Parijs: 11 speciale tours die het waard zijn om te boeken

Als je gaat betalen voor een privéwandeling in Parijs, kunnen de keuzes overweldigend zijn. Sites zoals TripAdvisor kunnen nuttig zijn, maar ze kunnen ook een puinhoop zijn met de ene voedsel-/foto-/geschiedenistour na de andere. Hoe kun je zelfs weten waar je moet beginnen?

We zijn hier om te helpen met privérondleidingen die gespecialiseerd zijn in specifieke aspecten van het bezoeken van de Franse hoofdstad. We hebben deze gidsen doorgelicht en goedgekeurd voor een kleine traktatie in Parijs.

Verken de geschiedenis van zwarte mensen in Parijs met Monique Wells. Rondleidingen richten zich op de verschillende zwarte culturen die onderdeel werden van Parijs, waaronder de Afro-Amerikaanse cultuur in de 20e eeuw. in het begin Bezoek plaatsen die beroemd zijn gemaakt door Josephine Baker, Langston Hughes en andere opmerkelijke zwarte figuren. Ze hebben ook zelfgeleide wandeltochten die u kunt downloaden.

Wandeltochten duren ongeveer twee uur; mail voor prijzen.
Bezoek de website

Er zijn veel fietstochten in Parijs, maar slechts een paar gaan buiten de stad. Bruce McAleer van French Mystique Tours neemt kleine groepen per trein net buiten Parijs om door het prachtige Parijse platteland te fietsen, inclusief kleine steden en kastelen. Als je wilt, biedt hij ook meer interessante rondleidingen in Parijs.

Excursies vanaf drie uur, vanaf € 150 voor de hele groep.
Bezoek de website

The Gay Locals biedt homoseksuele of lesbische reizigers (en hun vrienden) een LGBT-gerichte tour die homo- en lesbische attracties, problemen en geschiedenis buiten de bars van de Marais behandelt. (Hoewel de rondleidingen ook de bars raken!) Er zijn privérondleidingen door een of meer buurten beschikbaar. (Opmerking: stuur me alsjeblieft al je vragen over deze tours, want ik ben een van de homoseksuele lokale gidsen.)

€ 350 voor een 4-uur durende rondleiding door het gebied voor maximaal 8 personen (inclusief entree en transit).
Bezoek de website

Voor een iets andere tour probeert het Mysteries of Paris-team een ​​meer angstaanjagende blik op de stad te werpen. Spook- en vampiertochten in de avond kunnen een goede optie zijn voor tieners en mensen die niets om geschiedenis en kaas geven.

Voor groepen tot 25, 25 € per ticket (€ 20 bij reservering vooraf online).
Bezoek de website

Het team van La Cuisine begon met kooklessen, inclusief rondleidingen op de lokale markt. Ze organiseren echter ook culinaire tours in Parijs, waaronder een patisserietour door de Marais en een rondleiding door de oude marktwijk Les Halles. Ze organiseren ook een unieke reis naar Versailles om te leren hoe de royals aten in dit voormalige koninklijke paleis.

Rondleidingen vanaf drie uur winkelen en koken, vanaf € 95.
Bezoek de website

Weinig mensen kunnen aanspraak maken op de culinaire hoofdstad van het Paris By Mouth-team. Hun rondleidingen nemen bezoekers mee naar de beroemdste buurten van de stad, met onderweg proeverijen. Groeps- en privérondleidingen zijn ook beschikbaar. Kom hongerig.

Rondleidingen van drie uur (met proeverijen) vanaf € 95.
Bezoek de website

Wandeltochten zijn niet voor iedereen weggelegd, maar dit bedrijf is van mening dat sightseeing in Parijs niet fysiek uitputtend mag zijn. Genevieve Spicer heeft een bedrijf opgericht dat reizigers met beperkte mobiliteit in Parijs helpt. Ze kan voor alles zorgen, van weten hoe te reizen tot het huren van een auto en een privégids.

Excursies van een halve dag vanaf € 400.
Bezoek de website

Als u op zoek bent naar zowel een rondleiding door de stad als een manier om die gebakken goederen te verbranden, kan dit bedrijf u helpen. Hun ervaren lokale hardlopers zullen je door Parijs leiden en je onderweg enkele van de beste bezienswaardigheden laten zien. Cultuur en calorieën verbranden? Registreer alsjeblieft.

Rondleidingen van een uur kosten vanaf € 55 per persoon.
Bezoek de website

Heather Stimmler-Hall, maker van Secret of Paris, is een Frans-Amerikaanse die al jaren door de stad reist. Als je buiten de gebaande paden wilt gaan, stemt ze elke tour af op jouw behoeften en verwachtingen, dus er is geen script waarmee ze te maken heeft.

Excursies van twee uur € 250 (tot 6 personen); halve dag tours €300-500 (1-6 gasten), inclusief entree.
Bezoek de website

Parijs kan vaak aanvoelen als een gigantische Hollywood-locatie, met grote producties gefilmd op straat en op trottoirs, van Funny Face tot Midnight in Paris. Filmliefhebbers kunnen dit reisgezelschap waarderen, dat de sets van enkele van Hollywood’s meest memorabele Parijse scènes wil bezoeken. Ze bieden wandeltochten door verschillende buurten en laten je zelfs je reis plannen rond je favoriete films.

Wandeltocht van twee uur € 20 voor volwassenen, € 12 voor kinderen.
Bezoek de website

Hoe bezoek je ’s werelds meest bezochte museum? Waarom niet met een gespecialiseerde speurtocht. Dat is het idee achter THATLou (Treasure Hunt at the Louvre), wiens eigenaar Daisy de Plume themajachten creëert waarbij teams het tegen elkaar opnemen en innoveren om veel van de 35.000 stukken te ontdekken die in het Louvre zijn opgeslagen.

Privéjachten (tot 15 personen) € 25 per persoon, openbaar vanaf € 18 per persoon.
Bezoek de website