Parijs: 7 populaire items die meer kosten dan u denkt (en gemakkelijke manieren om te besparen)

Op weg naar Parijs en dol op winkelen? Veel toeristen komen naar Parijs voor geweldige deals voor high-end mode, accessoires en parfums. Ze denken begrijpelijkerwijs: “Hé, het moet hier goedkoper zijn, want het is Frans!” Helaas is dit niet altijd het geval.

Zelfs met een sterkere dollar zijn maar heel weinig producten van Franse makelij echt ‘betaalbaar’. Zelfs Parijzenaars betalen een arm en een been voor sommige van deze trendy en zoetgeurende producten die zo geassocieerd worden met de Franse hoofdstad.

Dus voordat u begint met het maken van een lijst van alle Tres Français-items die u wilt kopen, moet u een gezondheidscheck doen om er zeker van te zijn dat uw verwachtingen en budget in overeenstemming zijn met uw verwachtingen. Misschien is het gewoon goedkoper om ze thuis te kopen!

1. Luxe tassen en accessoires

Of het nu een Chanel-clutch of een Louis Vuitton-tas is, mensen komen naar Parijs, het hart van dit alles, om deze luxe goederen te kopen. Het probleem? Ze zijn hier zeker niet goedkoper dan thuis. Het is gewoon leuker om te zeggen: “Ik heb het in Parijs.”

Budgetoptie: Als u deze luxe goederen tijdens uw reis inslaat en geen burger van de Europese Unie bent, vergeet dan niet uw belastingen terug te krijgen. Dat alleen kan deze items veel betaalbaarder maken. Maar vergeet niet dat je tijdens je reis een minimumbedrag moet besteden.

2. Mode

Hetzelfde geldt voor kleding. Ja, ontwerpers in Parijs zijn dertien in een dozijn, maar dat betekent niet dat hun waren goedkoper zijn. Dingen kunnen thuis zelfs goedkoper zijn vanuit een warenhuis in de uitverkoop. Bezoek Gaultier en Givenchy, maar verwacht niet met een koopje weg te lopen. Ook tijdens de halfjaarlijkse verkopen (“sales”) zullen hun prijzen niet al te veel afwijken.

Budgetopties: Probeer misschien een vintage winkel en zelfs dan ben je niet zeker van een goede prijs. Volg ook onze goedkope moderoute, koop ondergoed voor minder, en als al het andere faalt, haal high-end ontwerpers voor minder op bij deze grote ketens.

3. Parfum

Als parfumhoofdstad van de wereld denken toeristen zo vaak dat mannen- en vrouwengeuren vrijelijk uit Parijs stromen, maar dit is niet het geval. Je kunt het beste wachten tot je langs de belastingvrije winkel op de luchthaven bent (hoewel dat natuurlijk een stuk minder elegant is!). Wat je in een Parijse parfumerie aantreft, zijn enkele van de meer unieke geuren die niet in Amerikaanse warenhuizen te vinden zijn. Heel cool, maar nogmaals, geen deals.

Budgetoptie: Je kunt gewoon langskomen en genieten van gratis monsters op de Champs Elysées of het gratis Parfummuseum bezoeken.

4. Champagne

Nog een luxeartikel, champagne is in Parijs niet significant goedkoper dan thuis. Flessen kosten nog steeds 40, 50 en 60 euro afhankelijk van het merk – niet veel goedkoper dan in Amerika. Toegegeven, de selectie is veel groter, dus het is echt een andere ervaring.

Budgetoptie: Voor een veel goedkopere (en nog steeds uitzonderlijke) optie, overweeg dan om een ​​Franse crémant te proberen, een mousserende witte wijn die niet van champagne is gemaakt. Sommigen van hen zijn echt heel goed en heel betaalbaar. Lees meer tips voor het kopen van wijn.

5. Kwaliteit Franse gerechten

Dit is Frankrijk! Frans eten moet goedkoop zijn, toch? Niet altijd. Als u op zoek bent naar een goede, authentieke Franse maaltijd, moet u misschien uw portemonnee wat verder openen. Klassieke bistro’s, die vroeger lokale plaatsen waren waar zelfgemaakte, traditionele gerechten werden geserveerd, worden steeds zeldzamer omdat ze worden vervangen door minder authentieke etablissementen die kant-en-klare maaltijden opwarmen. Ondertussen zijn de meeste overgebleven ouderwetse edelstenen in prijs gestegen. (Natuurlijk, als je blij bent met een bevroren eend die in de magnetron is opgewarmd, kun je het nog steeds goedkoop vinden.)

Budgetoptie: Probeer een van deze prix-fixe-aanbiedingen van de klassieke bistro tijdens de lunch, of wees bereid om een ​​beetje uit te geven voor een lekker diner.

6. Vlooienmarktvondsten

Als het gaat om winkelen op puces (vlooienmarkten) in Parijs, denk je aan beelden van het vinden van kleine schatten voor euro’s. Om eerlijk te zijn, er zijn genoeg goedkope items op de rommelmarkt, maar je zult waarschijnlijk serieus moeten graven naar de items die je echt wilt. Het kan ook behoorlijk duur zijn op de markten, vooral omdat bepaalde zalen high-end antiek en eigenaardigheden bieden die duizenden euro’s kosten.

Budgetoptie: Misschien wil je de Marché Vernaison bekijken, die meestal goedkopere eigenschappen heeft, voordat je te ver de rest van de markt ingaat. Volg ook deze tips voor succes op de rommelmarkt.

7. High kick-entertainment

Kan kan! Cabaret! Parijs is ronduit ruig met 19e-eeuwse balzalen met dansende vrouwen met een bovenlijf en veel plezier. Ja, dat is allemaal waar, maar het is niet goedkoop.

Toeristen die de Moulin Rouge-show willen bijwonen, worden vaak verrast door de prijs van € 90 en meer. Hoewel het niet waanzinnig duur is (heb je onlangs de Broadway-ticketprijzen gezien?), Is het gewoon niet wat veel reizigers zouden verwachten. Je bent gewaarschuwd. Een avondje uit kan je budget verpesten!

Verrast door uw budget?

Ben je verrast door andere prijzen tijdens je bezoek aan Parijs? Deel met ons in onze opmerkingen hieronder!