manieren om dit jaar de lente in Parijs te vieren, bijna allemaal buiten.

1. Drinken op het terras

Zoek een Parijzenaar voor mij die niet houdt van een gekoeld biertje of een glas rosé op een zonnig terras – ik daag je uit. Dit is de meest typische manier om warmere temperaturen in te luiden met vrienden, drankjes, eten en zonneschijn. Hier zijn enkele van mijn favoriete drankjes om te bestellen op het terras.

2. Picknick in het park

Als de terrassen te druk zijn, neem dan je fles en stokbrood mee naar de dichtstbijzijnde waterkant of het dichtstbijzijnde park en maak je klaar voor een picknick. Ik kan het belang van een picknick in de lente niet genoeg benadrukken. Natuurlijk, bezoek het Louvre, de Notre Dame en de Eiffeltoren, maar ga dan vooral picknicken.

Hier zijn enkele van onze favoriete dingen om op te halen bij een slagerij in Parijs, en hier zijn enkele aanbevolen picknickplaatsen.

(Foto: zeevolk)

3. Overnachten in musea

16 mei Nuit aux Musées vindt plaats in heel Europa en biedt een unieke manier om enkele van de beroemdste galerijen van Parijs te ervaren. Musea zijn ’s avonds open en de toegang is gratis. Spelen, verlichting en rondleidingen wachten op degenen die laat genoeg op kunnen blijven. Lees er hier meer over.

(Foto: anhgemus-fotografie)

4. Met de fiets ongeveer

in 2015 2 april – 16 mei Bekijk de tentoonstelling I Vélib I Can Fly in het Hôtel de Ville. Op de tentoonstelling is werk te zien van internationale kunstenaars die het heerlijk vinden om door hun steden te fietsen (wie kan het hen kwalijk nemen?). En natuurlijk is het gratis. Misschien voel je je later geïnspireerd om een ​​Vélib op weg naar je volgende bestemming te nemen (hier lees je hoe je een goedkope app voor het delen van fietsen gebruikt).

(Foto: gregcullen)

5. Ga naar Carnaval Bois de Vincennes

Voor een frisse neus kunt u een dag doorbrengen in het Bois de Vincennes ten oosten van Parijs. De jaarlijkse Foire du Trône vindt plaats van 27 maart tot 25 mei en biedt gezinsvriendelijke activiteiten en eten, waaronder attracties, spelletjes en natuurlijk churros. Op 1 mei zal er vuurwerk zijn om de deal zoeter te maken.

(Foto: kerolie)

6. Breng regenachtige dagen door met Edith, Napoleon en Gaultier

Wanneer de buien in april komen, stop dan bij een van de vele voorjaarstentoonstellingen met de zeer beroemde Fransen. De shows die u dit seizoen niet mag missen, zijn de Edith Piaf-show die te zien zal zijn in het BNF, de Napoleon-tentoonstelling die het Carnavalet heeft bereikt en de Jean-Paul Gaultier-show die al in het Grand Palais is geland.

(Foto: calips96)

7. Maak een wandeling

Waarom viert u de lente niet met een ouderwetse wandeling? Verken de oude spoorlijnen Petite Ceinture en Coulée Verte, of loop gewoon langs de Seine tot je niet meer kunt lopen. Het is veel fijner om door de stad te lopen zonder onder lagen sjaals en truien gebundeld te zijn.

(Foto: Parijs.fr)

8. O! Vaar langs het St-Martinkanaal

Misschien wilt u het wandelen en fietsen vergeten en zich overgeven aan uw nautische kant. U kunt een kleine boot huren langs het Canal de l’Ourcq (€ 40 voor 1 uur in een vijfpersoonsboot) en genieten van het Canal St-Martin vanuit een nieuw perspectief. Het is niet de goedkoopste activiteit, maar verdeeld in vijf manieren, kun je een uur of twee doorbrengen zonder de bank te verslaan. Geen vergunning nodig!

(Foto: fatemeh)

9. Proef de lente

De lente betekent dat we de kool en aardappelen op de markt kunnen negeren en onze eetgewoonten een beetje kunnen verlichten. Seizoensgebonden eten is belangrijk voor de Fransen, dus in april en mei zullen we smullen van kersen, aardbeien, abrikozen, asperges en romige geitenkazen. De Marché d’Aligre (dagelijks behalve maandag) is een plaatselijke favoriet, maar de Bastille-markt is een enorm, bruisend alternatief (open op donderdag en zondag).

Hoe vier je de lente in Parijs?

Heb je een interessante activiteit om aan onze lijst toe te voegen? Vertel ons hoe je de lente in Parijs viert in onze opmerkingen hieronder.