Bespaar op bars, clubs en cultuur

Londen heeft het beste nachtleven ter wereld, van bars en clubs tot theater en cultuur, het is geschikt voor alle interesses. Het is waarschijnlijker dat het probleem is om te beslissen wat te doen in plaats van iets te vinden om te doen!

Maar wees gewaarschuwd: zonder een goede planning kun je gemakkelijk je hele budget opblazen voor een paar nachten in de stad. Maar je hoeft niet veel uit te geven om een ​​leuke en onvergetelijke avond te hebben. Om het te bewijzen, hebben we deze Cheapo-gids samengesteld voor enkele van onze langdurige, budgetvriendelijke avonden in Londen.

Londen vervoer ’s nachts

Vervoer moet worden inbegrepen bij elk avondje uit in Londen, want helaas voor late feestgangers sluit de metro vrij vroeg. Exacte tijden variëren, maar de laatste metro’s rijden meestal tussen middernacht en 12:30 uur (controleer de exacte tijd van de laatste trein op het metrostation).

De langverwachte “Night Metro” zou afgelopen september van start gaan, maar het project liep vertraging op, waardoor het uitgebreide netwerk van nachtbussen de goedkoopste manier is om thuis te komen nadat de metro is gesloten. Bekijk hier de routes van Centraal Londen. Gebruik je Oyster card om zowel ’s nachts als overdag te reizen. Als u een dagkaart gebruikt, is deze geldig totdat de metro de volgende ochtend weer gaat rijden.

Entertainment: Theater en cultuur

Londen zit vol met uitgaansgelegenheden. Van grote shows in de theaters van West End tot late avonden in musea, er is zeker iets cultureels te beleven in Londen als de zon ondergaat.

Theater-, bioscoop- en comedyclubs

Gratis (of in ieder geval serieus goedkope) theaterkaartjes? Ja het is waar. Krijg gratis en goedkope theatertickets met onze gratis tickets gids. (En vergeet niet, als je kaartjes koopt voor een grote West End musical of toneelstuk, ga dan rechtstreeks naar de officiële TKTS discount theaterstand op Leicester Square, niet van de omliggende dealers!)

We hebben ook enkele waardevolle tips om geld te besparen in de bioscoop in de hoofdstad.

Of duik de avond in bij een van de spectaculaire gratis Angel Comedy events of New Act Night in het Comedy Cafe. Het kost ook niets, en wie weet welk talent je tegenkomt?

Musea en galerieën

Bedenk allereerst dat nationale musea gratis toegankelijk zijn voor bezoekers. Als je er na sluitingstijd van wilt genieten, kun je de nachtopeningen van het museum bezoeken, vaak met muziek en aanvullende lezingen, rondleidingen en workshops.

Kunstzinnige mensen zullen ook genieten van First Thursday, wanneer meer dan 150 galerieën in Oost-Londen hun deuren openen voor gratis evenementen en privébezichtigingen.

Iets anders

En wil je eens iets heel anders, bekijk dan het aanbod aan Drink, Shop en Do activiteiten. Je kunt deelnemen aan avonden met van alles, van het bouwen van Lego-robots tot het inkleuren van volwassenen – veel gratis als je een drankje koopt.

En na al dat bedrog, zorg ervoor dat je je avond beneden op de dansvloer afsluit!