€10 Ouigo TGV-treinkaartjes voor zomerreizen zijn te koop

Gaat u deze zomer vanuit de regio Parijs naar Zuid-Frankrijk? Dit is het moment om de goedkoopste treinkaartjes van het seizoen te kopen, want de goedkope Franse hogesnelheidstrein Ouigo heeft vandaag 100.000 kaartjes voor zomerreizen vrijgegeven voor € 10. Boek vroeg, want de prijs gaat omhoog zodra deze supergoedkope stoelen weg zijn.

Zoals ik vorig jaar in mijn post over Ouigo al zei, is de goedkope TGV-service een ongelooflijke deal, omdat het je in slechts een paar minuten van de regio Parijs naar populaire bestemmingen in het zuiden (Avignon, Aix-en-Provence, Marseille, Lyon) brengt van minuten. uur. Als je al verkocht bent op het idee, koop dan nu je tickets op Ouigo.com terwijl de actieprijs nog beschikbaar is.

Er zijn echter een paar dingen om in gedachten te houden, aangezien Ouigo niet voor iedereen een perfecte oplossing is.

Voordelen:

• Verbazingwekkend goedkoop! Ouigo biedt een snelle TGV-treindienst voor een fractie van de prijs van een gewone TGV-trein. Zelfs zonder deze 100.000 promotionele stoelen van €10 zijn de stoelen nog steeds goedkoper dan de TGV.

Snel! De Ouigo brengt je net zo snel als de duurdere TGV.

• Gemakkelijk bestellen. Boek nu alles online, print je tickets en voila! Je bent klaar. Het boekingsgedeelte van de website is in het Engels (hoewel, gek genoeg, de meeste algemene voorwaarden alleen in het Frans zijn).

nadelen:

• Niet in Parijs. Ouigo bedient niet Parijs, maar Marne la Vallée (thuisbasis van Disneyland Parijs), dat op 40 minuten van het centrum van Parijs ligt met de RER A (volgens de SNCF-website). Deze reis kan echter langer duren, afhankelijk van uw startlocatie. U kunt in het centrum van Parijs op de RER A-lijn stappen bij de volgende metrostations: La Défense, Charles de Gaulle Etoile, Auber, Chatelet les Halles, Gare de Lyon, Nation. (Bekijk deze handige kleine RER-reiskaart.)

• Beperkte bagage. Uw Ouigo-ticket bevat één stuk bagage en één stuk handbagage gratis. U kunt meer meenemen, maar dan moet u een toeslag betalen. (Let op: als je van plan bent om extra bagage mee te nemen, bewaar deze dan door vooraf te reserveren. € 5 per koffer als je deze reserveert bij het kopen van je ticket, € 20 als je komt opdagen zonder vooraf te reserveren. Meer info)

Geen stoelkeuze. In tegenstelling tot reguliere TGV’s, garandeert Ouigo alleen dat u een zitplaats heeft, maar kunt u niet de daadwerkelijke zitplaats vooraf selecteren. Partijen die op hetzelfde ticket boeken (koppels, families, vriendengroepen) krijgen enige hulp bij het samen vinden van zitplaatsen. (Lees er meer over in het Frans.)

• Geen terugbetaling mogelijk. Als je eenmaal een kaartje hebt gekocht, kun je het niet meer annuleren of je geld terugkrijgen.

• Pay-to-Exchange-beleid. Je kunt je ticket tot vier uur voor de trein wijzigen, maar het kost € 10 om je ticket online te wijzigen en € 20 per telefoon. (Lees meer over ruilvoorwaarden – in het Frans.)

• Alleen online. Om tickets te kopen, moet je Ouigo.com bezoeken of de Ouigo-app gebruiken. U kunt deze tickets niet kopen op treinstations of loketten.

Meer informatie

Is dit een goede deal? Wij denken van wel als u de RER naar Marne la Vallée wilt nemen en flexibel bent in uw zitkeuzes. Dan rijd je voor een prikkie snel naar zuidelijke locaties (of van zuidelijke locaties naar de regio Parijs).

Voor meer informatie en om tickets te reserveren, bezoek de Ouigo-website (beschikbaar in het Frans en Engels).