Berlijn: 12 eenvoudige manieren om flink te besparen op je reis

Wij houden van Berlijn. Gelukkig is deze Duitse stad niet alleen een van de interessantste Europese hoofdsteden, maar ook een van de goedkoopste.

Wanneer ze Berlijn bezoeken, kunnen reizigers met een klein budget tal van manieren vinden om geld te besparen op hun reis, evenals honderden geweldige dingen om te doen die helemaal gratis zijn.

Berlijn is veel goedkoper dan je denkt! Lees verder voor meer informatie.

9. Snack op lokale delicatessen

Stulle is Berlijns jargon voor eenvoudige sandwiches die in bakkerijen in de stad worden verkocht, meestal bestaande uit een broodje, een blaadje sla, een plakje tomaat en twee vleeswaren of kaas. Met prijzen meestal tussen de 2 en 3 euro, kan het een eenvoudig en goedkoop gerecht zijn waar je overal van kunt genieten.

Als je een zoetekauw bent, ga dan naar Rumkugeln (zachte chocoladetaartballetjes op smaak met rum) of Quarkbällchen (geroosterd zoet deeg), die beide ongeveer een euro kosten.

10. Huur fietsen een beetje buiten de toeristische route

Echt een paradijs voor fietsers, een van de beste manieren om Berlijn te zien is op een Fahrrad (fiets). Hoewel je overal in de stad fietsen kunt huren, kan het je veel geld besparen als je buiten de gebaande paden gaat. Terwijl de meeste hotels en hostels je € 12 – € 20 per dag vragen om een ​​fiets te huren, als je rondkijkt in gebieden zoals Friedrichshain, Prenzlauerberg of Kreuzberg, zul je zeker kleinere winkels vinden die € 8 of minder vragen.

M’eierrad in Kreuzberg biedt zelfs fietsen aan voor een ongelooflijke prijs van slechts € 3 per dag!

11. Ken je klassieke goedkope eten

De meest voorkomende goedkope voedingsmiddelen in Berlijn zijn curry, falafel, döner en natuurlijk pizza. Hoewel de prijzen van gebied tot gebied enigszins kunnen verschillen, zullen ze meestal minder dan 5 euro kosten.

Hoewel de prijs hetzelfde kan blijven, is de kwaliteit absoluut anders: meestal kan elke Imbiss (snackbar) die aan een U-Bahn- of S-Bahn-station is bevestigd, bijzonder vettig zijn. De twee beste plaatsen voor currywurst zijn Curry 36 in Kreuzberg en Konnopke’s in Prenzlauerberg. Twee geweldige falafelplaatsen zijn Dada Falafel in Mitte en Mo Kleiner Imbiss in Kreuzberg.

Als je je na een paar dagen gaat vervelen, probeer dan een ander Turks gerecht, zoals Pide (ruitvormige broodproducten met vlees of feta), Gözleme (filodeeg gevuld met feta, vlees of spinazie) of Lahmacun (Turkse pizza). . Andere goedkope eetgelegenheden zijn hamburgers (er is genoeg om uit te kiezen in Kriuzberg en Neukölln) en Chinese of Indiase restaurants verspreid over de stad.

12. Winkelen op lokale markten

Hoewel sommige boerenmarkten in Berlijn aan de hogere kant zijn, bieden de meeste verse producten, vlees en vis tegen redelijke prijzen. Ze hebben meestal ook een grote selectie aan eetstalletjes waar je voor € 5 of minder een snelle lunch kunt krijgen.

De meeste wijken hebben een traditionele zaterdagmarkt, maar sommige zijn ook op woensdag geopend, zoals de Winterfeldt-markt op Winterfeldplatz in Schöneberg. Voor een voorproefje van Turks Berlijn vermengd met een mooie dosis Berliner chic, bezoek je de Turkse markt in Maybachufer in Kreuzberg, geopend op dinsdag en vrijdag van 11.00 tot 18.30 uur.

De Marheinike Markthalle in Kreuzberg is een overdekte markt die elke dag behalve op zondag geopend is. Hoewel de producten meestal te duur zijn voor de budgetreiziger, hebben ze meer dan 10 eetstalletjes, waaronder Thaise, Griekse, room- en rotisserie-kip, tegen goede prijzen.

Meer manieren om te besparen in Berlijn

Op zoek naar meer manieren om te besparen op je verblijf in Berlijn? Lees deze artikelen van onze blog en bekijk deze lijst met aanbevolen budgethotels.