Hoe de 4 beste attracties van Barcelona te ervaren

Op zijn best is Barcelona een betoverende mediterrane stad met een creatieve keuken, gouden stranden en een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. In het slechtste geval kan het een totale toeristische stad zijn met neonpaella en onverstandige Mexicaanse sombrero-souvenirs.

Ook kunnen de drukste attracties in Barcelona ongelooflijk druk zijn, afhankelijk van wanneer je het bezoekt. De schoonheid van de Gotische wijk, de majesteit van de Sagrada Familia en de gekte van Park Güell hebben gewoon niet dezelfde aantrekkingskracht als je probeert gezond te blijven.

Maar wij kunnen helpen. Geef niet op voordat je terug rent naar je hotel. Volg deze tips om optimaal van Barcelona te genieten – zelfs in de meest bezochte gebieden.

La Rambla

Je moet zeker een keer over La Rambla lopen. Maar misschien is één keer genoeg. Het wemelt van de bezoekers en dus van de zakkenrollers. Vermijd gokken op La Rambla Het lijkt voor de hand liggend, maar toeristen doen vaak mee aan straatspellen die ze nooit zullen winnen.

Bewonder de standbeelden van mensen (ze willen een fooi, vooral als je een foto maakt), ga naar de La Boqueria-markt, blader door de bloemenkraampjes en ga vervolgens naar La Rambla voor lunch of diner. Vermijd het kopen van souvenirs op La Rambla, want je zult zeker ergens anders hetzelfde vinden voor de helft van de prijs.

Nog een laatste tip: ga van de gebaande paden af

Critici zeggen dat Barcelona steeds ziellozer wordt nu het stadsbestuur uitverkocht is voor gemakkelijk geld, waardoor een metropool is ontstaan ​​die meer op toeristen dan op inwoners gericht is. In sommige gevallen is dit waar, maar over het algemeen is het sentiment verkeerd. Wie met deze beperkte indruk de stad verliet, ging niet ver van La Rambla. Hoewel je ervaring in Barcelona vergelijkbaar kan zijn met een reis naar Disneyland, heb je ook de mogelijkheid om jezelf onder te dompelen in de Catalaanse cultuur.

Als u de voorkeur geeft aan het laatste, breng dan zeker tijd door bij de goed bezochte monumenten met excursies naar afgelegen pleinen, populaire begraafplaatsen (Poble Sec, Poblenou) en traditionele eetgelegenheden die een lokale klantenkring trekken. (Bekijk deze lijst met ongewone hotels om dichter bij de lokale bevolking te slapen.)

Maak van de gelegenheid gebruik om de toeristische zone te verlaten en een stad als geen ander te ontdekken.