Barcelona Tapas Gids: Wat moet je bestellen?

Tapas zijn een gevierd en essentieel onderdeel van eten in Spanje, en Barcelona is geen uitzondering. Deze snacks kunnen zowel warm als koud gegeten worden, van een portie serranoham tot een maaltijd van kabeljauwkroketten. Meestal worden ze voor de hoofdmaaltijd gegeten met een glas wijn of bier, maar het wordt steeds populairder om van tapas een volwaardig diner te maken door een aantal verschillende gerechten te bestellen.

Gratis tapas?

In veel delen van het land (beroemdst in Granada) tapas zijn gratis wanneer u een drankje zoals bier, wijn of zelfs frisdrank koopt. Plaats je drankbestelling en er verschijnt op magische wijze een kleine tapa voor je ogen.

Maar verwacht geen kleine koekenpannen of gratis tapas in Barcelona. Hoewel er tal van geweldige eetgelegenheden zijn die kleine schotels uit de mediterrane keuken serveren, kosten ze je een paar euro terug. Gelukkig zijn ze nog steeds erg goedkoop en fluctueren de prijzen ongeveer 3 euro en meer voor hen. Bijna alle restaurants in Barcelona die eten in Spaanse stijl serveren, hebben tapas op het menu staan, en sommige bars en restaurants serveren alleen snacks in Spaanse stijl.

De exacte definitie van “tapa” is altijd een kwestie van groot debat in Spanje. Maar je kunt ze zien als kleine porties of snacks. In het noorden van Spanje, vooral in Baskenland, worden tapas tapas genoemd pintxos en vaak geserveerd op kleine sneetjes brood. In Andalusië kunnen tapas ook in grotere porties geserveerd worden, de zogenaamde rantsoenen. Je kunt een breed scala aan allerlei soorten tapas in Barcelona vinden, met name zeevruchten, waardoor het een geweldige plek is om de tapascultuur uit alle regio’s van het land te ontdekken.

Waar tapas eten

Probeer een willekeurige bar of restaurant waar je naar op zoek bent, maar probeer de tapasrestaurants op het lager gelegen deel van La Rambla (te toeristisch) te vermijden. Houd bovendien je gezond verstand in gedachten terwijl je de reeks Spaanse tapas doorleest in de kamerbrede bar. Ziet de ensaladilla rusa (aardappelsalade met tonijn) eruit alsof hij al tien uur niet gekoeld is geweest? Zien kabeljauwbeignets er te vettig uit? Dan zijn ze dat waarschijnlijk, en zou je er verstandig aan doen om verder te gaan. Kies een plek met vers Spaans en een gezellige sfeer.

Hier zijn enkele van onze favoriete plekken om tapas te bestellen:

El Vaso de Oro
Zeevruchtentapas en een goede bierselectie.
Adres: C/ de Balboa 6 (La Barceloneta)
Metrohalte: Barceloneta
Telefoon: (+34) 933-193-098
Website

Betlem Miscelánea Gastronomica
Creatieve, mediterrane tapas en een lange wijnkaart.
Adres: C/de Girona 70 (L’Eixample Dreta)
Telefoon: (+34) 932-655-105
Metrohalte: Girona
Website

Wijnbar Casa Mariol
Kleine lokale bar met koude snacks, vermout en wijn.
Adres: C/ del Rosselló 442 (Sagrada Família)
Metrohalte: Sagrada Família
Telefoon: (+34) 934-367-628
Website

La Cova Fumada
Een ouderwets genot, beroemd om zijn pittige aardappelkroket, La Bomba.
Adres: Baluard, 56 (Barceloneta)
Metrohalte: Barceloneta
Telefoon: (+34) 932-214-061

Tot slot hebben mijn man en ik een gids geschreven over eten in Barcelona, ​​en we hebben veel extra lijsten met tapasrestaurants op Eat-Guides.com.