Hoe goedkope vliegtickets naar Europa te vinden

Hoofdstuk 3: Goedkope vluchten naar Europa vinden

Vluchten naar Europa zijn duur – sterker nog, ze zijn waarschijnlijk de grootste kostenpost waar veel Amerikaanse reizigers mee te maken krijgen als ze naar het buitenland gaan. Hoe vind je echt geweldige deals voor vluchten naar Europa? Hier zijn enkele tips om u te helpen goedkoop door de lucht te vliegen.

Voor velen van ons die vanuit Noord-Amerika reizen, is vliegen naar Europa de grootste budgethindernis. Hoewel het gemakkelijk kan zijn om geweldige hoteldeals te vinden, kost het wat moeite en onderzoek om goedkope vluchten door Atlanta te vinden.

Verkopen van luchtvaartmaatschappijen komen en gaan, maar ze zijn moeilijk te vangen als je niet snel handelt. Maar voordat u de hoop op een goede prijs voor uw volgende vlucht opgeeft, kunt u enkele van de onderstaande tips proberen.

Voorbeeld van een vlucht

Voor onderstaande tips gebruiken we een voorbeeldroute. We zullen zeggen dat we in Chicago zijn gevestigd en Londen, Amsterdam en Parijs willen bezoeken. We zijn op zoek naar een vlucht van Chicago naar Londen. Na een paar dagen in Londen te hebben doorgebracht, zijn we van plan om de trein naar Amsterdam (via Lille) te nemen en te stoppen in Parijs. We keren dan terug naar Londen en vliegen naar huis naar Chicago.

Dus hoe bespaar je op deze vlucht?

1. Stel een vliegticket alert in.

Als u de exacte route weet die u wilt vliegen, moet u Airfare Alerts instellen om onmiddellijk op de hoogte te worden gehouden van vluchtdeals. Sites zoals Kayak.com en Airfarewatchdog.com zullen u een e-mail sturen. e-mail wanneer u een aanbieding ziet voor een route die u van plan bent te vliegen.

In dit voorbeeld kunnen we naar deze sites gaan en een waarschuwing maken voor een vlucht van Chicago naar Londen. Maar wacht…

2. Vergeet “open-jaw” vluchten niet.

Zoals ik al zei in mijn beoordeling van het reisschema, kunnen vluchten met open kaken (van en naar verschillende steden) u tijd en geld besparen, omdat ze vaak hetzelfde kosten als vluchten van en naar dezelfde stad. stad. U kunt ook veel geld besparen op vervoer (treinen, bussen, veerboten, enz.) omdat u niet terug hoeft te cirkelen naar uw stad van bestemming. Deze tip kan u niet alleen geld besparen, maar u ook tijd besparen om meer van Europa te zien.

In het bovenstaande voorbeeld kunt u in plaats van een retourvlucht naar Londen, vanuit Parijs naar Londen en naar huis vliegen. Het is ook de moeite waard om de retourprijzen vanuit Londen te bekijken (je kunt tenslotte een goedkope deal krijgen), maar we zullen ons echt concentreren op vluchten van Chicago -> Londen en vervolgens Parijs -> Chicago.

Zelfs als deze vlucht iets duurder zou zijn, zou het waarschijnlijk goedkoper zijn dan betalen voor een Eurostar-reis (of een vlucht!) terug van Parijs naar Londen (en waarschijnlijk een extra nacht in Londen). .

3. Wees flexibel over data.

Flexibiliteit is de beste vriend van een budgetreiziger (op zoveel manieren!). Als het gaat om het krijgen van een goede deal voor vluchten, als u uw reisdata een beetje kunt wijzigen, kunt u veel besparen op uw tickets.

Probeer indien mogelijk uw reis een week terug of een week langer uit te stellen om te zien of u een deal kunt vinden voor vliegtickets. Het zal je misschien verbazen, er is misschien iets aan de hand in een van je steden (een grote conventie, een sportevenement, een Madonna-concert…) waardoor de tickets wegvallen.

Stel in ons voorbeeld dat onze vlucht vreemd duur lijkt. Eigenlijk lijken de hotelprijzen ook behoorlijk hoog, maar alleen in Parijs voor onze dates. Dit kan betekenen dat Parijs een speciaal evenement heeft geboekt (zoals een gigantische conferentie of jaarlijkse modeweken). Als je enige flexibiliteit hebt, verplaats dan je reisdata en kijk of de vliegtickets goedkoper zijn. Zoek naar een deal – misschien vind je hem gewoon.

4. Vermijd indien mogelijk het weekend.

Vluchten zijn over het algemeen populairder en duurder voor weekendreizigers. Als u in het midden van de week kunt reizen, kunt u waarschijnlijk een betere deal krijgen. Speel met de data – dinsdag en woensdag zullen waarschijnlijk goedkopere vliegtickets te zien zijn.

5. Wees flexibel met uw bestemmingen of route.

Omgekeerd kun je spelen met je reisbestemmingen. Is er een andere luchthaven in de buurt die u niet heeft opgenomen in uw zoekopdracht? Zou je nog een etappe aan je reis kunnen toevoegen met een goedkopere luchthaven? Kun je een beetje jongleren met je reisroute om een ​​direct dure stad te vermijden?

Terug naar ons voorbeeld, als Parijs is geboekt (en vluchten duur zijn) voor een modeshow, kunnen we misschien de reis omkeren, in Parijs landen (de week voor de modeshow), Amsterdam bezoeken en dan Londen verlaten. Dit zou niet alleen duurdere vluchtkosten, maar ook hogere hotelprijzen vermijden.

Je moet ook dubbel controleren om er zeker van te zijn dat je het opneemt “alle districtsluchthavens” bij je zoektocht. Kijk in ons voorbeeld verder dan Heathrow (LHR) en Charles de Gaulle (CDG). Zorg ervoor dat u zoekt op de stadscode “LON” en “PAR” om alle luchthavens in de omgeving te zien. Veel Europese steden, zelfs de kleinere, hebben secundaire luchthavens die misschien nieuw voor je zijn.

De laatste optie is “centrum”. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u een ongelooflijke deal vindt voor een vlucht van Chicago naar Dublin met Aer Lingus. Het is misschien een goed idee om een ​​vlucht naar Dublin te boeken en vervolgens te kijken naar goedkope Europese luchtvaartmaatschappijen (bijv. Ryanair en easyJet) om een ​​ticket van Dublin naar Londen te krijgen.

6. Vermijd indien mogelijk het hoogseizoen.

We weten dat voor veel reizigers de reistijden ruim van tevoren zijn vastgesteld (vaak gedicteerd door academische schema’s, vakanties of zeurende bazen). Als u echter wat meer flexibiliteit heeft en op zoek bent naar manieren om te besparen, overweeg dan om uw reis te verplaatsen van de piekzomermaanden en belangrijke vakanties naar het ‘schouderseizoen’ of zelfs buiten het seizoen.

Probeer voor voorjaarsreizen begin mei of eind april in plaats van juni. Op zoek naar een herfstbezoek aan Europa? Stel je plannen uit van september naar oktober om wat meer te besparen. Als u in het vroege voorjaar of het late najaar naar Europa kunt reizen, wordt u vrijwel zeker beloond met lagere vliegtickets, kortere wachtrijen bij grote attracties en lagere hotelprijzen. (Lees meer over de beste reistijd voor Europa.)

7. Bestel het als je een deal ziet.

Volgens onderzoek uitgevoerd door luchtvaartexperts van Kayak.com is het ideale moment om vliegtickets naar Europa te boeken zes maanden van tevoren. Dit betekent dat je tegenwoordig een deal moet sluiten zodra je er een ziet!

8. Vergeet de “budget” internationale luchtvaartmaatschappijen niet.

De afgelopen jaren zijn er een aantal nieuwe budget airlines gestart tussen Noord-Amerika en Europa. Deze luchtvaartmaatschappijen hebben het mogelijk gemaakt om tickets voor een enkele reis tegen zeer lage prijzen te vinden, en hun prijskalenders maken het gemakkelijk om de prijzen over meerdere maanden te bekijken.

Hoewel sommige van deze luchtvaartmaatschappijen niet meer actief zijn (waaronder Wow Air in 2019), is Norwegian een goedkope optie die al jaren supergoedkope tickets aanbiedt van Noord-Amerika naar Europa. Ze vliegen non-stop van New York naar Londen en we hebben in het verleden geweldige aanbiedingen gevonden voor Norwegian. Lees onze gids om uw reis in Noorwegen comfortabeler te maken.

Krijgt u een enkele vlucht van € 99 naar Europa? Waarschijnlijk niet, maar het is toch de moeite waard om Norwegian Air en Westjet (uit Canada) te bezoeken voor budgetreizigers.

9. Abonneer u op nieuwsbrieven van luchtvaartmaatschappijen.

U kunt geen gebruik maken van de kaartverkoop als u er nooit iets over hoort. Ik stel voor dat u zich per e-mail abonneert op nieuwsbrieven van luchtvaartmaatschappijen. e-mail die naar uw regio vliegen. Als je bang bent dat luchtvaartmaatschappij e-mail e-mails zouden je inbox verstoppen, je kunt je afmelden wanneer je je reis boekt!

Hier is een lijst met nieuwsbrieven waarvoor we u aanraden u aan te melden.

10. Punten, creditcards en beloningsreizen.

En dan is er nog de reiswereld. Het inwisselen van frequent flyer miles voor “gratis vluchten” naar Europa of het gebruiken van miles om te upgraden naar business class is een andere zaak. Het heeft zelfs een wereld van experts gecreëerd die advies geven over de beste creditcards voor mijlen, strategieën voor het verdienen van mijlen en meer.

Let op: ga geen schulden aan door u aan te melden voor nieuwe creditcards om frequent flyer-miles te verdienen. Die “gratis” vluchten zullen u veel meer kosten dan de volle prijs te betalen.

Als u het echter goed doet, kunt u door het overzetten van creditcard-“punten” naar frequent flyer-miles u gratis of met korting vluchten verdienen. Als er niets anders is, controleer dan nogmaals of uw creditcard geschikt is voor u. Spaar je punten? Bekijk dit bericht dat ik een paar jaar geleden schreef over fouten die je moet vermijden bij het uitvoeren van je frequent flyer-programma.

Jouw advies

Hoe blijf je goedkoop bij het zoeken naar vluchten naar en rond Europa? Deel met ons in de comments hieronder!