Kopenhagen: Bespaar geld met de Copenhagen Card

Opmerking: dit artikel is in 2015 bijgewerkt. 2 januari met nieuwe informatie, foto’s en links.

Budgetreizigers zijn begrijpelijkerwijs nerveus wanneer ze Kopenhagen bezoeken. Net als in veel andere Noord-Europese hoofdsteden kunnen de prijzen voor eten, accommodatie en winkelen schrikbarend hoog zijn.

Maar cheaps mogen deze stad van Deens design, drukke fietsers en kronkelende grachten niet uit de weg gaan. Bezoekers met een krap budget kunnen een paar dagen in Kopenhagen doorbrengen, gemakkelijk gemaakt met de Copenhagen Card ter grootte van een creditcard, de toeristenkaart van de stad. Toen we er waren, hielden we het de hele tijd voor onszelf, zodat we door de stad, naar de musea en naar de treinen konden lopen.

Maar is de Copenhagen Card iets voor jouw reis? Lees verder…

Kaart prijs

De Copenhagen Card is handig als u van plan bent regelmatig de musea en attracties van de stad (en het gebied) te bezoeken. Als je het type reiziger bent dat alle bezienswaardigheden wil zien, door kunstmusea en kastelen wil struinen en hoge torens wil beklimmen voor uitzicht op de stad, dan is de kaart zeker een goede investering. Als je het echter leuk vindt om door de straten en grachten te dwalen, rond te hangen in cafés en de drukte van toeristen te zien, is het misschien niet al die kronen waard.

Er zijn vier soorten paspoorten:

24 uur: DKK 359 – ongeveer € 58
48 uur: DKK 499 – ongeveer € 80
72 uur: DKK 589 – ongeveer € 95
120 uur: DKK 799 – ongeveer € 129

Voor kinderen van 10-15 jaar zijn de prijzen veel lager: 189/249/299/399 DKK.

Hoewel de prijs op het eerste gezicht misschien hoog lijkt, moet u overwegen wat het biedt: gratis toegang tot meer dan 70 musea en attracties in en rond Kopenhagen, kortingen bij restaurants en andere activiteiten, en gratis vervoer op lokale bussen, treinen, metro’s en zelfs van en naar Haven van Kopenhagen Airport (zone 4).

Wanneer u berekent of u de Copenhagen Card moet kopen, vergeet dan niet om rekening te houden met de besparingen op transportkosten of de gemoedsrust die het u geeft, want u kunt gewoon in en uit bussen en treinen stappen wanneer u wilt. (Vergeet niet dat u de kaart altijd bij u moet hebben in het openbaar vervoer, aangezien inspecteurs vaak langs zullen komen om uw ‘kaartje’ te zien.)

Musea en attracties inbegrepen

De attracties van de 72 Copenhagen Card omvatten de meeste van de beroemdste en meest bezochte attracties van de stad. Ze bevatten:

Paleis Amalienborg (DKK 70, geen ticket)
Arken Museum voor Moderne Kunst (95 DKK)
Deens Design Museum (DKK 100)
Hans Christian Andersen-museum (DKK 95)
Statens Museum voor Kunst (110 DKK)
Dierentuin van Kopenhagen (DKK 170)
Tivolituinen (DKK 99)

…en nog ongeveer 65. De volledige lijst met attracties die onder de kaart vallen, is te vinden op de Copenhagen Card-website.

Ook buiten de stadsgrenzen

De kaart geeft ook toegang tot attracties buiten de stad, wat vooral aantrekkelijk is voor wie een drie- of vijfdaags ticket koopt. U kunt bijvoorbeeld een dag doorbrengen met het verkennen van de beroemde kastelen (waaronder Kronborg, beroemd als het toneel van Shakespeare’s Hamlet) in het Kongernes Nordsjaelland-gebied. En nogmaals, vergeet niet dat de overschrijving door de kaart wordt gedekt!

Kaart aankoop

Bezoek de Copenhagen Card-website voor meer informatie over de voordelen van de kaart en om deze online te kopen. Het kopen van de kaart voor aankomst is handig voor degenen die met het vliegtuig aankomen, aangezien de kaart vervoer naar de stad vanaf de luchthaven omvat. (Als je het niet van tevoren hebt gekocht, kun je het altijd kopen in het servicecentrum in Terminal 3 van de luchthaven van Kopenhagen.) Houd er rekening mee dat er € 8 (ongeveer € 10) verzendkosten en administratiekosten in rekening worden gebracht voor elke online gekochte kaart. .

Je kunt de kaart ook kopen bij het Centraal Station (het centraal station), grote hotels en het bezoekerscentrum (we zitten tegenover de ingang van Tivoli Gardens).

Betaalbare hotels vinden

Naast entreegelden voor de populairste attracties van de stad, zal uw hotelrekening een groot deel van uw reisbudget uitmaken, en de accommodatieprijzen in Kopenhagen kunnen onbetaalbaar zijn. Gelukkig hebben onze redacteuren een aantal een- en tweesterrenhotels in het centrum gevonden voor onze hotelgids in Kopenhagen, veel van hen voor minder dan DKK 650 (ongeveer € 105 per nacht).