Hoe u uw telefoon instelt om kosten te voorkomen

U bent dus van plan uw smartphone te gebruiken tijdens uw aanstaande reis naar Europa. Super goed. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet per ongeluk wegloopt met al je gegevens en naar huis gaat met een rekening van € 800 van je provider?

Voor beginners, lees onze gids!

Gegevens gebruiken? Krijg een schema.

Als je een AT&T, Verizon of T-Mobile/Sprint iPhone-klant en u bent van plan een datanetwerk te gebruiken om op elk moment tijdens uw reis toegang te krijgen tot internet of e-mail. mail, raden we u ten zeerste aan een specifiek abonnement te nemen (tenzij u van plan bent een simkaart voor uw telefoon in Europa te kopen). Anders kost het je. (AT&T rekent bijvoorbeeld maar liefst € 2 per MB zonder abonnement. Natuurlijk, dat klinkt als centen, maar het wordt snel lelijk!)

Klik voor meer informatie over internationale data- en telefoonabonnementen voor AT&T-klanten en Verizon-klanten.

Sprint klanten je moet eerst je provider bellen om je telefoons te activeren voor internationale roaming (en ervoor zorgen dat je specifieke apparaat werkt, zelfs in de landen die je bezoekt). Dan kun je je aanmelden voor de geweldige internationale opties van Sprint, waaronder het Global Roaming-pakket, waarmee telefoongesprekken per minuut worden teruggebracht tot € 0,25 per minuut. Datapakketten kosten € 5- € 10 per dag of € 25 – € 50 per week, afhankelijk van je bestemming. Merk op dat Sprint vanaf 2020 onderdeel is van T-Mobile, maar momenteel nog eigen abonnementen en tarieven aanbiedt.

T-Mobile klanten die zich hebben aangemeld voor een van de Magenta-abonnementen van de koerier, zijn in een veel betere vorm, aangezien de koerier gratis sms-berichten en datagebruik in heel Europa en telefoongesprekken aanbiedt voor € 0,25 per minuut. Houd er rekening mee dat T-Mobile geen individuele abonnementen heeft voor internationaal gebruik. In plaats daarvan zijn reguliere Magenta- of Magenta Max-abonnementen goed voor data, sms en bellen in het buitenland en zijn ze al ingesteld voor internationale roaming.

Als u een T-Mobile-klant bent met een Magenta-abonnement, gefeliciteerd. U hoeft de rest van dit artikel niet te volgen of de manier waarop u uw telefoon instelt, te wijzigen. Houd er rekening mee dat voor deze telefoongesprekken een toeslag van € 0,25 per minuut in rekening wordt gebracht.

Hoeveel gegevens heb je nodig?

Stel dat u zich aanmeldt voor een abonnement met 1 GB aan data, onbeperkt sms’en en bellen voor € 0,35 per minuut. Wat houdt 1GB precies in?

Zoals ik in dit bericht al zei, zijn hier enkele schattingen van het gegevensgebruik:

Ik ga ervan uit dat we allemaal het streamen van muziek en video’s vermijden tijdens het reizen (indien niet verbonden met wifi) en dat je gegevens voornamelijk uit e-mail bestaan. e-mail checken, Google Maps gebruiken en af ​​en toe op internet surfen. bladzijde.

Als je je gewoon aan e-mail houdt e-mails (en u opent geen grote bijlagen), kunt u duizenden e-mails van normale grootte downloaden of verzenden. e-mails met een 1 GB abonnement! Dat is helemaal genoeg voor mij (vooral op vakantie!).

Maar goed, de gegevensbehoeften van iedereen zijn anders. Probeer de handige datacalculator van AT&T om in te schatten hoeveel data je nodig hebt. Dit is vooral handig als u van plan bent om op internet te surfen of (de hemel verhoede!) apps te gebruiken.

Je iPhone instellen voor internationale reizen

OK, u bent klaar om uw telefoon te configureren. Het volgende is hoe ik mijn iPhone 5 instel. Houd er rekening mee dat nieuwe telefoonmodellen verschillende locaties kunnen hebben voor sommige van de onderstaande instellingen. Het kan wat speurwerk vergen om ze te vinden.

Let ook op: Het kopen van een Europese simkaart voor je telefoon of een simlockvrije telefoon die je koopt voor op reis is een relatief makkelijk en goedkoper alternatief voor dit alles. Lees ook zeker onze handleiding over deze optie.

1. Schakel dataroaming uit.

Ten eerste. Schakel dataroaming uit om te voorkomen dat uw telefoon onderweg verbinding maakt met een datanetwerk.

Het is waarschijnlijk dat uw provider geen zendmasten heeft in het land dat u bezoekt. Dus als u verbinding moet maken met een datanetwerk, moet uw telefoon roamen en een netwerk vinden waarmee het kan werken. Als u dit uitschakelt, wordt uw telefoon effectief geblokkeerd om verbinding te maken met deze partnernetwerken.

Let op: als je je data-abonnement wilt gebruiken en toegang wilt krijgen tot deze datanetwerken, zet je deze knop weer aan. Houd er echter rekening mee dat u dit het beste standaard kunt uitschakelen.

Ga naar: Instellingen > Mobiel > Dataroaming. Zet uit

(Om het u gemakkelijker te maken, zegt de iPhone zelfs: “Schakel dataroaming uit tijdens het reizen om kosten te vermijden wanneer u op internet surft en e-mail en andere gegevensdiensten gebruikt.”)

2. Schakel mobiele data uit.

Als ik in Europa reis, zet ik meestal ook mobiele data uit. Hoewel AT&T me vaak heeft verzekerd dat ik alleen dataroaming hoef uit te schakelen, schakel ik toch mobiele data uit om er zeker van te zijn dat mijn telefoon geen data toestaat totdat ik wil dat hij data gebruikt. (Apple stelt ook voor beide uit te schakelen wanneer u naar het buitenland reist.)

Door mobiele data uit te schakelen, blokkeer je effectief de toegang van je telefoon tot alle datanetwerken, waardoor het gebruik ervan wordt beperkt tot oproepen en sms-berichten, hoewel je alle andere functies kunt gebruiken (apps, e-mail, internet, iMessage). verbind het met een Wi-Fi-netwerk.

Houd er rekening mee dat als u hier de volgorde van 1 en 2 omdraait, als u eerst mobiele data uitschakelt, ook dataroaming wordt uitgeschakeld. U kunt niet door gegevens bladeren tijdens roaming als u de gegevenstoegang van uw telefoon al hebt uitgeschakeld.

Net als bij dataroaming, moet je, als je een data-abonnement wilt gebruiken, mobiele data weer inschakelen en vervolgens dataroaming weer inschakelen.

Ga naar: Instellingen > Mobiel > Mobiele data. Zet uit (Houd er rekening mee dat “LTE inschakelen” ook verdwijnt zodra u mobiele gegevens uitschakelt.)

3. Beëindig de mobiele dataverbinding van de app.

Je apps kunnen niet werken zonder een dataverbinding of wifi-netwerk. Hoe dan ook, u moet uw mobiele instellingen doorlopen en apps handmatig uitschakelen om te voorkomen dat ze uw data-abonnement opeten.

Maar wacht, als je al van plan bent om mobiele data uit te schakelen (in de vorige twee stappen), is dat dan niet overbodig? Niet noodzakelijk.

Vergeet niet dat velen van ons toestaan ​​dat onze apps ons pushmeldingen sturen en zelfstandig op de achtergrond werken. Als je ze allemaal geactiveerd laat wanneer je dataroaming in Parijs inschakelt om je e-mail te checken e-mails, kunnen ze inspringen en uw gegevenstoewijzing afzetten.

Om dit te voorkomen, bladert u door de lijst met apps en schakelt u hun gegevensverbinding één voor één uit. (Houd er rekening mee dat u dit moet doen voordat u mobiele gegevens uitschakelt, omdat deze knoppen niet beschikbaar zijn nadat u mobiele gegevens hebt uitgeschakeld.)

Wanneer mobiele gegevenstoegang voor deze apps is uitgeschakeld, kunnen ze nog steeds worden gebruikt via wifi. Als je mobiele data voor deze apps wilt gebruiken (zoals het gebruik van Google Maps via mobiele data, wat ik altijd vanuit het buitenland doe), zet ze dan gewoon weer aan wanneer je ze nodig hebt!

Ga naar: Instellingen > Mobiel > Mobiele data gebruiken. Schakel apps één voor één uit.

4. Statistieken resetten en datagebruik monitoren.

Het is interessant en noodzakelijk. Helemaal onderaan de mobiele pagina staat een eenvoudige kleine link met de tekst ‘Statistieken resetten’. Als je in het buitenland bent, klik je op deze link om je internationale dataverbruik te monitoren. Boven aan de pagina Mobiel (onder Mobiel dataverbruik) ziet u uw totale dataverbruik en telefoongebruik.

Houd hier uw verbruik bij en u komt niet voor vervelende factureringsverrassingen te staan, vooral niet als u het juiste data-abonnement voor uw reis hebt gekocht.

Het enige probleem is helaas dat de statistieken niet altijd helemaal up-to-date zijn. Het blijkt dat AT&T het internationale datagebruik te laat kan melden (omdat internationale providers u het netwerk daadwerkelijk geven en dit vervolgens aan AT&T rapporteren). Hier zou ik aanraden om voorzichtig te zijn.

Ga naar: Instellingen > Mobiel > Statistieken resetten. Klik erop.

5. Zet Nieuwe gegevens ophalen op Handmatig om de automatische e-mail te stoppen. brieven downloaden.

Ik schakel ook de mogelijkheid van mijn telefoon uit om automatisch e-mails te controleren en te downloaden wanneer ik op reis ben. Hoewel mijn dataroaming bijna altijd is ingesteld op “uit” (ik heb geen toegang tot e-mails), vind ik het nog steeds niet leuk dat de telefoon automatisch iets ontvangt wanneer ik dataroaming inschakel.

Ga naar: Instellingen > E-mail, contacten, agenda’s > Nieuwe gegevens ophalen. Schakel Push naar Uit en klik op Handmatig onder aan het scherm onder Ophalen.

Door over te schakelen naar “Handmatig” kunt u e-mails controleren en verzenden. e-mails door dataroaming en mobiele data in te schakelen en vervolgens de Mail-app te openen. Gemakkelijk.

6. Schakel iMessage uit.

Ik word er gek van. iMessage heeft het snel en gemakkelijk gemaakt om via Wi-Fi berichten naar andere iMessage-gebruikers op Apple-apparaten te sturen zonder dat er sms-kosten in rekening worden gebracht. Dat is geweldig, maar iMessage gebruikt wifi om je berichten te verzenden en ontvangen, dus als je niet verbonden bent met wifi, werkt het niet. Uw bericht blijft daar staan ​​en wordt pas afgeleverd als u verbinding maakt met wifi.

De oplossing? Als ik op reis ben, stuur ik het liefst ouderwets sms’en (sms’en). Het Passport-abonnement van € 30 van AT&T omvat onbeperkt sms’en, dus het kost me niets extra’s om te verzenden.

Om uw telefoon te dwingen iMessage uit te schakelen, gaat u naar: Instellingen > Berichten > iMessage. Zet uit

Houd er rekening mee dat u nog steeds problemen kunt ondervinden met iMessage, zelfs als het is uitgeschakeld. Anderen kunnen je een iMessage sturen, maar deze wordt pas bezorgd als je bent verbonden met een wifi-netwerk. Als ik op reis ben en wacht op een sms van een vriend en ik vermoed dat iMessage de schuldige is, sms ik ze soms: “Als je me een bericht probeert te sturen, zorg er dan voor dat je iMessage is uitgeschakeld!”

7. Paranoïde? Zet je telefoon in vliegtuigmodus.

Als u de bovenstaande stappen heeft gevolgd, heeft u nu dataroaming, mobiele data, apps en e-mail uitgeschakeld. mail op de achtergrond draaien. Wat werkt er nog?

Nou, om te beginnen, je telefoon! Nu kun je nog steeds bellen en gebeld worden (als je je provider hebt gebeld en je telefoon hebt geactiveerd voor internationaal gebruik). Je kunt ook gewone oude sms-berichten verzenden en ontvangen (als je iMessage hebt uitgeschakeld).

Het kan u echter nog steeds overlast bezorgen. Misschien wil je niet dat mensen contact met je kunnen opnemen. (Houd er rekening mee dat er kosten in rekening worden gebracht voor inkomende oproepen en voicemail.)

Als jij dat bent (en dat ben ik al jaren, dus er is geen schande), kun je je telefoon in de “vliegtuigmodus” zetten en gewoon vertrouwen op wifi-netwerken om op internet te surfen, e-mails te verzenden en meer. e-mails en apps gebruiken. Dit is een geweldige oplossing als u bijvoorbeeld via Skype wilt bellen en nooit voor het gesprek wilt betalen.

Door Europa reizen in vliegtuigmodus geeft je gemoedsrust door de onveiligheid van je telefoon weg te nemen en je data-abonnement stiekem leeg te maken. Maar het kan ook behoorlijk beperkt aanvoelen, omdat je geen realtime sms-berichten kunt verzenden en ontvangen (behalve via iMessage of Facebook Messenger wanneer je bent verbonden met een Wi-Fi-netwerk) of gewoon kunt bellen. .

Als dit iets voor jou is, ga dan naar: Instellingen > Vliegtuigmodus. Inschakelen.

Als je je telefoon in vliegtuigmodus gebruikt, onthoud dan dat je wifi op Aan moet zetten en een wifi-netwerk moet selecteren.

Ook in onze handleiding voor het gebruik van een Amerikaanse iPhone in Europa

Gebruik een Amerikaanse iPhone in Europa… zonder schade

Tips voor AT&T-klanten

Tips voor Windows-, Android- en Blackberry-klanten

Tips voor Verizon-klanten

AT&T vs. Verizon: vergelijking van internationale abonnementen

Opmerking: Dit artikel is bijgewerkt in 2021. in oktober, inclusief veel nieuwe informatie.