Een sterke dollar maakt Europa een geweldig cadeau voor Amerikanen

Amerikanen die dit jaar naar Europa reizen, zullen eindelijk wat opluchting hebben bij het uitchecken, of in ieder geval een glimlach op hun gezicht als ze thuis hun creditcardafschriften controleren. De euro is de afgelopen zes maanden scherp gedaald ten opzichte van de dollar en is gisteren gedaald tot € 1,17 voor de euro, een niveau dat sinds 2006 niet meer is gezien.

Deze wisselkoers geeft zijn waarde terug toen de valuta in 1999 debuteerde. Maar wacht, er is meer: ​​volgens de gisteren gepubliceerde nieuwsberichten voorspelt Goldman Sachs dat in 2015 tegen het einde van de maand kan de euro dalen tot € 1,08 en gelijk zijn aan de dollar. tot 2016 (wat niet meer is gebeurd sinds de grootste recessie van de euro in 2002).

Dit is nogal een verandering voor een valuta waarvan de waarde in 2008 was € 1,60 in de zomer en schommelde het grootste deel van vorig jaar rond de € 1,30.

Prijsdaling voor Amerikaanse reizigers

Dus wat betekent dit voor Amerikaanse reizigers naar landen in de eurozone? Bepaalde dingen zijn duidelijk: dagelijkse kosten zullen goedkoper zijn in dollars. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe dit uw reis kan beïnvloeden:

€ 65 diner voor twee. in 2008 Juli. = € 104. in 2015 maand januari. = € 76,05
120 € hotelkamer, per nacht. in 2008 Juli. = € 192. in 2015 maand januari. = € 140
Entree museum € 11,-. in 2008 Juli. = € 17,60. in 2015 maand januari. = € 12,87
€ 8,20 warme chocolademelk bij Angelina in Parijs. in 2008 Juli. = € 13,12. in 2015 maand januari. = € 9,59

U begrijpt het al: Amerikanen hebben veel meer koopkracht in de eurozone. En je hoeft niet helemaal terug te gaan naar 2008 om de dramatische besparingen te zien, want pas in 2014 in het voorjaar stond de euro dicht bij € 1,40.

Business Insider illustreerde gisteren in deze post de dramatische dans tussen de euro en de dollar.

Snelle update: 2015 maand januari. De euro is de officiële munteenheid in de volgende 19 landen:

Oostenrijk, België, Cyprus, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Portugal, Slowakije, Slovenië en Spanje. Het wordt ook gebruikt als betaalmiddel in Andorra, Monaco, San Marino en het Vaticaan.

Maar wacht: Zwitserland is gewoon duurder geworden

Zwitserland is ondertussen (zoals altijd) een ander verhaal. Vandaag heeft de centrale bank van het land de beperking op de handel in de euro ten opzichte van de Zwitserse frank opgeheven. De verhuizing drijft momenteel de Zwitserse frank op, waardoor het nog duurder wordt om het toch al dure land te bezoeken voor eigenlijk iedereen die geen Zwitser is.

Hoe zit het met vliegtickets?

Het zal interessant zijn om te zien welk effect deze valutaschommelingen zullen hebben op vliegtickets. Zelfs met de scherpe daling van de olie- en gasprijzen zijn vliegtickets waanzinnig duur gebleven. De grote luchtvaartmaatschappijen lijken de besparingen terug te verdienen en te betalen voor nieuwe vloten en upgrades in plaats van de besparingen door te geven aan passagiers.

We verwachten dat enige concurrentie van nieuwe goedkope luchtvaartmaatschappijen enige concurrentiedruk kan uitoefenen op de Amerikaanse en Europese markten. Blijf kijken.

Onze tips voor Amerikaanse reizigers

Een tip van Cheapos: boek uw reis-, trein- en andere tickets van tevoren via in de VS gevestigde agentschappen. U wordt waarschijnlijk in dollars in rekening gebracht en ze zullen de besparingen die een sterkere dollar u kan opleveren, niet doorgeven. (Ze zullen waarschijnlijk zelf geld verdienen!)

Betaal in plaats daarvan, waar mogelijk, dingen nu in euro’s en profiteer van de wisselkoers. Boek in dit voorbeeld uw treinkaartjes rechtstreeks op de officiële websites van de Europese spoorwegen. (Zie tip 7 in dit bericht, of zoek gewoon op internet naar “officiële spoorwebsite Frankrijk” en sla de advertenties over.)

En als het gaat om rondleidingen en andere tickets, moet je ze waarschijnlijk pas kopen als je ter plaatse bent. Dit zorgt niet alleen voor meer flexibiliteit in het schema, maar de dollar kan zelfs sterker worden bij aankomst.

En nog een tip voor Amerikaanse reizigers: Tijd om te gaan.

Uw mening: Heeft het wisselen van valuta invloed op uw plannen om naar Europa te reizen?

Amerikaanse reizigers, vertel ons hoe deze wijziging van invloed is op uw plannen om naar Europa te reizen. En voor Europese en andere niet-Amerikaanse reizigers, welke invloed heeft dit op uw plannen? Vertel het ons in het opmerkingengedeelte.