Barcelona: 7 zinnen die u zullen helpen geld te besparen tijdens uw reis

Een beetje Spaans of Catalaans kennen kan van pas komen als je naar Barcelona reist. Hoewel het waar is dat de meeste klantenservicemedewerkers in het stadscentrum en de belangrijkste bezienswaardigheden een beetje Engels spreken, is het spreken van de lokale taal altijd een kans om de cultuur te leren kennen en een rijkere reiservaring te hebben.

Het kan ook een manier zijn om geld te besparen. Er zijn bepaalde woorden weergegeven op borden bij loketten, metrostations en menu’s die niet-Spaanse en Catalaanse sprekers zouden knipperen, waardoor ze een korting of aanbieding mislopen.

Met dat in gedachten zijn hier zeven woorden en zinnen waar je in Barcelona op moet letten en die je geld kunnen besparen.

Een korte opmerking over onderhandelingen

Afdingen op de markt is niet gebruikelijk in Barcelona. Als je verkopers probeert te misleiden, krijg je waarschijnlijk verwarde of geïrriteerde blikken. De getoonde prijs is de prijs die u in Spanje betaalt, maar dit betekent niet dat er geen aanbiedingen zijn. Lees verder om erachter te komen hoe u kunt besparen.

1. “Rebajas”: Verkoop

Vanaf 7 januari tot eind februari en opnieuw van juli tot eind augustus vind je mooie kortingen in de winkels van Barcelona. “Rebajas” betekent “uitverkoop” en u zult uitkijken naar “rebajas”-borden in etalages van boetieks. De beste deals vind je in kleding- en schoenenwinkels, hoewel andere supermarkten ook vaak kortingen aanbieden. Jaarrond verkopen zijn niet de norm in Barcelona. Plan in plaats daarvan winkelen tot je koopt tijdens deze vier speciale maanden, waar je tot 70% korting kunt krijgen op artikelen.

2. Entradas reducidas: Tickets met gereduceerde prijs

Afhankelijk van je leeftijd en activiteit kun je korting krijgen bij het bezoeken van veel musea in Barcelona. Entradas zijn tickets en Entradas reducidas zijn tickets met korting.

In het Nationaal Kunstmuseum van Catalonië (MNAC) ontvangen studenten (estudiantes) bijvoorbeeld: 30% korting €12 ticketprijs als voor mensen met een Barcelona-bibliotheekkaart (Biblioteques de Barcelona – gratis te registreren). U ontvangt een bustoerisme- of Barcelona City Tour-ticket 20% korting op het ticket naar MNA. Kijk voor vergelijkbare aanbiedingen bij andere musea.

3. Entradas gratuitas: de toegang is gratis

Nog beter dan een kaartje met korting gratis ticket. Kijk in de musea in de stad voor informatie over gratis entradas. Houd er rekening mee dat de meeste musea een paar dagen per jaar vrijstelling hebben van toegangsprijzen.

In het geval van MNAC is iedereen vrij om binnen te komen zaterdag na 15.00 uur, eerste zondag van elke maand de hele dag, 12 februari, 18 mei, 11 september. en 24 september Bovendien kan iedereen onder de 16 jaar MNAC het hele jaar gratis bezoeken. Nogmaals, het is de moeite waard om naar de museumwebsites te kijken om te zien wat ze in de gratis entradas gratuitas opnemen, hoewel de meeste vergelijkbaar zullen zijn met het MNAC-aanbod.

5. “Mayores de 60”: ouder dan 60 jaar

Als je ouder bent dan 60, kun je korting krijgen bij musea en het openbaar vervoer. Zo gaan 65-plussers gratis de MNAC in.

En het zijn niet alleen musea: als je ouder bent dan 60 en een paar maanden in Barcelona woont (of hier woont), kun je betalen € 3,90 voor een metrokaartje voor 10 ritten in plaats van €10 als je de Targeta Rosa-kaart bij je hebt. Targeta Rosa biedt de gebruiker diverse kortingen op het openbaar vervoer en nog veel meer. Omdat je in de stad geregistreerd moet zijn om Targeta Rosa te gebruiken, is deze aanbieding alleen nuttig voor mensen die meerdere maanden in Barcelona verblijven.

TMB/Metro biedt ook jongerenkortingen (tot 25 jaar) en studenten. Van hun website: “Als je jonger bent dan 25, kun je een” T-Jove een ticket waarmee u een onbeperkt aantal reizen kunt maken voor meer dan 90 opeenvolgende dagen. Je kunt T-Jove-kaartjes kopen bij machines in metrostations. U moet het nummer van uw identiteitskaart of een ander officieel identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs) invoeren. U moet deze ID bij u hebben als u T-Jove gebruikt. Op de website van TMB vind je meer over de aanbiedingen van metrokaartjes.

6. “Familias manyas”: besparingen voor grote gezinnen

Als je met kinderen reist, kun je misschien wat geld besparen. Familias manyas verwijst naar grote gezinnen, en vaak zullen ouders voor kaartjes moeten betalen, maar kinderen mogen gratis of tegen een sterk gereduceerde prijs naar binnen. Ook voor alleenstaande ouders gelden speciale tarieven. Zo betalen ouders met één of meerdere kinderen in het Catalaans Historisch Museum een ​​gereduceerd tarief € 2 in plaats van € 4,50 per persoon. In het Historisch Museum van Barcelona (MUHBA Plaça del Rei) betaalt “familias numerates” alleen €5 in plaats van €7.

7. “Ofertas en Atrapalo”: online aanbiedingen

Een andere manier om “verkoop” of “deal” in het Spaans te zeggen, is oferta. Een van de beste sites om deals te vinden in Barcelona en in heel Spanje is Atrapalo.com. Het is alleen beschikbaar in het Spaans, dus je hebt enige kennis van de taal nodig om de site te gebruiken. Atrapalo biedt deals voor vluchten, autoverhuur, restaurantdeals en vakanties, maar ik gebruik ze meestal voor tickets met korting voor evenementen zoals theater en concerten. Vaak hebben ze kaartjes voor Spaanse gitaarconcerten voor €15 in plaats van €23, en sommige shows zijn tot 50% korting. Als je geïnteresseerd bent om in Barcelona op te treden, is het de moeite waard om eerst door Atrapala te scrollen.

Houd er rekening mee dat u toegang tot een printer nodig heeft om van hun aanbiedingen te profiteren, aangezien u uw passen moet afdrukken. De meeste hotels kunnen dit voor u doen. Een andere site met aanbiedingen in het Engels is Money Saver Spain, hoewel hun aanbiedingen algemener zijn dan die van Atrapalo.

Nog een laatste tip: zorg dat er een prijs is

Nog een laatste tip: pas op als er geen prijzen op het menu of item staan. Het is zeldzaam, maar sommige gewetenloze winkeliers en restauranteigenaren kunnen de prijs voor toeristen verhogen. Vraag bij twijfel naar het menu met prijzen.

Jouw manieren om te besparen?

Zijn er manieren om geld te besparen in Barcelona? Laat het ons weten!