Hoe kom je van Charles de Gaulle naar Parijs zonder al te veel geld uit te geven?

Je bent aangekomen in Parijs! Cafés, de Eiffeltoren, chique Parijzenaars – nou, waar zijn ze?

Zeker niet op Charles de Gaulle Airport. Consequent een van de meest geklaagde over luchthavens ter wereld, er is nu enige hoop voor de toekomst. Er is een project gaande om de CDG Express te creëren, een trein die je in ongeveer 20 minuten van het vliegveld naar Paris Gare de l’Est (vrij centraal) brengt.

De vangst? Als we geluk hebben, wachten we tot 2027.

Wat is in de tussentijd de beste manier om naar Parijs te komen? Meningen verschillen. Voor degenen met extra geld is het een privé-autoservice of een taxi. Voor de rest van ons hebben we andere opties.

Hieronder staan ​​de best beschikbare opties om naar het centrum van Parijs en vanaf Charles de Gaulle te komen. We schrijven dit met de typische reiziger in gedachten – iemand die een standaard stuk ingecheckte bagage en een kleine rugzak of tas bij zich heeft en een matige tolerantie voor ongemak heeft. Klaar om de stad in te gaan? Dit zijn uw opties:

Optie 1: RER B naar Gare du Nord

Financieel is de RER B-trein naar Gare du Nord uw voordeligste optie. Geprijsd op € 11,40, het is vrij snel en efficiënt als er geen stakingen zijn.

Maar de trein is op zijn best smakeloos. Hoewel ik op zich nooit problemen heb gehad, werd mijn laatste reis naar het vliegveld gefilmd door twee schattige mannen die echt stinkende butch roken en boze rapmuziek op hun iPhones blazen. Zakkenrollers en oplichters vermengd met drukke spitsuren en het op en neer dragen van je bagage maken het een van de minst gastvrije ingangen van Parijs.

Ik accepteer het, maar ik haat het.

Oordeel: Duim omlaag.

Optie 2: Roissybus naar de opera

Voor iets meer geld (€13,70) rijdt de Roissybus elke 15-30 minuten tussen CDG en metrostation Opera. Je zult je zorgen moeten maken over het verkeer en mogelijke drukte, maar je vermijdt in ieder geval dat je met je koffers door het transportsysteem sjouwt. Maar het kan stressvol zijn als je vastzit in het verkeer.

Oordeel: Duim omlaag.

Optie 3: Openbare nachtbus

Voor degenen die kiezen voor vreemd vroege vluchten omdat ze goedkoop zijn, kan aankomst op Charles de Gaulle hoofdpijn zijn. De metro begint pas rond 05.30 uur, dus er is weinig hoop op een vlucht om 7.00 uur.

U kunt de nachtbus Noctilien nemen vanaf station Gare de l’Est, die rijdt terwijl de metro gesloten is. Bussen 140 en 143 vertrekken ongeveer elke 30 minuten naar CDG, maar vechten tegen de nachtelijke drukte kan een nachtmerrie zijn.

Oordeel: Duim omlaag.

Optie 4: SuperShuttle.

Soms kom je in de verleiding om een ​​taxi te nemen voor rond de 50-70 euro, maar dit is verre van een budgetroute. Als je het niet erg vindt om wat eerder op de luchthaven aan te komen en je medepassagiers te leren kennen, kies dan voor SuperShuttle. Een gedeelde busdienst van deur tot terminal kost € 20- € 40, afhankelijk van het tijdstip van de dag, maar is waarschijnlijk de meest betaalbare optie voor een semi-privéluchthavendienst.

Oordeel: Duim omhoog.

Hoe kom je in Parijs?

Welke van de volgende gebruik je om naar Parijs te gaan? Heb je een favoriet – of een aanvulling op onze lijst? Deel uw budgetvriendelijke tips om Charles de Gaulle te bereiken in de onderstaande opmerkingen!