Overstappen in München? Bezoek de biertuin van de luchthaven

Vlieg je door München en heb je een paar uur voor je vlucht? Het lijkt erop dat het tijd is om naar de favoriete biertuin van de luchthaven te gaan, Airbräu!

Bars en lounges op luchthavens zijn natuurlijk niets nieuws. De luchthaven van München biedt echter een unieke Beierse draai aan “een biertje drinken tussen de vluchten door”: ga niet alleen naar de bar. Ga naar de luchthaventuin.

In deze gezellige buitenruimte proef je het huisgebrouwen bier van de luchthaven, strikt gebrouwen volgens 1516. Zuiverheidsbesluit (dat, kanttekening: volgend jaar 500 wordt!). Dit is niet zomaar een oud bier, maar gebrouwen met Hofbräuhaus-gist en hop uit de Hallertau-streek. We nemen er twee.

Goedkoop Opmerking: Een halve liter biergarten-brouwsel kost je slechts € 2,75, wat aanzienlijk goedkoper is dan luchthavenbars (om nog maar te zwijgen van het stadscentrum).

Bovendien serveert hun keuken Beierse gerechten die ervoor zorgen dat u praktisch in slaap valt op uw volgende vlucht. Voeg wat cabaret-achtige shows toe en we hebben plotseling zin in een pauze.

Maar is het praktisch?

Maar wacht, we horen de nerveuze Nellies (begrijpelijk) protesteren: is de tussenvluchtoptie echt praktisch? Hoe zit het met de beveiliging? Ben je op tijd bij je gate aangekomen? Flauwvallen, flauwvallen en wakker worden in Neurenberg?

Gelukkig is het logistiek gezien vrij eenvoudig. De biertuin bevindt zich in het “forum” van de luchthaven, een openbare buitenruimte tussen de twee luchthaventerminals. Omdat de luchthaven sowieso relatief klein is, ligt de bierhal op korte loopafstand van de meeste gates.

Gezien de grootte van de luchthaven is de beveiliging ook behoorlijk snel en soepel. Insiders van de luchthaven vertellen ons dat u onder normale vliegomstandigheden ongeveer 20 minuten moet wachten om uw gate te bereiken vanuit de biertuin.

Als het gaat om dronken worden en wakker worden in Neurenberg, wil je hier misschien wat voorzichtiger zijn. Na een paar airbräu-stappen, wil je jezelf misschien een paar extra minuten geven om bij de juiste poort te komen.

Meer in München

Ga je binnenkort naar München en ben je op zoek naar betaalbare accommodatiemogelijkheden? Bekijk onze aanbevolen lijst met budgethotels in het centrum van München, doorgelicht en beoordeeld door onze redacteuren.

Op zoek naar meer manieren om te besparen in München? Lees meer tips op onze München blog.