Parijs: 16 redenen om te bezoeken in 2016

Het is een lang jaar geweest voor Parijs, maar de stad verlaat 2015 verenigd en kijkt naar de toekomst. Ik ben er nooit trots op geweest mezelf een Parijzenaar te noemen. Terwijl we 2016 ingaan, zullen we de pagina omslaan en fris beginnen, klaar om de jaarlijkse evenementen en nieuwe ervaringen te omarmen. En er zijn genoeg redenen om Parijs in het nieuwe jaar te komen vieren.

Hier zijn 16 van dergelijke redenen om Parijs te bezoeken in 2016, wanneer eerlijk gezegd de kaas en wijn genoeg zouden moeten zijn om zelfs de meest aarzelende reiziger te overtuigen.

1. UEFA Europese finale

in 2016 10 juni 10 juli

Het voetbal – en dan bedoel ik voetbal – evenement van het jaar wordt gehouden in Parijs, met 24 teams die deelnemen aan het UEFA European Championship. Als je niet om sport geeft, is er nog steeds iets voor jou want David Guetta op 9 juni. zal een gratis concert houden in de Eiffeltoren. Ja, gratis!

2. Eerste halve marathon van Disneyland Parijs

23-25 ​​september 2016

Groot nieuws in Disneyland Parijs: naast het sluiten van een aantal attracties, organiseert het themapark in september ook zijn eerste halve marathon. Hoe gaat hij om met racen in de themaparken van Amerika? We zullen wel zien…

3. Berges vanaf de rivier de Droit

Na succesvolle renovaties op linkeroever wil de stad ook de rechteroever autovrij maken. Dit betekent een nog mooiere wandeling langs de Seine zonder auto, als alles goed gaat.

4. Kunst zal bloeien

Er zijn veel exposities in de vele iconische musea van de stad, van het Louvre tot het Centre Pompidou. De tentoonstelling Contemporary Chinese zal te zien zijn in de Fondation Louis Vuitton, terwijl de impressionistische serie te zien zal zijn in het Musée Jacquemart-André (18 maart – 25 juli 2016). De lijst gaat maar door, dus het is het beste om een ​​reis te plannen en het zelf te zien.

10. Ontsnap uit 2016 campagnes voor presidentsverkiezingen

Als er een reden is om in 2016 naar Parijs te komen, dan is het om weg te komen van de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die ongetwijfeld alle media zal domineren (zelfs meer dan ze al heeft gedaan). In Parijs kun je in een café zitten, een wandeling maken, door de boetieks snuffelen en vergeten wie wat zei in het laatste Clinton-Trump-debat (graag maar!).

11. Veel musicals

De beruchte musical Cats van Andrew Lloyd Webber is verlengd tot juli. Hoe kun je naar Parijs komen en geen “Herinneringen” horen zingen door katten… in het Frans? Als kattenzangers niet jouw ding zijn, zijn schattige monarchen dat misschien wel. Marie-Antoinette et le Chevalier de Maison-Rouge, een musical over Marie Antoinette en een van haar vermeende dates, zou misschien wel de juiste oplossing kunnen zijn. De opnames van de cast zijn al gepresenteerd in Frankrijk en de show is nu aan de gang.

12. Vlieg over Parijs

Je kent Velib en Autolib, maar in 2016 Parijs kan zijn aandeel scooters hebben. De burgemeester heeft Scootlib als naam in gedachten, maar een ondernemer hoopt ergens in 2016 zijn eigen versie te lanceren, de Cityscoot genaamd. Niets is bevestigd, maar het is een duidelijke mogelijkheid.

13. Nieuw Musée de l’Homme

Na een uitgebreide renovatie is het nieuwe Musée de l’Homme, aan de overkant van de rivier van de Eiffeltoren, open voor zaken. Het is gewijd aan allerlei antropologische en culturele ontdekkingen. Ze hebben zelfs een nieuw café/restaurant om tussen de tours door te bezoeken.

14. Alles wordt weer normaal

Concerten, filmfestivals, races, vuurwerk op 14 juli, markten – er is elke maand wel iets te beleven, dus er is echt geen reden om niet te komen. Tragisch 2015 de gebeurtenissen van november maakten Parijs alleen maar sterker en misschien wel veiliger.

15. De Bataclan gaat weer open

De laatste berichten suggereren dat de eigenaren van de Bataclan-locatie ernaar streven om in 2016 te heropenen. Na de verschrikkelijke gebeurtenissen van november zal de stad op deze plek niet getemd worden. Het motto van de stad “op de golven gegooid maar nooit gezonken” kon niet meer waar zijn. Het is nog niet bekend wie de headliner zal zijn van het eerste concert.

16. Omdat Parijs JOU nodig heeft

Het bedrijf roept Parijzenaars op om terug te keren naar hun restaurants en terrassen en naar de levensstijl die deze stad zo geweldig maakt. We moedigen toeristen allemaal aan om hetzelfde te doen. Het is nog nooit zo belangrijk geweest om naar Parijs te komen en lokale bedrijven te steunen om de stad vooruit te helpen.

Je moet naar Parijs komen, de musea en monumenten bezoeken, macarons en baguettes eten. 2016 is een mooi moment om te beginnen.