Budgettips in Newcastle upon Tyne, Engeland

De Noord-Engelse stad Newcastle (officieel Newcastle upon Tyne genoemd) ligt op ongeveer 75 mijl van de Schotse grens via een directe route en staat bekend om zijn vriendelijke en vrolijke lokale bevolking. De lokale bevolking noemt ze “Geordies”; Het meest bekende is dat ze de gewoonte hebben om van pub naar pub te lopen in de koudste diepten van de winter, gekleed in kleding die beter geschikt is voor strandresorts.

Ik bezocht aan het einde van de zomer en de outfits van iedereen leken geschikt voor het seizoen. Maar het kostte me drie juwelen in een kwartier om me te leren dat de legendarische vriendelijkheid van Newcastle geen schijnvertoning is. Later, toen ik aan een tafel zat met mensen die ik net had ontmoet die erop stonden een rondje te kopen en belachelijk ongepaste informatie deelden, begon Newcastle – op slechts drie uur met de trein van Londen – nogal ver van de hoofdstad te voelen.

In de 19e eeuw was Newcastle een van de industriële motoren van Groot-Brittannië en de scheepsbouw was van bijzonder economisch belang. De achteruitgang van steenkool en de langdurige ineenstorting van de scheepsbouw in de 20e eeuw hadden grote gevolgen voor Newcastle. Na verloop van tijd kwam de stad weer tevoorschijn, niet zonder enige strijd, met een heel andere economische basis.

Nieuwe attracties

Wat zo verrassend is voor recente bezoekers, is dat zoveel van de sterattracties van Newcastle minder dan twee decennia oud zijn. Gateshead Millennium Bridge (geopend in 2001) is zo’n attractie. Het is een “scheve brug”. Wanneer het stijgt om boten eronder te laten passeren, stijgt het niet – het kantelt.

Net over de brug in Gateshead zijn het BALTIC Centre for Contemporary Art (geopend in 2002, in een oude korenmolen) en Sage Gateshead (geopend in 2004). De eerste is een prachtig museum met speciale tentoonstellingen, een geweldige cadeauwinkel, twee restaurants en een fantastisch uitzicht. De laatste is een locatie voor concerten en een centrum voor muziekeducatie. Een andere belangrijke attractie – het standbeeld van de engel van het noorden – werd in 1998 voltooid.

Het profiel van Newcastle in de VS zal waarschijnlijk toenemen met de lancering van een rechtstreekse vlucht vanuit Newark via United eind mei.

Newcastle is in opkomst en er is nog nooit een betere tijd geweest om te bezoeken. Hier zijn enkele tips om Newcastle betaalbaar te houden.

Bereik goedkoop

Vanuit Londen kun je Virgin Train East Coast nemen, waar tickets voor een enkele reis kunnen dalen tot £ 15. Rechtstreekse treinen vertrekken heel vaak vanaf station Kings Cross en doen er ongeveer drie uur over, afhankelijk van het tijdstip waarop u vertrekt. Koop vroeg om de beste deal te krijgen.

Er zijn ook rechtstreekse vluchten beschikbaar, waarbij British Airways iets meer dan een uur duurt. Een recente zoekopdracht naar vluchten vanaf Heathrow (LHR) leverde slechts £ 68 retour op.

Ontdek gratis musea

Toegang tot verschillende grote musea is gratis, waaronder het BALTIC Centre for Contemporary Art (Gateshead Quays), het Discovery Museum (Blandford Square) en het National Glass Centre bij Sunderland. Het Discovery Museum is bijzonder kindvriendelijk, met informatieve tentoonstellingen over Tyneside, de omliggende regio en Newcastle.

Koop een betaalbaar OV-kaartje

Overweeg om een ​​Day Rover-pas aan te schaffen voor onbeperkt reizen binnen de regio. Met een Day Rover-ticket bent u slechts £ 7 kwijt.

Bezoek gratis de dramatische Engel van het Noorden

Gebruik je transitticket om de Engel van het Noorden te bezoeken, ongeveer 8 kilometer ten zuiden van de rivier de Tyne. Het concept van beeldhouwer Antony Gormley is meer dan 65 voet lang en meer dan 175 voet in diameter. Zijn dramatische, roestkleurige aanwezigheid is opvallend. Het is absoluut een bezoek waard – en er is geen toegangsprijs.

Geniet van onbeperkte videogames

Op termijn moeten spelers vanaf 2015 het Newcastle Life Sciences Centre (Times Square) bezoeken. 23 mei tot 1 november ‘S Werelds grootste verzameling pc-games die gedurende meerdere decennia is gespeeld, zal te zien zijn als onderdeel van Game On 2.0. een tentoonstelling over de cultuur en geschiedenis van gaming. Toegang kost £ 12,95 voor volwassenen en £ 7,50 voor kinderen onder de 17 jaar, maar dit geeft je toegang tot elk deel van het museum en alle tentoongestelde games.

Boek een budgetnacht voor £60

Het Newcastle-filiaal van Hotel Sleeperz is gunstig gelegen op slechts een korte wandeling van het centraal station van de stad. Een zoektocht naar toekomstige tweepersoonskamers leverde nogal wat prijzen op vanaf £ 60 en minder. Het elegante gebouw heeft 98 kamers die eenvoudig maar erg vermakelijk zijn. Het hotel heeft een restaurant en een lounge, en er is gratis WiFi beschikbaar voor alle gasten.

Klik hier om alle hotels in Newcastle voor uw data te zien.