Budgetmanager in Utrecht, Nederland

Utrecht, een studentenstad met veel grachten, cafés en karakter, biedt een kijkje in het ontspannen en luchtige leven in Nederland. Slechts 30 minuten met de trein van Amsterdam zorgt voor een geweldige dagtocht of overnachting!

De stad is zeer beloopbaar, dus wees niet bang om geld uit te geven aan vervoer door de stad. Een ander pluspunt is dat de meeste attracties van de stad gratis zijn en dat wandelen door de stad waarschijnlijk als eerste op de to-do-lijst staat.

Hier zijn enkele toptips om te besparen op uw reis naar Utrecht.

ik ga daar heen

Een retourtje vanaf Amsterdam Centraal Station kost € 14,80 en duurt ongeveer een half uur enkele reis. En bereid je bij aankomst voor op een drukke scène: Utrecht Centraal is het drukste en grootste station van het land, want het is een gigantisch treinknooppunt.

Het station is ook verbonden met een groot en enigszins verwarrend winkelcentrum (waarvan delen constant in aanbouw lijken te zijn), Hooog Catharijne. Maar met meer dan 200 eetgelegenheden en winkels is het echt handig. Zodra u uit de trein stapt, komt u waarschijnlijk door een doolhof van een winkelcentrum – blijf kalm en volg de borden naar Centrum. Je zult snel ontsnappen.

Gratis plaatsen om te bezoeken in Utrecht

Domkirk
Achter de Dom 1
ma. – Zaterdag 10 tot 17 uur tijdens het seizoen, 11.00-16.00 uur

Nadat je de waanzin van het winkelcentrum hebt verlaten, zie je de gigantische kerktoren aan de horizon en draai je in die richting om het centrum van Utrecht binnen te gaan. De Domkerk is een gigantische kathedraal met grote lancetramen die onder meer de gotische architectuur bekronen.

De 14e-eeuwse toren tegenover de kathedraaldeur reikt meer dan 100 meter de lucht in. De toegang tot de kerk is gratis, maar om de 465 treden naar de top van de toren te beklimmen, moet je 9 euro betalen (reserveren bij het informatiecentrum naast de toren). Een enorme storm in de 17e eeuw verwoestte het grootste deel van het centrale deel van de kerk, en vandaag is het verdeeld in twee delen met een goed onderhouden binnenplaats om rond te lopen. De kerk is absoluut een herkenningspunt in Utrecht, dus mis het niet.

Willibrordkerk
Minrebroedersstraat 21
dinsdag – Zaterdag 11.00 tot 17.00 uur

Willibrordkerk is een verborgen parel van een kerk in hartje Utrecht. Zodra je de bescheiden ingang hebt gevonden, stap je naar binnen, want deze is veel groter en indrukwekkender dan de buitenkant je zou doen geloven. De neogotische architectuur wordt aangevuld met kleurrijke en glinsterende geschilderde patronen op de gewelfde muren, kolommen, prachtige plafonds en vloeren.

Bloemenmarkt
Janskerkhof
Zaterdag 8:00-17:00

Bezoek je Utrecht op een zaterdag, dan heb je het geluk om de bloemenmarkt van de stad (Bloemenmarkt) mee te maken. Terwijl de Amsterdamse bloemenmarkt wordt gedomineerd door toeristen en tulpenbollen, heeft Utrecht plekken om bloeiende, felle kleuren en zoete geuren te laten zien. Gratis en geweldig voor foto’s, deze tulpen zijn het waard om langs te sluipen.

Musea

We zouden geen van de Utrechtse musea op je must-see lijst zetten, vooral niet als je tijd doorbrengt in de geweldige musea van Amsterdam. Als je culturele schedel echter honger heeft naar een beetje kunst en geschiedenis, dan is het Centraal Museum een ​​mix van oude en moderne kunst, met een focus op Rietvelds iconische moderne design en voorbijgaande tentoonstellingen.

Muziekliefhebbers en historici mogen de indrukwekkende tentoonstelling van vintage orgels, knijpkasten en meer niet missen. collecties in het Nationaal Museum van Muziek en Draaiorgels (Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement).

En het Spoorwegmuseum is altijd een hit bij kinderen of een liefhebber van conducteurs.

Eten, nachtleven en entertainment

Pieren Oudegracht
Wijnlokaal Aal (Oudegracht 159D)
Chez Willy (Oudegracht 73)
Den Draeck (Oudegracht 114-122)

Net als Amsterdam kronkelen grachten door Utrecht, waardoor een stad van kleine bruggen en foto’s ontstaat. In tegenstelling tot Amsterdam, langs de centrale Oudegracht in Utrecht, zijn de oude werven (en de grachtenkelders van fabrieken en landgoederen) echter omgebouwd tot cafés en restaurants met pittoreske terrassen aan het water. Dwaal door de grachten en vind het terras dat u wenst.

Café Olivier
Achter Clarenburg 6

Een geweldige en unieke plek voor een paar biertjes met de lokale bevolking is Café Olivier. Deze Belgische bierbar is gehuisvest in een voormalige verborgen katholieke kerk en het interieur is indrukwekkend bewaard gebleven uit de 19e eeuw. Hier vind je hoge plafonds, oude houten inrichting en een volledige menukaart voor lunch en diner. Zoek het net buiten het treinstation (de ingang is aan de linkerkant).

Stadskasteel Oudean
Oudegracht 99

Op zoek naar nog een leuke diner- en borrelervaring? Wat dacht je van een middeleeuws kasteel uit de 13e eeuw? Stadskasteel Oudean ligt in het stadscentrum en heeft het allemaal: uitzicht op de gracht, een buitenterras, een eigen brouwerij en enorme middeleeuwse eetruimtes.

Favoriete goedkoop eten

Het goede nieuws als het gaat om budgetreizen in Utrecht, is dat deze studentenstad een eindeloze voorraad voedsel biedt dat past bij het budget van een student. Hoewel de opties eindeloos lijken, kijk eens naar:

• Grand Café Lebowski (Domplein 17), een restaurant dat doet denken aan een Amerikaanse jachtclub, biedt uitstekend vullend eten en snacks.

• Kimmade (Mariastraat 2) krijgt lovende kritieken vanwege het goedkope, verse en heerlijke Vietnamese eten.

• Meneer Smakers (Nobelstraat 143) is een trendy burgerfavoriet in New Yorkse stijl, geserveerd met knapperige frietjes.

Live vermaak

Tivoli is een onafhankelijk muziekbedrijf dat de meeste concerten in de stad boekt op een van de twee locaties. Van popmuziek tot klassieke en gezinsvriendelijke evenementen, kijk op de site wat er gebeurt als je je avondje uit in Utrecht plant. Afhankelijk van het programma kan de toelating erg voordelig zijn.

Anders is het theater Stadsschouwburg waar de lokale bevolking naartoe gaat voor concerten en dans.

Betaalbare accommodatie

Over het algemeen zijn hotels in Utrecht iets goedkoper dan in Amsterdam. Het is niet alleen een geweldige accommodatieoptie voor budgetreizigers, maar het is ook een aantrekkelijk alternatief voor de Amsterdamse hotelscene. Omdat Amsterdam Centraal Station op slechts 30 minuten met de trein ligt, slaap je gemakkelijk in Utrecht en “pendelt” je elke dag om Amsterdam te bezoeken. (Hetzelfde kan gezegd worden voor Haarlem.)

We houden van het met kunst gevulde Admiral Hotel, dat prachtig ingerichte kamers biedt met een eigen balkon met uitzicht op de tuin voor minder dan € 100 (en een zeer smakelijk ontbijt). Er zijn echter veel andere hotels in de stad die nog goedkoper zijn. Zoek naar hotels in Utrecht.

Jouw Utrechtse budgettips?

Heb je tips om te besparen in Utrecht? Deel het hieronder met ons in de comments!