Londen: Budget 1, 2 en 3 daagse reisroutes

Londen is enorm! Zelfs Londenaren hebben het gevoel dat ze nauwelijks de oppervlakte van de stad hebben bekrast, dus wat is een arme bezoeker met weinig tijd en budget om te doen?

Vrees niet, de meeste van de belangrijkste attracties en een paar interessante extra’s zijn in slechts een paar dagen te bereiken. We hebben drie voorgestelde routes samengesteld op basis van 1, 2 of 3 dagen in Londen die u de juiste smaak van de stad zullen geven.

Maar de dagen zullen druk zijn en er zal veel gewandeld worden – de beste en goedkoopste manier om door Londen te reizen – dus pak comfortabele schoenen in! Ben je klaar? Laten we gaan!

Greenwich

Je zult nu zeker moe zijn, na bijna drie dagen vol sightseeing, dus het is tijd om naar een van de vele groene ruimtes van Londen te gaan om je geest op te frissen. Je hebt echt keuze te over – Hyde Park, Green Park, Regent’s Park – ze zouden allemaal perfect hun werk doen, en dat is nog maar om te beginnen. Voor groen en historie raden wij een uitstapje naar Greenwich aan.

Stap bij Bank Station aan boord van de Dockland Light Railway (DLR) en voor £ 2,30 (daluren) wordt u in ongeveer 20 minuten naar Greenwich vervoerd. Er zijn tal van historische bezienswaardigheden om te verkennen – het staat tenslotte op de werelderfgoedlijst van UNESCO – en of het nu het indrukwekkende Cutty Sark-schip is of de majestueuze promenades van het Royal Naval College, het is echt geweldig. Het grote park is ook een geweldige plek voor vermoeide reizigers om even uit te rusten. Als je de energie kunt opbrengen om de Royal Observatory op de heuvel in het park te beklimmen, word je beloond met nog een geweldig uitzicht (maar als je dat niet kunt, vinden we dat in dit stadium zeker niet erg!)

Dranken: Wat is een betere manier om een ​​reis in Londen af ​​te sluiten dan in een traditionele pub? De Cutty Sark Bar ligt een beetje buiten de belangrijkste toeristische attractie, maar is zeker een bezoek waard vanwege de Georgische buitenkant en het uitzicht op de rivier. Hoewel het zeker afhangt van de budgetschaal waar je van kunt genieten, is het moeilijk om een ​​betere manier te bedenken om je bezoek af te sluiten dan te smullen van traditionele pubmaaltijden en te proosten op je Londense ervaring met lokale ales. Gefeliciteerd!

En als je nog langer in Londen blijft, waarom zou je het dan niet gebruiken als uitvalsbasis om enkele van de andere delen van het VK te verkennen? Lees onze gidsen voor dagtochten naar Stonehenge, Bath, Oxford of Brighton voor inspiratie.