Een Londense pubtraditie: de Sunday Roast

Hoewel de Britten niet bekend staan ​​om hun culinaire hoogstandjes, is er één gerecht dat de meeste mensen zouden meenemen naar een onbewoond eiland: de Sunday Roast.

Londen staat bekend om zijn pubcultuur en conversatie, en veel van deze tavernes serveren ook lekker eten. Zondagmiddagen zijn wanneer de keuken een heerlijk feestmaal creëert dat de lokale bevolking van alle leeftijden trekt. Het beste van alles is dat u de vulplaat tegen goedkope prijzen kunt krijgen. De meeste bars kosten tussen £ 10 en £ 15 voor steak met alle bevestigingen.

Hier is het verhaal van wat je kunt verwachten en waar je kunt genieten van een heerlijke Sunday Roast in Londen.

De geschiedenis van deze culinaire traditie

Er zijn veel verschillende overtuigingen over wanneer deze traditie begon. Er wordt gezegd dat het oorspronkelijke idee om op zondag rundvlees te serveren stamt uit de middeleeuwen, toen landelijke lijfeigenen wekelijks werden beloond met een stevige maaltijd door hun meesters. De traditie werd voortgezet tijdens het bewind van koning Hendrik VII, toen zijn koninklijke wachters elke zondag na de kerk van rosbief zouden smullen (blijkbaar verdienden ze de naam die het vandaag de dag nog steeds draagt ​​- Beefeaters!).

Maar de versie van de Sunday Roast die het meest lijkt op wat we tegenwoordig op ons bord vinden, dateert uit de 18e eeuw, tijdens de industriële revolutie, toen families uit Yorkshire een vleesgerecht in de oven lieten staan ​​voordat ze elke zondag naar de kerk gingen. Na thuiskomst zaten gezinnen bij elkaar en aten de beste maaltijd van de week.

Wat ligt er op het bord?

Dus wat te verwachten van een moderne Sunday Roast? Terwijl rosbief met pittige mierikswortelsaus en zoete aalbessengelei populair blijft, zijn sappige gebraden kip, geroosterd lamsvlees met muntsaus of geroosterd varkensvlees met appelmoes (en veel crackers!) tegenwoordig even populair.

Bij een goede steak hoort altijd krokant gebakken aardappelen en pastinaak en gestoomde groenten zoals wortel en broccoli. Als je Yorkshire pudding wilt proberen (een mooi en calorierijk bijgerecht gemaakt van deeg), wordt het meestal geserveerd met rundvlees, hoewel het steeds gebruikelijker wordt om het met ander vlees te serveren. Om het gerecht af te maken besprenkel je met de heerlijke saus, een heerlijke saus gemaakt van de sappen van je steak.

Waar te genieten van een Sunday Roast

Tegenwoordig serveren de meeste pubs en restaurants in Groot-Brittannië braadstukken op zondag om tegemoet te komen aan de behoeften van vrienden en families die de traditie levend willen houden, maar geen tijd hebben om te koken. Dus als je geen lokaal familiehuis hebt om op een zondag te crashen, zul je geen moeite hebben om een ​​restaurant te vinden om het te proeven. Maar wees gewaarschuwd dat ze in kwaliteit variëren, dus volg ons advies en gooi de goedkope frites bij Wetherspoons weg en geef een paar pond meer uit aan een bord van betere kwaliteit.

Onze lijst met de beste Sunday Roast-restaurants in Londen is een goed begin. Oh, en vergeet niet om ruimte te laten voor een traditioneel Brits dessert… Eet smakelijk!