Onze gids om goedkoop door de lucht te vliegen

Opmerking van de uitgever: Wow Air stopte haar activiteiten in 2019. Maart.

Overweegt u te vliegen met de Wow Air van IJsland? Nou, hallo van de andere kant!

Ik heb dit jaar verschillende keren gereisd met een goedkope vliegroute van Parijs (CDG) naar Baltimore (BWI), met een korte tussenstop op Keflavik International Airport (KEF). Mijn vliegtickets varieerden van € 400 tot € 600 heen en terug, of ongeveer de helft van de prijs die andere luchtvaartmaatschappijen momenteel in rekening brengen.

Zoals bij alle wereldwijde expedities, waren er ups en downs, want, nou ja, turbulentie komt voor. Op basis van onze ervaring volgen hier enkele tips om het meeste uit uw Wow-vlucht te halen.

Tip: Ik verslond Amy Poehler’s Yes, Amy tijdens een recente vlucht. Let op: het boek weegt maar liefst 1,8 pond, dus overweeg om het bij het inchecken aan te schaffen als u besluit uw handbagage zwaarder te maken. Of pak Tina Fey’s relatief slanke 12.8oz Bossy Pants in. De tijd vloog voorbij tijdens beide metingen.

Vlucht

“Eet smakelijk!” Dat zeg ik altijd als ik kort na het opstijgen in de verte het gerommel van een voedselkar hoor. Lunch is een van mijn favoriete rituelen tijdens de vlucht. Wow is een foodtruck, maar alles heeft een prijs. Koffie, thee en patat kosten ongeveer € 2,65; sap, frisdrank, snoep en Skyr zijn € 2,27; bier en soep kosten ongeveer € 5,30; en broodjes en wijn zijn € 7,57.

Tip: Ik stop meestal mooie tassen met trailmix in mijn zakken en gooi er dan frisdrank in op het vliegveld. Ik gaf natuurlijk uit aan wijn, soep en koffie. Omdat ik graag cafeïne drink als ik aankom.

Overdracht

Oho print nu tickets voor beide etappes van uw reis aan het begin van uw reis, waardoor uw tussenstop op Keflavik International Airport gemakkelijker en soepeler wordt. Meer leesvoer nodig? Ga naar de Penninn Eymundsson Bookstore in de buurt van Wow Gate. Andere winkels op KEF Airport hebben geen boeken en tijdschriften.

Wees er echter snel bij, want de tussenstop duurt maar anderhalf uur, ook al ligt “de meest stipte luchtvaartmaatschappij van IJsland” van tijd tot tijd een beetje achter op schema. Toegegeven, ik heb nog geen connecties gemist, maar dat is iets om in gedachten te houden als je aan het einde van je reis op een andere vlucht zit.

Vergeet ten slotte een groot Wow-magazine tijdens de vlucht niet. Dankzij één fascinerend artikel hoef ik me niet langer af te vragen hoe stewardessen om 4 uur ’s ochtends voor een vlucht een onberispelijke top kunnen repareren. Ze worden niet zo wakker, maar ze kunnen hun handtekening binnen enkele seconden repareren. Indrukwekkend!

Heeft u vragen over Wauw?

Stel je vraag hieronder gerust. En als je nog meer tips hebt om het meeste uit je Wow-vlucht te halen, laat het me dan weten.

Heb een voorspoedige reis!